zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer die in de watten wordt gelegd is minder vaak ziek

3 februari 2009 - Jong talent in Nederland (vier procent) is een stuk minder ziek dan Belgen (acht procent) en Duitsers (twaalf procent). Hoe meer luxe, hoe loyaler werknemers naar hun baas zijn. Dit blijkt uit het jaarlijkse internationale arbeidsvoorwaardenonderzoek ‘Top Werkgevers’ van CRF.

Vorig jaar was arbeidsschaarste nog het grootste knelpunt voor veel bedrijven, maar nu we wereldwijd te maken hebben met economisch slecht weer is een duidelijke trendverschuiving zichtbaar. Volgens Mary van der Kuip, manager Benelux bij CRF: "Werkgevers zijn vooral gebrand op het behouden van medewerkers in plaats van het werven van nieuw personeel. En in tegenstelling tot het afgelopen jaar is de waardering van werknemers voor hun job en extra’s flink toegenomen." Feiten en cijfers

In landen waar de secundaire arbeidsvoorwaarden het best zijn, ligt het ziekteverzuim momenteel het laagst, zo blijkt. Slecht 55 procent van de hoger opgeleide Duitsers beschikt over een mobieltje van de zaak tegenover 94 procent van de Nederlanders. Op het gebied van sabbaticals lopen we in Nederland ook voorop. 81 procent van de Nederlandse werkgevers biedt die mogelijkheid; in Duitsland is dit maar 44 procent en in België 66 procent. Een pensioenregeling is in Duitsland ook al niet vanzelfsprekend, één op de vier werkgevers stelt daar dan ook geen regeling voor beschikbaar. In Nederland (twee procent) en België (vijf procent) komt dit bijna niet voor. 

Werktijden

Duitse werknemers genieten het meeste vrijheid als het gaat om de werktijden. Bij 90 procent van de bedrijven daar is het mogelijk om tussen 8.00 en 9.30 te beginnen. Nederland (26 procent) en België (33 procent) blijven op dit gebied ver achter waardoor de meeste Nederlandse werknemers iedere dag op een vast tijdstip aan hun werkdag beginnen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Jonge Nederlander vindt klimaatimpact van werkgevers belangrijk bij zoeken naar baan
 Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland
  Business-IT alignment in complexe organisaties is mensenwerk
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Direct contact met manager effectief tegen ziekteverzuim
 Manager laat zich niet kisten door ziekte
 Fietsende werknemer is goedkoper en gezonder
 Muziek stimuleert werknemer
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
9-02-2009
 | 
13:00 uur
Een lang artikel voor wat iedere werknemer eigenlijk gewoon weet.
Hoe je het ook doet, wanneer je merkt dat je gewaardeerd wordt door je werkgever, dan ga je met meer inzet de volgende dag weer aan de slag.
Op de top 5 van wat vindt een werknemer belangrijk, staat niet op de eerste plaats het salaris (of het moet zo slecht zijn, maar dan gelden er geen enkele normale regels meer), maar waardering, dat kan een schouderklopje zijn, een goede beoordeling of een extra beloning bij buitengewone prestatie.
Alweer 10 jaar gelden stond er een artikel in het AD wat over dit onderwerp ging.
Helaas is daarna de nieuwe managers zich gaan verdiepen in allerlei methodes om geld te besparen en hebben alle leuke zaken weggesaneerd, die door hun personeel gewaardeerd werden.
Alleen bedrijven die weten wat de waarde van hun mensen in het bedrijf weten te waarderen, hebben nu geen moeite om de juiste mensen binnen te houden en nieuwe mensen te krijgen.
Mensen zijn geen cijfers, hebben allemaal een eigen manier van denken en maak daar dan ook optimaal gebruik van.
Er bestaan weinig slechte werknemers, meestal worden ze zo gemaakt en wanneer ze niet voldoen, dan had hun leidinggevende daar vanaf het begin aan moeten werken.
Mijn werk bestaat uit het werken met mensen, ze te motiveren, ze naar een hoger level te brengen, maar ja dat kost in de ogen van den hedendaagse manager geld, echter de echte manager vraagt nooit hoeveel het kost, maar wat het hem en zijn bedrijf en mensen oplevert in de toekomst.
Dus wederom er is niets nieuw onder de zon, ook niet in dit artikel!

Marina  |   | 
9-02-2009
 | 
15:01 uur
Helemaal met Ron eens. Ik heb eigenlijk alleen maar managers gehad die nooit eens een complimentje konden geven. Ik kreeg ze alleen te horen wanneer er iets mis was. Dan stonden ze bij mijn bureau. De laatste heb ik gevraagd of hij ook zo met zijn kinderen omgaat. Ik vind het een vorm van negatieve aandacht. Als je een kind alleen maar eten (werknemer=geld) en negatieve aandacht geeft,dan krijg je op de wereld een rotkind. Zo is het ook met werknemers. Alles moet in evenwicht. Teveel complimenten is ook niet goed. Dan slaat de weegschaal de andere kant op. Ook motivatiecomplimenten kan een werknemer helpen om weer in de flow te komen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van beveiligingscamera’s voor jouw bedrijf?
Waar kun je elektrische raamdecoratie kopen?
Tips bij elektrische raambekleding kopen
reacties
Werknemers zijn enthousiast over het gebruik van generatieve AI op werkplek  (1) 
84 procent Nederlanders ontvangt oplichtingsberichten op smartphone (1) 
Hoe geef ik leiding aan vaste medewerkers voor de toekomst? (1) 
Mentale gezondheid weinig onderwerp van gesprek op werkvloer  (1) 
Prijs Audi Q4 E-Tron Sportback: minder hoofdruimte, meer geld (1) 
Deze vijf AI-trends gaan ons leven de komende jaren veranderen (1) 
Gemaksdiensten op kantoor populairder in crisistijd (1) 
top10
Bedrijven moeten meer aandacht schenken aan retentie van talent
Kleine consultancybedrijven niet opgewassen tegen digitale slagkracht grote spelers
Bedrijven zien grote voordelen internationaal verspreide personeelsbestanden
Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing
IT’er vindt opkomende technologieën vaak moeilijk te begrijpen
AI VS AI: De beste manier om de moderne cybercrimineel tegen te gaan
IT-beslisser verkiest low-code boven high-code applicatieontwikkeling
Bijna alle mkb-bedrijven zien negatieve impact van kostencrisis op bedrijfscultuur
Drie nieuwe tactieken die cybercriminelen gebruiken bij phishing-aanvallen
Tegen de haren instrijken
meer top 10