zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Flexibele werkplekken helpen recessie te overleven

27 februari 2009 - In het kielzog van de wereldwijde recessie snoeien bedrijven in de loonkosten en zoeken ze naar besparingen op andere grote uitgaven die een stempel drukken op de balans. Regus meldt dat bedrijven tot wel 60 procent op hun facilitaire kosten kunnen besparen door zich te wagen aan flexibele werkplekken.

"Voor de meeste bedrijven maakt vastgoed de op één na grootste vaste kostenpost uit," aldus algemeen directeur van de Regus Group, Mark Dixon. "Met de introductie van een flexibel werkplekmodel, met flexibele werkplekken, thuiskantoren of andere mobiele strategieën, kunnen organisaties de facilitaire kosten drastisch verlagen." Facilitaire kosten

Hij vervolgt: "Gezien het huidige economische klimaat mag het dan onvermijdelijk zijn om te snoeien in de loonkosten, maar deze aanpak blijft een oplossing op korte termijn. De gevolgen van grootschalige ontslagen kunnen een snel herstel van een bedrijf op de lange duur tegenhouden. Bedrijven moeten de balans nauwgezet nalopen om te zien hoe ze het beste hun kosten in de hand kunnen houden. Facilitaire kosten moeten hierbij niet over het hoofd worden gezien." 

Vastgoedvergissingen

Tijdens de huidige financiële crisis hebben bedrijven het moeilijk als ze te maken hebben met een vaste huur en een teveel aan kantoorruimte. Dixon waarschuwt bedrijven om te leren van hun vastgoedvergissingen en zegt: "Deze recessie zou een verandering teweeg moeten brengen in hoe een onderneming beslissingen aangaande vastgoed neemt. De duurste vastgoedverplichting is een leeg gebouw."

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager kan zich nu al voorbereiden op de werkplek van 2018
 Drie tips om met technologie tot betere communicatie te komen
 Nederlander werkt onder meest flexibele omstandigheden
 Mobiel werken must voor Europeanen
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
27-02-2009
 | 
10:57 uur
Inderdaad wordt opnieuw, ondanks vele waarschuwingen, weer snel gegrepen naar het wapen van de downsizing als het op bezuinigen aankomt, terwijl er vele, zeer vele betere opties zijn, zeker als er naar de toekomst wordt gekeken.
Laat uw bedrijf eens vrijblijvende scannen voor € 500,-- om te zien of er betere oplossingen zijn. In de meeste gevallen verdient u die investering snel terug.
John  |   | 
27-02-2009
 | 
22:02 uur
Dag Ad, ik vind je argument tegen downsizing heel begrijpelijk en ik ondersteun het van harte. Maar ik snap niet wat het met slimmer gebruik van ruimte te maken heeft. Wat bedoel je precies?
Met enthousiaste groet,
John Vrakking | daVinci - Orde op Zaken
Ad de Beer  |   | 
28-02-2009
 | 
10:42 uur
Regus verhuurt flexibele werkplekken en dat promoten ze. Door met regus te werken (wat ik ook doe) kun je veel vaste kosten voor kantoorruimte besparen, dat bedoelen ze.
Het werkt denk ik trouwens alleen maar in een administratieve omgeving die slechts incidenteel representatieve kantoorruimte nodig heeft.
suzanne  |   | 
21-07-2009
 | 
23:14 uur
voor flexwerkplek in den haag kan je ook nomadz proberen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10