zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanager werkt meer en is daar tevreden mee

2 februari 2009 - CEO's zitten tegenwoordig in minder directiecomités tegelijkertijd dan vroeger, maar werken wel twee keer zo lang per comité. Directieleden in Groot Brittanië besteden achttien uur per maand aan ieder directiecomité. In de VS is dit zestien uur per maand, een stijging van 9.5 uur vergeleken met twintig jaar geleden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vraag naar crisismanagers stijgt

2 februari 2009 - Door de economische tegenwind stijgt de vraag naar verander- en crisismanagers. Dat gaat ten koste van de vraag naar overbrugging- en programmamanagers. Dat constateren Atos Interim Management en het Atos Consulting Trends Institute op MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

DGA betaalt teveel vennootschapsbelasting

2 februari 2009 - Directeuren-grootaandeelhouders betalen teveel vennootschapsbelasting. Dat blijkt uit een steekproef die is uitgevoerd in opdracht van Nationaal Pensioenweblog onder ruim 100 accountants en belastingadviseurs.

 Lees verder...   1 reactie
 

Heeft de bonus zijn langste tijd gehad?

2 februari 2009 - Vorig jaar werd er in de Amerikaanse financiële sector nog steeds zo’n 18,4 miljard uitgekeerd aan bonussen. President Obama heeft daar schoon genoeg van en betitelt de bonuscultuur als het ‘hoogtepunt van onverantwoordelijkheid’. Hij pleit er derhalve voor dat (vooral) bankiers zich terughoudend op gaan stellen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Slechte regelgeving remt duurzame economische groei

2 februari 2009 - In deze turbulente tijden is regulering van het bedrijfsleven actueler dan ooit. Maar dan moet het wel gaan om goede regelgeving en dat is lang niet altijd het geval. Veel regelgeving leidt tot onnodige nalevingskosten voor het bedrijfsleven. In dubbel opzicht een slechte zaak.

 Lees verder...   1 reactie
 

Hoge werkdruk verplettert moraal

30 januari 2009 - In drie maanden tijd is er een omslag in de beleving van de effecten van de economische crisis in Nederland. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half International. In november 2008 gaf 45 procent van de Nederlandse ondervraagden aan (zeer) bezorgd te zijn over de gevolgen van de crisis.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer heeft genoeg van privésores van collega

30 januari 2009 - Een groeiende groep werkenden verlangt naar een nieuwe zakelijkheid. Dat meldt plezieropjewerk.nl. Tegenwoordig moet u een halve psycholoog zijn om begrip te tonen voor alle sociale problemen van medewerkers en collega’s. Problemen op het werk, maar ook privéproblemen vragen regelmatig aandacht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zes aandachtspunten voor uw sabbatical

30 januari 2009 - De sfeer is slecht, klanten lopen weg, er zijn minder opdrachten en werknemers zijn, terecht of onterecht, bang voor ontslag. In plaats van ontslag zijn er inmiddels bedrijven die hun werknemers een sabbatical aanbieden. Of misschien vindt u het zelf een uitgelezen moment er even tussenuit te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Sales professional verdient meer buiten de Randstad

30 januari 2009 - Sales professionals die buiten de Randstad werken verdienen meer dan hun collega's in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Op alle niveaus is het verschil circa zeven procent. Dat blijkt uit beloningsonderzoek onder 2.000 sales professionals van Towers Perrin.

 Lees verder...   Reageer
 

Klantinformatie staat nog steeds los van strategie

30 januari 2009 - De belangrijkste motor van langetermijngroei van organisaties is vooral het op maat bedienen van klanten en het voorspellen van klantgedrag. Te weinig bedrijven koppelen de klantinformatie echter aan hun ondernemingsstrategie.

 Lees verder...   2 reacties
 

Beste werknemer is als eerste weg

29 januari 2009 - In tijden van dreigend (massa-)ontslag zijn de beste werknemers het eerste weg. Zij hebben voldoende contacten en zijn slim genoeg om het zinkende schip te verlaten voordat ze gedwongen werkloos worden. 

 Lees verder...   8 reacties
 

Kredietcrisis staat mobiel adverteren niet in de weg

29 januari 2009 - Ondanks de wereldwijde terugloop van advertentie-inkomsten zal de huidige recessie de verschuiving van traditionele media naar online media nauwelijks vertragen. Binnen twee jaar zal mobiel adverteren volwaardig onderdeel uitmaken van de marketingmix.

 Lees verder...   1 reactie
 

‘Vrouw kan het nooit goed doen tijdens sollicitatie’

29 januari 2009 - Vrouwen die zich tijdens hun sollicitatie presenteren als ambitieus, competitief en capabel hebben daar net zoveel nadeel van als degenen die zich competent doch bescheiden opstellen. Dat blijkt uit onderzoek van psychologen van de Rutgers University.

 Lees verder...   17 reacties
 

Werkzoekende overschat eigen netwerk

29 januari 2009 - 37 procent van de werkzoekenden denkt dat zij via van hun eigen sociale netwerk van vrienden, familie en kennissen de meeste kans hebben om bij een bedrijf binnen te komen. Slechts 29 procent denkt dat solliciteren via een arbeidsbemiddelingsbureau het meest effectief is.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1088 1089 1090 1091 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10