zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers financiële dienstverlening minder tevreden

10 februari 2009 - De relatie tussen werkgevers en medewerkers in de financiële dienstverlening is er in 2008 niet beter op geworden. Ook zijn de financiële dienstverleners minder tevreden over hun werk. Nog maar 34 procent van de medewerkers in deze sector zou hun werkgever bij anderen aanbevelen. In 2007 was dit nog 50 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Hakken en make-up maken de zakenvrouw

10 februari 2009 - Vrouwen kunnen het best schoenen met hakken en make-up dragen, al is het maar wat lippenstift. Dat zeggen de adviseurs van Dress for Succes. Ze hebben ook een lijst van zaken die vrouwen best achterwege laten. Daarop staan onder andere het enkelbandje, meerdere oorbellen per oor en een overdaad aan ringen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft geen idee van online reputatie

10 februari 2009 - Alhoewel de meeste managers geen benul hebben van hun online reputatie, staat het onderwerp bij de meeste bovenaan de agenda. Men maakt zich het meest zorgen over online sabotage door werknemers en verkeerd geadresseerde e-mails. Dat staat te lezen op Marketing Online.

 Lees verder...   3 reacties
 

De vijf populairste gratis BlackBerry-applicaties

10 februari 2009 - Gebruikers van een BlackBerry hebben genoeg keuze uit applicaties voor hun smartphones, variërend van games en entertainmentapplicaties tot  productiviteitsverhogende en communicatieve tools. Research In Motion (RIM) presenteert de vijf populairste BlackBerry-smartphone-applicaties.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ook managers misbruiken drank en drugs

10 februari 2009 - Eén op de tien managers betrapt weleens een werknemer op drugs- of drankgebruik onder werktijd. Vier procent van de managers kan er echter ook wat van. Dit blijkt uit een onderzoek van Management Team, waarover MD Weekly gisteren berichtte.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook interimbureaus lijden onder crisis

9 februari 2009 - "Help ons aan een interimopdracht en ontvang als beloning 25 procent van onze marge." Dat beloofde algemeen directeur Ronald Simons van FunktieMediair de interim-managers uit zijn bestand vorige week. Het bureau ziet zich gedwongen om bij het verwerven van interim-opdrachten een beroep te doen op derden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven zijn niet voorbereid op hartaanval

9 februari 2009 - Per dag krijgen 43 mensen in Nederland een hartaanval, zo blijkt uit recente cijfers van de Nederlandse Hartstichting. Dit kan op elk willekeurig moment gebeuren, dus ook op het werk. Dit was voor AED.nl een aanleiding om te onderzoeken hoeveel bedrijven voorzien zijn van een AED (Automatisch Externe Defibrillator).

 Lees verder...   10 reacties
 

Intrinsieke motivatie leidt tot betere resultaten

9 februari 2009 - Uit structurele onderzoeken naar het langdurig succesvol functioneren van organisaties komt steeds naar voren dat het aan boord hebben van de juiste mensen van doorslaggevend belang is. Desondanks zie je dat deze bevindingen nog weinig worden meegenomen in de bedrijfsaansturing, -strategie en -cultuur.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bonussen blijven de gemoederen bezig houden

9 februari 2009 - De limiet die president Obama stelde aan de beloning van managers van bedrijven die met behulp van overheidssteun uit de brand geholpen zijn, spreekt boekdelen. Worden ondernemingen wereldwijd hierdoor gedwongen hun managementbeloningen eens flink te herzien?

 Lees verder...   Reageer
 

Minder zakenreizen door geldgebrek

6 februari 2009 - Steeds meer zakenreizigers verruilen hun koffers en vliegtickets voor een videoconferencingstudio. The Regus Group meldde een toename van maar liefst 40 procent in het aantal boekingen voor videoconferencing nu bezuinigingen bedrijven dwingen om de manier waarop ze zaken doen te herzien.

 Lees verder...   3 reacties
 

Zeven tips om een geschikte loopbaanadviseur te vinden

6 februari 2009 - Hoe komt u erachter dat het klikt met een loopbaanadviseur? Ex-loopbaanadviseur Erik den Draak schreef er een handleiding over en geeft tips op VKBanen. "Zorg dat u zich hebt voorbereid als u professionele hulp inschakelt, dat u uw dilemma kent. Een goede loopbaanadviseur kan weinig met: ‘ik weet niet wat ik wil’."

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf redenen om uw administratieve processen te managen

6 februari 2009 - Elke manager en ondernemer zou moeten weten wat administratieve organisatie inhoudt. Veel problemen met klanten komen namelijk voort uit een slechte administratieve organisatie. U kunt dat verhelpen met effectief procesmanagement.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven blijven geloven in Midden- en Oost Europa

6 februari 2009 - Bedrijven verwachten, ondanks zorgen over de regionale economie, niet dat hun activiteiten in Midden- en Oost-Europa de komende drie jaar aanzienlijk zullen verslechteren. Dat blijkt uit het rapport ‘Testing times - investing and trading in Central and Eastern Europe’ van de Economist Intelligence Unit in opdracht van Atradius.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft het niet op sportende medewerker

5 februari 2009 - Sportende werknemers zijn fitter en minder vaak ziek dan luie werknemers. Managers erkennen dat maar zijn niet bepaald blij met mensen die thuis komen te zitten met een sportblessure. Vooral jonge managers (tot 40 jaar) zien ziekte door sport als ongeoorloofd verzuim.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1086 1087 1088 1089 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10