zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Fietsende werknemer is goedkoper en gezonder

28 januari 2009 - Werknemers die naar hun werk fietsen, blijken gemiddeld een dag per jaar minder ziek te zijn en besparen hun baas dus kosten. Dat blijkt uit het onderzoek 'Fietsen naar het werk' van TNO in opdracht van de ministeries van Verkeer en Volksgezondheid, zo schrijft P&O Actueel.

 Lees verder...   Reageer
 

Open sollicitatie werkt, mits CV klopt

28 januari 2009 - Meer dan tweederde van de bedrijven reageert positief op open sollicitaties. Werkzoekenden moeten echter hun kwaliteiten en verdiensten bij hun vorige werkgever niet overdrijven. Bijna de helft van de bedrijven vindt CV's namelijk onbetrouwbaar. Dit blijkt uit internationaal onderzoek in opdracht van Accountemps.

 Lees verder...   5 reacties
 

Coach uw team de recessie door

28 januari 2009 - Het lijkt een onvermijdelijk gevolg van de huidige economische omstandigheden: het mes gaat in het opleidingsbudget. Dit betekent dat werknemers minder formele training krijgen, maar is tevens een uitgelezen kans voor managers om hun team persoonlijk te coachen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Ook jongeren geven voorkeur aan persoonlijk contact

28 januari 2009 - Generatie Y werknemers – privé grootgebruikers van online social media - gebruiken deze op het werk niet méér dan hun oudere collega’s. Zij zoeken juist naar persoonlijk contact en begeleiding. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Generatie Y: onthyped’ door de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Utrecht en Involve.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vier tips voor het vinden van een nieuwe baan

28 januari 2009 - Heeft u moeite met het vinden van een nieuwe baan? Misschien is uw strategie niet goed op werkgevers afgestemd. Toch heeft, volgens een nieuwe enquête van CareerBuilder.nl, 33 procent van de werkgevers het afgelopen jaar het aantal plaatsen waar zij kandidaten zoeken uitgebreid.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrekkende CEO bepaalt succes opvolger

27 januari 2009 - Niemand is zo belangrijk voor het slagen of falen van een nieuwe CEO als diens voorganger. Zijn steun en inzichten zijn immers van groot belang tijdens de overgangsfase en de periode daarna. Dat schrijft Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven past strategie niet aan aan crisis

27 januari 2009 - 71 procent van de Nederlandse bedrijven zegt in meer of mindere mate negatief te worden geraakt door de huidige economische omstandigheden. Maar 51 procent denkt dat de economie zich dit jaar nog zal herstellen. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte, waarover accountancynieuws.nl bericht.

 Lees verder...   Reageer
 

Kredietcrisis verbroedert Nederlandse werknemers

27 januari 2009 - 44 procent van de Nederlandse werknemers zegt dat de recessie tot een sterkere band tussen collega’s zal leiden. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van StepStone en The Network. Nederland is het enige land waar werknemers niet verwachten dat de onderlinge concurrentie toeneemt met een negatieve sfeer als gevolg.

 Lees verder...   1 reactie
 

Financiële crisis vereist snelheid en agressie

27 januari 2009 - Elke crisis biedt kansen en hoewel businessleiders in de kosten zullen snijden, moeten ze blijven uitkijken naar zakelijke kansen. Ondernemingen die willen profiteren van de kansen die de huidige crisis biedt, moeten snel en agressief handelen en bereid zijn om de status quo te veranderen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Mobiel internetten neemt toe, en daarmee de uitdaging voor de marketeer

26 januari 2009 - Online activiteiten op de mobiele telefoon nemen in belang toe. Ruim de helft van alle mobiele telefoonbezitters beschikt op zijn toestel over een internetverbinding voor online toepassingen zoals e-mail en mobiele websites. Hiervan heeft bijna 45 procent inmiddels de beschikking over een mobiele breedbandverbinding.

 Lees verder...   Reageer
 

Vergrijzing beďnvloedt concurrentiepositie MKB

26 januari 2009 - Het ziet er naar uit dat de komende jaren een aanbodoverschot zal ontstaan van 55-plussers en een aanbodtekort van mensen tussen de 25 en 45 jaar. Bedrijven zullen hun werkgelegenheidsstructuur aan moeten passen aan de nieuwe (leeftijds)verhoudingen op de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   Reageer
 

CEO weet het ook niet meer

26 januari 2009 - Bedrijven presenteren zich dan vol vertrouwen richting werknemers, maar diep van binnen zijn ze bang dat hun managers niet in staat zullen zijn hen veilig door de crisis te leiden. Erger nog: die angst is misschien niet ongegrond. Veel managers weten het ook niet meer en hopen maar het beste van de koers die ze varen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlander tevreden over leven en financiën

26 januari 2009 - Financiële crisis of niet, de Nederlanders behoren onveranderd tot de meest tevreden burgers van de Europese Unie als het gaat om hun dagelijks leven en financiële situatie. Maar liefst 98 procent van de Nederlanders zegt tevreden te zijn met hun leven. Gemiddeld is 76 procent van de Europese burgers tevreden.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie online bedreigingen voor 2009

26 januari 2009 - Wat staat ons in 2009 te wachten aan internet- en softwarebedreigingen? Op basis van onderzoek en trendanalyse door het Aladdin Attack Intelligence Research Centre (AIRC) zet Aladdin Knowledge Systems de belangrijkste online bedreigingen op een rijtje.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1089 1090 1091 1092 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10