zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoogopgeleide blijft optimistisch over eigen banenkansen

2 november 2009 - Hoogopgeleide studenten, starters en professionals hebben vertrouwen in hun kansen op de arbeidsmarkt. Hoewel meer dan 66 procent van de hoogopgeleide studenten en professionals aangeeft dat zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt zijn verkleind, denkt meer dan 53 procent binnen drie maanden een (nieuwe) baan gevonden te hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 626 bezoekers aan het Careerevent, dat afgelopen donderdag en vrijdag gehouden werd in de Jaarbeurs Utrecht. Wel geeft 42 procent van de bezoekers aan rekening te houden met een lager salaris. Tijdens het evenement in de Jaarbeurs ging een recordaantal hoogopgeleide studenten, starters en professionals het gesprek aan met meer dan 140 bedrijven. De beurs kent specifieke inhoudelijke programma's voor mensen met een technische, economische, juridische en ICT-achtergrond. Zalm
Bezoekers aan de beurs konden een groot aantal workshops volgen. Grote publiekstrekker dit jaar was Gerrit Zalm die een gastcollege 'Riskmanagement met Boerenverstand' gaf. In een interactieve sessie met financieel onderlegde bezoekers hield Zalm een betoog voor een nieuw bonussysteem, waarbij gekeken moet worden naar lange termijndoelstellingen in plaats van incentives die alleen op directe winst gebaseerd zijn. 'Klant- en medewerkers tevredenheid zijn bijvoorbeeld ook enorm belangrijk voor succes in de financiële sector. Deze zouden dus in het bonussysteem meegenomen moeten worden', aldus de topman van ABN AMRO. 

Carrièrecoach

Centrale rol op het Careerevent speelde de carrièrecoach. Deze stond bezoekers zowel vooraf als tijdens de beurs bij met tips, tricks en het samenstellen van een persoonlijk programma. Vijf bezoekers van het Careerevent gingen daadwerkelijk naar huis met een carrièrecoach van LTP ter waarde van 2.500 euro. Deze coach zal de winnaars een jaar lang bijstaan bij de keuzes die zij moeten maken op het gebied van studie, carrière en persoonlijke ontwikkeling. Gedurende beide dagen was er enorm veel belangstelling voor begeleiding die geboden werd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zowel voor de coachingsgesprekken als voor de gratis cv-check stonden de hele dag lange rijen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hoogopgeleide is niet bang voor baanverlies
 Hoogopgeleide werkt het liefst in een chemisch bedrijf dicht bij huis
 Hoogopgeleide voelt recessie
 Hoogopgeleide werkzoekende niet bang voor crisis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10