zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ideale baan blijft een mooi streven

16 februari 2009 - Slechts één op de tien werknemers in Europa en Verenigde Staten is van mening op dit moment de perfecte baan te hebben, terwijl vijftien procent niet eens gelooft dat hun perfecte baan bestaat. Driekwart hoopt de perfecte baan wel te vinden in de toekomst.

 Lees verder...   1 reactie
 

Helft werknemers valt op collega

13 februari 2009 - Ruim de helft van de werknemers in Nederland is wel eens verliefd is geweest op een collega. Dat blijkt uit internetonderzoek van Unique Uitzendburo in het kader van Valentijnsdag. Zeventien procent van de 1.200 respondenten heeft niets met de verliefdheid gedaan, 35 procent handelde er wel naar.

 Lees verder...   Reageer
 

Betrokken manager cruciaal tijdens recessie

13 februari 2009 - Overal ter wereld worden direct leidinggevenden gedwongen tot slecht nieuws gesprekken. Dit maakt het des te belangrijker dat de top tijd vrij maakt om hen te coachen en te begeleiden. Doet ze dat niet, dan lopen bedrijven het risico dat hun meest gewaardeerde krachten in pessimisme en negativiteit vervallen.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheid geliefde werkgever in crisistijd

13 februari 2009 - Driekwart van de ambtenaren is blij met een baan bij de overheid tijdens deze economische recessie. Ruim tweederde (69 procent) van de overheidsfunctionarissen denkt dit jaar zijn baan niet te kunnen verliezen, tegenover de helft (47 procent) van de werknemers uit het bedrijfsleven.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakenreiziger kiest in 2009 voor soberheid

13 februari 2009 - Leidinggevenden zullen in 2009 minder, kortere en goedkopere zakenreizen maken. Daarbij geven ze de voorkeur aan efficiëntie en goede service boven andere diensten. Ruim een vijfde van leidinggevenden uit Azië, Europa en Noord-Amerika vindt een internetaansluiting belangrijker dan een rustige kamer.

 Lees verder...   Reageer
 

Brussel beraadt zich over bonussen

12 februari 2009 - De Europese Commissie buigt zich over een voorstel om de bonussen voor topmanagers aan banden te leggen. Minister Wouter Bos noemde die intentie dinsdag na EU-beraad ‘buitengewoon goed nieuws’, zo tekent Accountingweb.nl op.

 Lees verder...   Reageer
 

Weer meer faillissementen in januari

12 februari 2009 - In januari 2009 is het totaal aantal faillissementen gestegen met 47 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2008. Dit blijkt uit onderzoek naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven door Dun & Bradstreet.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werkende irriteert zich vooral aan vloekende collega’s

12 februari 2009 - Vloeken is het meest irritante kantoorgedrag dat iemand kan vertonen. De top vijf van ergerniswekkend gedrag bestaat verder uit collega’s die ‘s ochtends niet groeten, te hard praten, gasten niets te drinken aanbieden en de telefoon op de speakerstand zetten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Minder ziekmeldingen door crisis

12 februari 2009 - Ondanks de heersende griepepidemie, zijn er minder werknemers ziek in deze periode dan vorig jaar. ArboNed denkt dat de reden hiervoor zou kunnen zijn dat mensen zich, ten gevolge van de crisis, zorgen maken over hun baan.

 Lees verder...   Reageer
 

Websites van grote ondernemingen makkelijk te kraken

11 februari 2009 - Websites van grote ondernemingen worden vaak onvoldoende beschermd tegen aanvallen van hackers. Bedrijven gebruiken voor hun corporate site veelal software die vol zwakke plekken zit, en criminelen op hun beurt verhevigen de laatste tijd hun aanvallen op webapplicaties.

 Lees verder...   Reageer
 

Deeltijdwerk beperkt werkloosheid

11 februari 2009 - Bedrijven moeten hun personeel meer in deeltijd laten werken om te voorkomen dat de werkloosheid drastisch oploopt door de economische crisis. Dat zegt Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep, de zestien EU-lidstaten die de euro hanteren, op P&O Actueel.

 Lees verder...   Reageer
 

Financiële landschap verandert ingrijpend

11 februari 2009 - Het wereldwijde financiële landschap is aan ingrijpende veranderingen onderhevig. Dat stelt PricewaterhouseCoopers in de verkenning ‘The Day after Tomorrow’. De verkenning gaat dieper in op de nieuwe omgeving, business modellen en thema's waarin financiële instellingen door de kredietcrisis terecht gekomen zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor talentmanagement in slechte tijden

11 februari 2009 - Talentmanagement is zeker niet alleen bruikbaar in goede tijden. Juist tijdens de huidige economische malaise kunt u er veel mee winnen. Op basis van het whitepaper ‘Clarity amid the Crunch’ van Matthew Parker, Group managing Director bij StepStone Solutions, stelde HR Praktijk tien tips samen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Ziek? Blijf thuis!

11 februari 2009 - U weet hoe dat gaat op kantoor: een heleboel mensen in dezelfde ruimte die allemaal dezelfde lucht inademen. Onvermijdelijk wordt iedereen daardoor aangestoken met het virus dat op dat moment heerst. Dat dat virus überhaupt rondzweeft, komt omdat de meeste mensen niet thuis blijven als ze ziek zijn.

 Lees verder...   22 reacties
 
< vorige 1085 1086 1087 1088 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10