zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse werknemer gaat voor inhoud, niet voor status

27 februari 2009 - Een derde van de Nederlandse medewerkers blijkt bereid te zijn om een lager loon of een minder belangrijke baan te accepteren. Men wil dat doen wanneer dat bijdraagt aan iets belangrijks of zinvollers. Deze gegevens komen uit een internationaal onderzoek van Kelly Services onder 100.000 mensen in 34 landen.

Verder blijkt dat een aanzienlijk deel van de respondenten inkomen en status wil inleveren voor een zinvollere invulling van zijn of haar functie. Vooral de leeftijdscategorie tot 29 jaar is hiertoe bereid (42 procent). Patricia Becker, Algemeen Directeur Benelux bij Kelly Services: "Werknemers kennen waarde toe aan werk dat persoonlijk bevredigend is, dat competenties verbetert en zelfvertrouwen verhoogt en dat helpt bij het behalen van doelstellingen op lange termijn",. Verwachtingen

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat 65 procent van de werknemers tussen de 30 en 47 jaar het komende jaar op zoek gaat naar een nieuwe baan en dat vooral de babyboomers (48 tot 65 jaar) vindt dat hun carrièredoelen niet worden gehaald in hun huidige baan (40 procent).  Binnen iedere leeftijdscategorie zijn de vrouwen bezorgder over hun carrièrekeuzes dan mannen. De komende tijd gaan ook meer vrouwelijke respondenten dan mannelijke op zoek naar een nieuwe baan. 

Persoonlijke normen
Hoewel veel respondenten bedenkingen hebben bij de reële waarde van hun werk, voert de grote meerderheid hun taken uit volgens hoge persoonlijke normen. Het blijkt dat 74 procent van de respondenten zegt dat het werk een gevoel van trots geeft terwijl 64 procent zegt dat het werk het zelfvertrouwen doet groeien. 

Ambitie

Becker stelt dat de uitkomsten het belang voor werkgevers benadrukken om het beste in hun personeelsbestand naar boven te halen. Dit is mogelijk door het creëren van werk dat interessant en stimulerend is en dat werknemers uitdaagt om nieuwe vaardigheden te leren. "De ambitie van de werknemers zal duidelijk veranderen tijdens het verloop van de carrière. Het is daarom belangrijk om de eigenschappen te herkennen die men in ieder stadium belangrijk vindt om zo een team te vormen van gemotiveerde, stabiele en goed presterende werknemers."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ICT'er wil 'wij-gevoel'
 Gebrek aan uitdaging maakt hoog opgeleide ongelukkig
 Zes manieren om uw saaie baan weer interessant te maken
 Manager heeft liever uitdaging dan baanzekerheid – ook tijdens recessie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10