zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

VNO-NCW verbaasd over kritiek Nederlands MVO-beleid

3 november 2009 - Ondernemingsorganisatie VNO-NCW is verbaasd dat Staatssecretaris Heemskerk vindt dat Nederlandse bedrijven zich te weinig inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. VNO-NCW wijst erop dat Nederlandse bedrijven internationaal tot de top behoren als het gaat om duurzaamheid en MVO.

Nederlandse bedrijven zitten in de kopgroep van de prestigieuze Dow Jones Sustainability Index, die meet of bedrijven voldoen aan economische, milieu- en sociale criteria. Steeds meer bedrijven en branches hebben een concrete MVO-aanpak en ook internationale produktie- en handelsketens krijgen steeds meer aandacht, zoals in het Initiatief Duurzame Handel. Recent nog hebben 54 Nederlandse CEO's in een brief aan Minister Koenders aangekondigd de komende vijf jaar honderden miljoenen te investeren in het uitbouwen van duurzame handelsketens. Ondersteuning

VNO-NCW vindt dan ook dat de overheid bedrijven beter kan ondersteunen in hun initiatieven voor verantwoord ketenbeheer, dan ze te verwijten weinig te doen.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven die niet duurzaam werken lopen overheidsopdrachten mis
 Duurzame energie meer gebaat bij verplichtingen dan bij subsidies
 ‘Bedrijven schieten tekort bij onderbouwen duurzame claim’
 Inzet MVO-ondernemers onmisbaar voor duurzaam Nederlands bedrijfsleven
 
 
reacties
 
Civile  |   | 
3-11-2009
 | 
10:45 uur
VNO heeft hier volkomen gelijk. Wederom is te zien, en absoluut niet voor het eerst, dat een politicus maar iets roept om vervolgens later de uitroep 'bij te stellen', of te roepen dat hij of zij verkeerd is geciteerd.

Het is tenenkrommend zoals de politiek momenteel met belastingbetaler en bedrijfsleven denkt om te kunnen gaan. Het lijkt erop alsof de 'self proclaimed' politieke elite, zichzelf meer en meer aan het vervreemden is van diegenen die zij feitelijk behoren te dienen.

Het is zelden in de politieke geschiedenis zo bar gesteld met de paternalistische regenteske politieke arrogantie als heden ten dage. Klaarblijkelijk mogen, want we lopen hoe dan ook weer langzaam richting verkiezingstijd, alle remmen weer los, wat beeldvormingen betreft, zichzelf maar vooral zoveel mogelijk te profileren.

Het Nederlandse bedrijfsleven staat op vele gebieden aan de top in de wereld. Het is klaarblijkelijk de erudiet incompetente egotrippende politicus o.l.v. onze 'leugenachtige' premier, kwelend over VOC mentaliteit, dat geheel te ontgaan.

Ik kan me niet langer meer aan de indruk onttrekken dat dit contingent politici zichzelf meer en meer diskwalificeert met dergelijke stellingnamen.

Dan hebben we het nog maar even niet over de miljarden verliezen die we op het conto van deze zelfde incompetente politici mogen schrijven door schrijnende afwezigheid actie en verantwoordelijkheid te nemen in een crisis.

Het is niet voor niets dat men momenteel over elkaar heen valt het signaal van de samenleving om achter Wilders te gaan staan, te bagatelliseren of te ontkennen.

Ik denk dat het VNO zelfs nog veel stringenter mag zijn in de bewoordingen om o.m. van Heemskerk een brevet van onvermogen en incompetentie te overhandigen. Enig werkelijk hart onder de riem steken van de motor van het bedrijfsleven heeft hij klaarblijkelijk nog nooit gehoord.
J.W. Hajee  |   | 
4-11-2009
 | 
08:05 uur
Beste Civile,

Chapeau!
Bull's eye!
180!!!!!!!!

Willem

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10