zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Licht uw personeelsbestand eens door

18 februari 2009 - Nu er gedwongen rustige tijden aanbreken, doen HR-managers er goed aan het huidige personeel scherp tegen het licht te houden. Dat zegt HRM-strateeg Ludwig Hoeksema van adviesbureau Berenschot op HR Praktijk: wat zijn de strategisch belangrijke functies en worden die op dit moment intern ingevuld?

 Lees verder...   Reageer
 

Goede inwerkperiode cruciaal voor binding

18 februari 2009 - Het is belangrijk dat werknemers goed ingewerkt worden wanneer zij aan een nieuwe baan beginnen. De kans dat medewerkers de organisatie verlaten, is veel groter als zij na twee maanden nog geen binding met het bedrijf hebben. Dat zegt Toine Al, voormalig hoofdredacteur van IntermediairPW in ‘De introductiegids'.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor een goede nachtrust

18 februari 2009 - Managers die er prat op gaan aan 4,5 uur slaap voldoende te hebben om optimaal te presteren, houden zichzelf voor de gek. Volgens de Harvard Business School heeft de overgrote meerderheid van de mensen zeven tot acht uur slaap nodig. 6Minutes geeft daarom vijf tips voor een optimale nachtrust.

 Lees verder...   21 reacties
 

VNO-NCW: bevries overheidsuitgaven en matig lonen

18 februari 2009 - De overheid moet de komende jaren alle uitgaven, inclusief de uitkeringen bevriezen. De lonen in de marktsector moeten sterk worden gematigd. Samen met een tijdelijk stimuleringspakket voor het bedrijfsleven moet dit het antwoord zijn op de dramatisch slechte ontwikkeling van de Nederlandse economie en de overheidsfinanciën.

 Lees verder...   14 reacties
 

Werken van 9 tot 5 werkt niet meer

18 februari 2009 - Van 9 tot 5 werken is vreselijk achterhaald. Een 6-tot-10-cultuur zou veel beter werken: minder files, minder stress en een hogere productiviteit. "Jammer dat het kwartje niet bij veel meer bedrijven valt," zegt Ben Jansen, algemeen directeur van Déhora Consultancy Group op Management Team.

 Lees verder...   6 reacties
 

Werknemer zwijgt over mantelzorg

17 februari 2009 - Veel mantelzorgers vertellen hun collega's niet dat zij voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste zorgen. Uit onderzoek van Werk & Mantelzorg onder 511 werkende mensen blijkt dat 45 procent dit een privékwestie vindt. Dat schrijf P&O Actueel.

 Lees verder...   Reageer
 

Vijf crisisstrategieën voor security programma’s

17 februari 2009 - Terwijl de economie zich in een neergaande spiraal begeeft nemen de eisen die aan security programma’s worden gesteld stevig toe. Druk op de budgetten en de bezetting wordt verhevigd met strengere regulering, interne en externe bedreigingen en aangescherpte managementdoelstellingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf tips voor meer verkopen

17 februari 2009 - Hogere verkoopcijfers zijn in altijd welkom en helemaal in deze barre economische tijden. Maar: hoe krikt u de uwe op? Rikco Pardoen van BusinessCompleet stelde, op basis van tips van lezers, gesprekken met deskundigen en literatuur, een lijst van twaalf tips samen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Afgestudeerde wacht nog even met werken

17 februari 2009 - Nog een paar maanden en de laatstejaars studenten studeren af. Maar wat dan? Nu banen steeds schaarser worden, gaan veel starters linea recta terug naar de collegebanken of vertrekken ze voor een reis om de wereld. In de hoop dat alles er minder somber uitziet als ze terug komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Raad van Bestuur trekt de teugels weer aan

17 februari 2009 - Bestuurders van multinationals willen weer de touwtjes in handen krijgen. Nu de economie in zwaar weer ligt, is driekwart van de multinationals voornemens om te centraliseren. De afgelopen jaren decentraliseerde juist de meerderheid van hen.

 Lees verder...   Reageer
 

Papieren factuur hoeft niet meer

16 februari 2009 - Een papieren factuur is niet meer nodig. Dat schrijft Zibb. Bedrijven kunnen facturen voortaan volledig elektronisch verzenden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat besloten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Crisis verhoogt werkdruk

16 februari 2009 - Zes van de tien werknemers vinden dat de druk op kantoor ronduit hoog ligt. Door de crisis wordt dit nog erger, stelt 40 procent. Tweederde maakt regelmatig overuren, gemiddeld zes per week. Dat blijkt uit een enquête van Jobat en onderzoeksbureau Profacts onder 3.500 werknemers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vertrouwen herstellen kan decennia duren

16 februari 2009 - Miljoenen mensen voelen zich verraden door de financiële instellingen die anderhalf jaar geleden nog zo solide en onschendbaar leken. Het vertrouwen in financiële leiders en instellingen is echter volledig verdampt. Wat betekent dat?

 Lees verder...   4 reacties
 

Risico nemen zit in de genen

16 februari 2009 - Britse bankiers kropen vorige week publiekelijk door het stof om zich te verontschuldigen voor hun falen. Als we echter op recent onderzoek af mogen gaan, konden ze er helemaal niks aan doen. Onderzoekers van de Northwestern University beweren namelijk dat risico nemen in de genen zit.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1084 1085 1086 1087 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10