zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Papieren factuur hoeft niet meer

16 februari 2009 - Een papieren factuur is niet meer nodig. Dat schrijft Zibb. Bedrijven kunnen facturen voortaan volledig elektronisch verzenden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat besloten.

Elektronische facturen konden al, maar waren tot nu toe aan veel strikte voorwaarden gebonden, onder meer om de juistheid ervan te kunnen controleren. De Jager schrapt die regels nu. Volgens hem is langs digitale weg nog sneller te zien of de factuur van de juiste verzender afkomstig is. Besparing

Volledig digitale facturen leveren het bedrijfsleven een besparing op van ongeveer 600 miljoen euro. Jaarlijks sturen bedrijven elkaar ongeveer 500 miljoen facturen om de BTW te kunnen verrekenen.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Economisch beeld iets minder gunstig
 Jongere minder vaak, oudere vaker gelukkig dan in 1997
 Wat is er nodig om cybersecurity serieus aan te pakken?
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes tips om spookfacturen te herkennen
 Elektronische factureren bespaart miljarden
 Bedrijven willen af van dure papieren factuur
 Helft grootbedrijven over op elektronische factuur
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
16-02-2009
 | 
14:49 uur
Heel grappig dit artikel. In 1992 hebben ondergetekende en twee van zijn voormalige collegae al de blauwdruk gemaakt niet langer meer gebruik te hoeven maken van 'papieren facturen'.

Verschillende printer fabrikanten hebben met hun 'all in one' oplossingen hiervoor op technisch gebied ook al oplossingen bedacht en geimplementeerd. Helaas zijn de mensen zelf soms een beetje halsstarrig in het adopteren van nieuwe besparende maatregelen.

Dit gegeven is niet nieuw en als ik de tijdsspan neem van het maken van die blauwdruk en dat wat met vanuit overheidswege nu pas te berde te brengen heeft, dan weet ik dat de overheid meer dan 10 jaar achter loopt op dergelijke ontwikkelingen.

Haal ik mijn schouders op en denk bij mezelf, wat is het nut van een adviserende overheid al men feitelijk, en zoals gewoonlijk, ver achter de innovatieve ontwikkelingen en feiten aan blijft lopen. Niets nieuws onder de zon dus.
rob  |   | 
17-02-2009
 | 
12:17 uur
Beste Rene Civile,
Pas 10 jaar geleden? Ach - dan waren ze vorige maand in Den Haag net klaar met het lezen van jouw blauwdruk (met behulp van 3 ingehuurde hackers) en alvast begonnen met het en heropleiden van de ambtenaren die een platform gaan vormen, om de zaak en de gevolgen hiervan te bespreken. Mogelijk wachten ze ook nog een klein momentje, tot de kinderen van de vrienden en kennissen klaar zijn met hun studies. Bovendien: voorlopig zijn wij met z’n allen aan het sparen voor de volgende ronde bezuinigingen en er aan gekoppelde nieuwe crisis.
En, zo als gewoonlijk, met het hernoemen van de VMBO's to de MAVO's en een bijles 'lezen en schrijven' te geven aan de basisschool leraren.
Rene Civile  |   | 
18-02-2009
 | 
00:09 uur
Beste Rob,

Dat is dus één van de grootste redenen dat ik niet voor de overheid zal gaan werken want de blauwdrukken en beveiligde pdf's bestaan al veel langer. Het blauwdruk maakte gewoon deel uit van een onderzoek en opzet voor de 'paperles office'.

Op zich is de discipline relatief eenvoudig van opzet en implementatie. Uiteraard valt of staat alles met de kwaliteit en de bereidwilligheid van diegenen die er ook gebruik van gaan maken. Ik heb wat dat betreft binnen overheden de nodige weerstand en sabotage meegemaakt bij de uitleg, planning en implementatie trajecten.

Maar ik wil niet wanhopen want met de plaatsing van de officecenters nemen de mogelijkheden en gebruik gelukkig steeds verder toe.

Nu ze bij de overheid eindelijk hebben ontdekt dat we toch echt wel tegen een wat stringente situatie aankijken die om crisismanagements vaardigheden vragen, kan dit misschien als onderdeel voor bezuinigingen worden aangeboden bij Bos en Balkenende.

Ik ben alleen bang dat we hiervoor expert verkopers nodig zullen hebben dit er bij Bos door te krijgen. Maar ik ben bang dat men daar toch wel andere zaken aan het hoofd heeft.

Maar we blijven optimistisch kijken naar de toekomst.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Een zakelijke lening afsluiten bij de bank? Bereid u goed voor
Last van ongedierte in en rondom het bedrijfspand? Deze maatregelen kun je treffen!
reacties
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
Wat leert Maarten van der Weijden ons over doelen stellen? (1) 
Tien excuses bij het aanhoren van klachten (2) 
Hoog tijd om aan de slag te gaan met het Klimaatakkoord (1) 
Vijf tips om customer feedback van vijfsterrenkwaliteit te krijgen (1) 
De kracht van stilte (1) 
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (2) 
top10
Nederlandse bedrijven minst flexibel in werktijden werknemer
Geef mensen een reden om positief op uw ideeën te reageren
De veranderingen op het werk van de afgelopen tien jaar
Te weinig loon voor één op de vijf werkenden
Kwaliteit bestuursverslag laat te wensen over
Nederlandse bedrijven lopen achter in het implementeren van opkomende technologieën
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties
Vier tips voor een relaxte (digitale) zomer
Occasionverkopen elektrische auto verdrievoudigd
Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten
meer top 10