zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jury kiest genomineerden Managementboek van het Jaar

21 januari 2010 - Zes boeken zijn genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2010. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig managementboek. De jury maakt de winnaar bekend op 9 maart, tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed (Amsterdam).

 Lees verder...   Reageer
 

ABN-top levert flink in

20 januari 2010 - De top van ABN Amro gaat 65 procent salaris inleveren. Dat maakte Minister Bos van Financiën gisteren bekend. Het vaste salaris van een lid van de raad van bestuur komt te liggen op 600.000 euro. Ook de bonussen worden teruggeschroefd.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zestien marketingtechnieken om eens over na te denken

20 januari 2010 - U kunt het beste product of dienst ter wereld hebben, maar as niemand er van af weet heeft u daar helemaal niets aan. U zult uw product of dienst dus in de markt moeten zetten. En dat kost - meer of minder - geld.  Forbes zet zestien marketingtechnieken op een rijtje die ook van pas kunnen komen als uw budget onder druk staat.

 Lees verder...   4 reacties
 

Teulings: crisis was niet te voorspellen

20 januari 2010 - Het is onmogelijk om een financiële crisis te voorspellen, want de economie is nog chaotischer dan het weer. Dit zei directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB) tijdens zijn gesprek met de commissie-De Wit, de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de oorzaken van de financiële crisis.

 Lees verder...   9 reacties
 

Wientjes wil grotere nadruk op economische diplomatie

20 januari 2010 - Om onze economische positie in de wereld te versterken moet Nederland grotere nadruk leggen op 'economische diplomatie'. Onze invloed op politiek en veiligheidsbeleid neemt af, laten we het accent verleggen naar de economie, waar we nog wel een invloedrijke positie hebben.

 Lees verder...   Reageer
 

Wagenpark MKB eindelijk in beeld gebracht

20 januari 2010 - Over het wagenpark van Nederlandse MKB-bedrijven en de kenmerken van die voertuigen was tot nu toe weinig bekend. EIM heeft met MKB Nederland en NEA het wagenpark van MKB-bedrijven over 2008 in kaart gebracht.

 Lees verder...   Reageer
 

IMF waarschuwt voor nieuwe recessie

19 januari 2010 - Overheden die hun economische stimuleringsmaatregelen te snel terugdraaien lopen de kans een nieuwe recessie te veroorzaken. Dat zei de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, zo meldt Nu.nl.

 Lees verder...   1 reactie
 

Top tien internettrends 2010

19 januari 2010 - De drie belangrijkste trends voor 2010 zijn location based services, mobiel internet en usability. Dit is de uitkomst van het jaarlijkse evenement van Jungle Minds. 200 internetprofessionals stemden over de onderwerpen die in 2010 'hot-or-not' zijn. De uitslag is interessant aangezien die voorspelt waarin de internetgemeenschap gaat investeren in 2010.

 Lees verder...   Reageer
 

Leiden met compassie: vijf tips

19 januari 2010 - Mensen erkennen voor wie en wat ze zijn – inclusief hun sterke kanten en tekortkomingen - vereist inzet. Dat stelt Susan Cramm op Business Week. Iedereen stopt mensen bewust of onbewust in hokjes. Dat maakt het leven makkelijker. Maar het is ook gevaarlijk. Het werkt namelijk beperkend: u ziet niet langer de mogelijkheden die iemand heeft die buiten dat hokje vallen en wat er achter bepaald gedrag zit.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse it-markt herstelt in 2010

19 januari 2010 - De Nederlandse it-markt herstelt zich in 2010 licht. Dat voorspelt ICT~Office. Vorig jaar daalden de totale it-bestedingen in Nederland nog. Bestedingen in telecom en internet zullen in 2010 een lichte stijging laten zien, vooral op het gebied van mobiele diensten. Uitgaven aan telecommunicatiehardware zullen echter niet of nauwelijks groeien.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB gaat positief het nieuwe jaar in

19 januari 2010 - Ruim 68 procent van de MKB ondernemers is ervan overtuigd dat de Nederlandse economie in 2010 weer gaat groeien. Ondernemend Nederland geeft bovendien aan klaar te zijn voor de explosie aan opdrachten die zij in 2010 verwachten (82 procent).

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven bezuinigen op inkoop premiums en relatiegeschenken

18 januari 2010 - Het bedrijfsleven bezuinigt in 2009 op de inkoop van premiums, relatiegeschenken en kerstpakketten, zo blijkt uit het jaarlijkse PromZ-Opdrachtgeversonderzoek. Volgens de studie is er gemiddeld tien procent minder budget besteed aan promotionele producten, maar hebben de grote(re) bedrijven flink in het budget gesnoeid.

 Lees verder...   4 reacties
 

Obama haalt geld terug bij financiële sector

18 januari 2010 - President Obama legt de grootste Amerikaanse financiële instellingen een nieuwe belasting op. Op die manier wil hij een deel van het publieke geld terughalen dat is gebruikt om de financiële sector te redden. Dat schrijft NOS.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Winter in Nederland: vrijnemen of niet?

18 januari 2010 - Woensdag 6 januari duurde de avondspits tot in de nacht. Zelfs om twaalf uur stonden er nog duizenden werknemers half ingesneeuwd in de file. Zij hadden dus ruim de tijd om na te denken over de volgende dag. Waren ze verplicht om dan weer zo’n barre tocht maken? Of konden ze het koude weer aangrijpen om thuis te blijven? Maar zouden ze dan nog recht hebben op loon?

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1002 1003 1004 1005 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10