zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Interim-manager beleeft gouden tijden

5 februari 2009 - In de meeste Europese landen hebben interim-managers het druk. Meer dan ooit wordt op hen een beroep gedaan: om een bedrijf van de ondergang te redden of om nieuwe ideeën aan te brengen wanneer alles al geprobeerd is.

6minutes.be schrijft dat slimme bedrijfsleiders nu een interim-CEO binnenhalen, ofwel ter vervanging van een voorganger, dan wel als assistent van de huidige directie. 



Voordelen
Een interim-manager heeft vele voordelen. Aangezien een interim-contract uiteraard in de tijd beperkt is, zal de nieuwkomer heel resultaatgericht werken. Hij hoeft daarbij geen rekening te houden met interne politieke situaties die zijn werk kunnen vertragen of verlammen en kan zich helemaal concentreren op de problemen die zich voordoen en dringend moeten worden opgelost. Dat het salaris van een interim-manager als kosten kunnen worden ingebracht is meteen meegenomen.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vraag naar crisismanagers stijgt
 Interim-manager moet ervaring leren delen
 Dertien tips voor startende interimmers
 Interimmanager steeds gewilder
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
5-02-2009
 | 
09:11 uur
Neem daarbij dat de interim manager niet ''besmet'' is met de cultuur en rituelen van de organisatie, waardoor hij (of zij) ook de ingeslepen gewoontes van de organisatie snel zal herkennen.
Ook zijn Interim managers ervaren in het snel en adquaat oplossen van problemen, waardoor de kosten van het veranderproces lager zijn en de kans op succes groter is, zelfs bijna gegarandeerd.
Interim Anders levert daarbij zeer ervaren interim managers tegen een zeer concurrende prijsstelling.
langhout@dynamic-interact.eu  |   | 
5-02-2009
 | 
22:18 uur
Ik sluit mij aan bij het onderzoek en de reactie. Een interim manager observeert, neemt besluiten op basis van gedegen onderzoek, zonder zich te laten beinvloeden door anderen. Een goede interim manager gaat voor het resultaat, maar blijft wel mensgericht, zonder draagvlak kan reorganisatie niet plaatsvinden. Daarnaast is het in deze tijd, maar niet alleen in deze tijd belangrik interim managers in te zetten, om het bedrijf vanuit een afstand te bekijken en de helicopterview in te zetten. De doelstellingen moeten duidelijk worden neergezet en beschreven, maar de invulling moet ook vanuit de medewerkers komen, met als resultaat dat ook na de interim periode de organisatie kan blijven bestaan. Resultaten moeten blijvend zichtbaar zijn. De organisatie moet worden voorbereid op veranderingen, niet alleen in het nu, maar ook op de toekomst. Een organisatie moet blijven veranderen en inspelen op de markt. Een blijvende verandering met behulp van de interim manager.

Groet, Annika Langhout
Dynamic Interact
Hugo-Jan Ruts  |   | 
8-02-2009
 | 
22:07 uur
Geen idee waar de stelling dat de interimmarkt gouden tijden beleeft op gebaseerd is, maar in ieder geval goed te realiseren dat de markt voor zelfstandige interimmanagers is in alle Europese landen radicaal anders dan in Nederland. (Alleen in de UK lijkt het een beetje als hier.) In veel Europees landen is het nog zoals in Nederland 15 jaar geleden: de interim CEO's van 55plus. Verreweg het grootste deel van de zelfstandige interimmanagers hier werkt op functioneel niveau of doet projecten.
Natuurlijk biedt de crisis ook voor hen kansen (zie genoemde voordelen), maar ook een boel bedreigingen (bezuiniging, minder projecten). Interimmanagers zelf zien de toekomst in ieder geval niet erg rooskleurig. Een recent onderzoek van Atos laat zien dat de helft van alle interimmanagers een (sterke) daling van de vraag verwacht. Zie ook: (Klik hier)
Ad de Beer  |   | 
9-02-2009
 | 
09:00 uur
@Hugo Jan,
Het is inderdaad zo dat met de komst van bijvoorbeeld Maandag functionele uitzendkrachten ook interim manager worden genoemd. Jammer, want dat geeft de onduidelijkheid in de markt.
Maar de management professional met vele jaren ervaring die de klappen van de zweep kent is voor iedere organisatie die het nu even zwaar heeft een zegen.
Wij hebben ervoor gekozen juist deze groep professionals te bemiddelen en de schoolverlaters eerst maar eens een jaar of 20 aan de harde leerschool van de praktijk bloot te stellen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10