zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Apple en timemanagement: waar ligt de kracht?

13 januari 2010 - Hoe gaan  Apple-gebruikers om met time management tools? Bas Hoorn van het gelijknamige trainings- en adviesbureau deed kleinschalig onderzoek om het antwoord op die vraag te vinden en om het gebruik van time management tools binnen deze groep in kaart brengen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Zes trends voor het komende decennium

13 januari 2010 - Bij de overgang naar een nieuw decennium duiken altijd overal voorspellingen op. De afgelopen weken liepen die uiteen van een wereldmunt en de verdwijning van de armoede tot het waarheid worden van de film 2012. Maar wat staat managers te wachten? David Livermore zet op Management Issues zes trends voor 2010 – op basis van de huidige ontwikkelingen - op een rij.

 Lees verder...   1 reactie
 

Financial wil pensioenregeling en auto van de zaak

13 januari 2010 - Dit jaar staat een pensioenregeling in de top vijf van gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden van financieel medewerkers. De auto van de zaak heeft de bonus verdrongen van de eerste plaats op de lijst met gewenste voorwaarden. Andere arbeidsvoorwaarden waaraan belang wordt gehecht zijn flexibele uren en extra vakantiedagen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook marketeer gaat 2010 vol vertrouwen in

12 januari 2010 - Marketeers gaan  2010 vol vertrouwen. Ze investeren en kiezen voor acquisitie in plaats van behoud. De marketeer in 2010 kiest voor permission based en zet maximaal in op dialoogmarketing. Dit zijn enkele resultaten uit de laatste Special van de DM Barometer: het onderzoek naar bestedingen en trends in dialoogmarketing van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing.

 Lees verder...   Reageer
 

Frits van Eerd (Jumbo) Topman van het Jaar 2009

12 januari 2010 - Frits van Eerd, bestuursvoorzitter van Jumbo Supermarkten, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2009. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee. Andere genomineerden waren Peter Blom (Triodos Bank) en Hans Gennissen (Facilicom).

 Lees verder...   2 reacties
 

Mkb krijgt langzaam meer vertrouwen in economie

12 januari 2010 - Het optimisme over de economische vooruitzichten is in Nederland de afgelopen twaalf maanden gestegen met 53 procent. Uit cijfers van het jaarlijkse International Business Report van Grant Thornton blijkt dat de optimisme-/pessimismebalans voor Nederland dit jaar stijgt van -37 procent - een diepterecord - naar een bescheiden zestien procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer wil hoger salaris in 2010

12 januari 2010 - Bijna de helft (42 procent) van de werknemers geeft aan in 2010 het liefst een hoger salaris te willen gaan verdienen. 980 respondenten gaven op de website van Unique antwoord op de vraag: wat wil jij in 2010 in je werk bereiken? In het kader van de start van het nieuwe jaar en de goede voornemens die hierbij horen, peilde Unique wat de wensen zijn op het gebied van werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf vragen om uzelf te stellen in 2010

12 januari 2010 - De meeste managers hebben 2009 niet als hun beste  jaar ooit ervaren. U heeft ontelbare problemen op uw bord gekregen, kreeg te maken met ongekende onzekerheid en moest harde besluiten nemen. Overleven was het sleutelwoord. Maar nu is het 2010 en economisch herstel kondigt zich aan. Tijd om de koe bij de hoorns te vatten.

 Lees verder...   Reageer
 

Oudere sollicitant voelt zich gediscrimineerd

12 januari 2010 - Oudere werknemers hebben het gevoel bij sollicitatiegesprekken gediscrimineerd te worden wegens hun leeftijd. Van de respondenten in de leeftijdscategorie 46-55 voelt vijftien procent zich gediscrimineerd, tegen slechts één procent in de leeftijdscategorieën daaronder. In de leeftijdscategorie 55+ voelt zelfs een kwart zich gediscrimineerd.

 Lees verder...   28 reacties
 

Marketeers positief gestemd op DDMA/DeMeter nieuwjaarsborrel

11 januari 2010 - Een uitermate positieve stemming heerste er op de nieuwjaarsborrel van DDMA en DeMeter in de Amsterdamse IJ-kantine. Traditioneel op de eerste donderdag na de Kerstvakantie geeft deze borrel een goede indicatie van de stemming in de beroepsgroep. Na een lastig jaar zien de meeste marketeers de business weer aantrekken.

 Lees verder...   Reageer
 

AOW-ingreep alleen niet voldoende om ouderen aan het werk te houden

11 januari 2010 - Er is meer nodig dan ingrijpen in de AOW om ouderen langer aan het werk te houden. Dat stelt topambtenaar Buijink van Economische Zaken op NOS.nl. Hij is blij met de verhoging van de AOW-leeftijd, maar volgens hem blijft de arbeidsdeelname van ouderen aan de lage kant.

 Lees verder...   3 reacties
 

Tien valkuilen die u moet vermijden als u voor uzelf begint

11 januari 2010 - Nieuw jaar, nieuwe kansen. De een gaat stoppen met roken, de ander begint eindelijk voor zichzelf. Een eigen bedrijf starten vereist visie, kapitaal, moed, overtuiging en zelfs enige arrogantie. Maar pas op. Waar gebrek aan zelfvertrouwen funest is voor een jonge onderneming, is teveel arrogantie dat net zo goed.

 Lees verder...   30 reacties
 

Amerikaanse banken strooien nu alweer met bonussen

11 januari 2010 - Oude tijden herleven bij Bank Of America. De bank die vorig jaar nog gered werd door de Amerikaanse overheid, is voornemens haar investeringsbankiers riante bonussen toe te kennen. Deze zouden ongeveer even hoog zijn als de exorbitante bonussen (in totaal vier miljard dollar) die in 2007, voor de crisis, werden uitgekeerd.

 Lees verder...   Reageer
 

Ongeschreven regels: de kern van conflicten

11 januari 2010 - Mensen werken steeds vaker met mensen met een hele andere achtergrond. Dit kan leiden tot misverstanden, miscommunicatie en zelfs conflicten. De kern van deze problemen zijn de ongeschreven regels die iedereen met zich meedraagt over hoe anderen zich zouden moeten gedragen en hoe dingen gedaan zouden moeten worden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1004 1005 1006 1007 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10