zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Papieren factuur hoeft niet meer

16 februari 2009 - Een papieren factuur is niet meer nodig. Dat schrijft Zibb. Bedrijven kunnen facturen voortaan volledig elektronisch verzenden. Staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) heeft dat besloten.

Elektronische facturen konden al, maar waren tot nu toe aan veel strikte voorwaarden gebonden, onder meer om de juistheid ervan te kunnen controleren. De Jager schrapt die regels nu. Volgens hem is langs digitale weg nog sneller te zien of de factuur van de juiste verzender afkomstig is. Besparing

Volledig digitale facturen leveren het bedrijfsleven een besparing op van ongeveer 600 miljoen euro. Jaarlijks sturen bedrijven elkaar ongeveer 500 miljoen facturen om de BTW te kunnen verrekenen.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor
 Werknemer worstelt met lastige IT-beveiligingsprotocollen
 Gefragmenteerde informatie staat optimale customer experience in de weg
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes tips om spookfacturen te herkennen
 Elektronische factureren bespaart miljarden
 Bedrijven willen af van dure papieren factuur
 Helft grootbedrijven over op elektronische factuur
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
16-02-2009
 | 
14:49 uur
Heel grappig dit artikel. In 1992 hebben ondergetekende en twee van zijn voormalige collegae al de blauwdruk gemaakt niet langer meer gebruik te hoeven maken van 'papieren facturen'.

Verschillende printer fabrikanten hebben met hun 'all in one' oplossingen hiervoor op technisch gebied ook al oplossingen bedacht en geimplementeerd. Helaas zijn de mensen zelf soms een beetje halsstarrig in het adopteren van nieuwe besparende maatregelen.

Dit gegeven is niet nieuw en als ik de tijdsspan neem van het maken van die blauwdruk en dat wat met vanuit overheidswege nu pas te berde te brengen heeft, dan weet ik dat de overheid meer dan 10 jaar achter loopt op dergelijke ontwikkelingen.

Haal ik mijn schouders op en denk bij mezelf, wat is het nut van een adviserende overheid al men feitelijk, en zoals gewoonlijk, ver achter de innovatieve ontwikkelingen en feiten aan blijft lopen. Niets nieuws onder de zon dus.
rob  |   | 
17-02-2009
 | 
12:17 uur
Beste Rene Civile,
Pas 10 jaar geleden? Ach - dan waren ze vorige maand in Den Haag net klaar met het lezen van jouw blauwdruk (met behulp van 3 ingehuurde hackers) en alvast begonnen met het en heropleiden van de ambtenaren die een platform gaan vormen, om de zaak en de gevolgen hiervan te bespreken. Mogelijk wachten ze ook nog een klein momentje, tot de kinderen van de vrienden en kennissen klaar zijn met hun studies. Bovendien: voorlopig zijn wij met z’n allen aan het sparen voor de volgende ronde bezuinigingen en er aan gekoppelde nieuwe crisis.
En, zo als gewoonlijk, met het hernoemen van de VMBO's to de MAVO's en een bijles 'lezen en schrijven' te geven aan de basisschool leraren.
Rene Civile  |   | 
18-02-2009
 | 
00:09 uur
Beste Rob,

Dat is dus één van de grootste redenen dat ik niet voor de overheid zal gaan werken want de blauwdrukken en beveiligde pdf's bestaan al veel langer. Het blauwdruk maakte gewoon deel uit van een onderzoek en opzet voor de 'paperles office'.

Op zich is de discipline relatief eenvoudig van opzet en implementatie. Uiteraard valt of staat alles met de kwaliteit en de bereidwilligheid van diegenen die er ook gebruik van gaan maken. Ik heb wat dat betreft binnen overheden de nodige weerstand en sabotage meegemaakt bij de uitleg, planning en implementatie trajecten.

Maar ik wil niet wanhopen want met de plaatsing van de officecenters nemen de mogelijkheden en gebruik gelukkig steeds verder toe.

Nu ze bij de overheid eindelijk hebben ontdekt dat we toch echt wel tegen een wat stringente situatie aankijken die om crisismanagements vaardigheden vragen, kan dit misschien als onderdeel voor bezuinigingen worden aangeboden bij Bos en Balkenende.

Ik ben alleen bang dat we hiervoor expert verkopers nodig zullen hebben dit er bij Bos door te krijgen. Maar ik ben bang dat men daar toch wel andere zaken aan het hoofd heeft.

Maar we blijven optimistisch kijken naar de toekomst.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
In welke gevallen moet je aan de slag met een BAV
reacties
Citrix onderzoek toont verdeeldheid over werken op kantoor (1) 
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken (3) 
Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping (1) 
Nederlander bang voor misleidende online reviews (1) 
Werknemer wil fiets in arbeidsvoorwaardenpakket (1) 
Nederland positieve uitschieter: 62 procent vertrouwt op huidige pensioenstelsel (1) 
Het grote verschil tussen weten en kunnen (1) 
top10
Sterk gestegen hypotheekrente zorgt voor impasse op woningmarkt
‘Extended reality’ brengt hybride werkers weer naar kantoor
Onderzoek onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web
Koffie op kantoor: dit komt er allemaal bij kijken
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
Een ambitieuze bedrijfscultuur realiseren: 'Succes hangt af van ongeduld'
Kennismigranten buiten EU zijn interessant arbeidspotentieel voor schaarste arbeidsmarkt
Diverse organisatie trekt accounting talent aan
Een inclusieve werkplek: vier tips om de volgende stappen te zetten
Werknemer die moeilijk rondkomt, zoekt naar manieren om extra te werken
meer top 10