zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Reisagent beďnvloedt hotelkeuze

18 januari 2010 - Een derde van de zakenreizigers laat de uiteindelijke selectie van een hotel geheel over aan de reisagent en iets minder dan een derde kiest uit de door de reisagent aangeboden mogelijkheden. Slechts veertien procent van de reizigers zoekt via het web naar een hotelaccommodatie.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie HR-trends voor 2010

18 januari 2010 - Wat worden de drie belangrijkste uitdagingen voor HR-managers en algemeen directeurs in 2010? Attentia kwam na analyse van de bewegingen en trends op het gebied van mens en organisatie tot de volgende drie antwoorden: strategisch management, talent dashboard en wellbeing. Dit schrijf 6Minutes.be.

 Lees verder...   4 reacties
 

Kabinet minder populair onder ondernemers

15 januari 2010 - Het kabinet is in 2009 minder populair geworden bij ondernemers. Die waarderen de prestaties van het kabinet met gemiddeld een 5,6. Vorig jaar was dat nog een 6,2. Dit blijkt uit de Nieuwjaarsenquête van het opinieblad Forum van VNO-NCW onder bijna 400 bedrijfsdirecteuren.

 Lees verder...   Reageer
 

Topbankiers ondervraagd over crisis

15 januari 2010 - Lloyd Blankfein (Goldman Sachs), John Mack (Morgan Stanley), Jamie Dimon (JP Morgan Chase) en Brian Moynihan (Bank of America) zijn in het Amerikaanse parlement onder ede ondervraagd over de financiële crisis. De topbankiers moesten getuigen in de commissie-Angelides.

 Lees verder...   Reageer
 

Wat zijn de zoekmachine marketing trends in 2010?

15 januari 2010 - Meer volume, meer zoekopdrachten, meer data, snellere verbindingen, meer advertenties, meer aanbiedingen en meer media. Op het web lijkt de recessie voorbij. Het jaar 2010 staat in het teken van het gemeengoed worden van nieuwe technieken zoals Augmented Reality en cloud computing.

 Lees verder...   3 reacties
 

Van klacht naar compliment !

15 januari 2010 - Zelfs al tonen we uitmuntende inzet, helaas bestaat de kans dat er toch iets fout gaat. Hoe benutten we die kans? En als we al alert reageren, ons uiterste best doen om vervolgklachten te voorkomen, wat is dan de essentie van klachtmanagement én hoe pakken we klachten juist op? Chris Loos, partner en Sales Trainer bij Excellent Commerciële Trainingen, vertelt.

 Lees verder...   6 reacties
 

Biggest improvements 2009: bonusaanpak, Obama en milieubewustzijn

15 januari 2010 - Weg met de graaicultuur, Obama for president en het groeiend milieubewustzijn zijn voor ondernemend Nederland de biggest improvements van 2009. De meeste vooruitgang is vorig jaar geboekt op het gebied van duurzaamheid en energie. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard onder ruim 500 Nederlandse ondernemers en beslissers.

 Lees verder...   Reageer
 

ABVAKABO FNV komt in actie tegen AOW-verhoging

14 januari 2010 - ABVAKABO FNV startte gisteren met een digitale actie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Iedereen die het niet eens is met het huidige wetsvoorstel, kan via de website www.mail2dekamer.nl een e-mail versturen aan Kamerleden, waarin zij hen oproepen om geen steun te verlenen aan dit kabinetsplan.

 Lees verder...   Reageer
 

Eis tegen Easy Life-directeur: 3,5 jaar cel

14 januari 2010 - Voormalig commercieel directeur Frits Rijnaard (57) van Easy Life hoorde de Bossche officier van justitie gisteren drie jaar en zes maanden onvoorwaardelijke celstraf eisen. Rijnaard is een van de hoofdverdachten in de Easy-Life affaire. Dat meldt Blikopnieuws.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

HR-gereedschap moet beter

14 januari 2010 - De meerderheid van de werkgevers realiseert zich dat de gereedschap van HR in de toekomst verbeterd moet worden. Dit meldde directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid Hans van der Steen van AWVN op het jaarlijkse Arbeidsvoorwaardencongres van de werkgeversvereniging. Hij baseerde zich daarbij op een recente ledenenquête.

 Lees verder...   4 reacties
 

Freelance ICT-markt in 2009 stabiel

14 januari 2010 - De freelance ICT-markt heeft een matig maar stabiel jaar achter de rug. De Flex-index van IT-Contracts, toont in 2009 nauwelijks fluctuaties in de vraag naar freelance ICT-specialisten. Het aanbod vacatures voor freelance ICT-ers is nagenoeg gelijk gebleven. De index startte in januari op 67 punten en sluit in december op 64 punten (januari 2008=100 punten).

 Lees verder...   Reageer
 

Drie tips om de overstap van werk naar pensioen te vereenvoudigen

14 januari 2010 - Het moment waarop men met pensioen gaat, is een cruciaal punt in iemands leven. Ineens heeft de ex-werknemer enorm veel vrije tijd. Wat doet hij/zij daarmee? Wel duidelijk is dat sociale interactie zowel fysiek als mentaal belangrijk blijven voor een lang en gezond leven. Dat schrijft 6Minutes.be.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB vernieuwt flink

13 januari 2010 - Door zeker de helft van kleine en middelgrote ondernemingen in de detailhandel, de horeca en het ambacht worden jaarlijks vernieuwingen op kleine of grote schaal doorgevoerd. In het totaal gaat het dit jaar om niet minder dan 250.000 vernieuwingen, waarvan 185.000 direct gericht op de consumenten en de eindgebruikers.

 Lees verder...   Reageer
 

Eerste kwartaalstijging vacatureaanbod sinds 2008

13 januari 2010 - Het vacatureaanbod steeg in de meerderheid van de sectoren licht in december, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Het online vacatureaanbod steeg met twee punten ten opzichte van de vorige maand, naar een niveau van 89 punten. Het afgelopen kwartaal nam de Index met drie procent toe, dit was de eerste kwartaalstijging sinds begin 2008.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1003 1004 1005 1006 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10