zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Handboek grotere deeltijdbanen biedt praktische instrumenten

1 april 2010 - Grotere deeltijdbanen, het kan écht. Dat blijkt uit proefprojecten die de Taskforce DeeltijdPlus het afgelopen jaar samen met 28 organisaties uitvoerde. Deze pilots leverden een schat aan inzichten op en veel praktische instrumenten. Die zijn niet alleen interessant voor de betrokken organisaties, maar voor iedereen die aan de slag wil met grotere deeltijdbanen.

 Lees verder...   Reageer
 

Onderzoek ANWB biedt perspectief voor filebestrijding

1 april 2010 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland stellen vast dat de uitkomsten van de ANWB enquête laten zien dat er veel maatschappelijke steun blijft voor het idee om te betalen voor gebruik van de weg in plaats van het bezit van een auto. Extra wegenaanleg blijft ook nodig.

 Lees verder...   Reageer
 

Illegaal softwaregebruik kost Europese organisaties miljoenen

1 april 2010 - In 2009 kostte illegale software het Europese bedrijfsleven ruim elf miljoen euro als gevolg van juridische acties door de Business Software Alliance (BSA). 1,01 miljoen hiervan komt voor rekening van Nederlandse bedrijven. Dit bedrag is inclusief juridische schikkingen en de aanschaf van achterstallige licenties.

 Lees verder...   1 reactie
 

Wat bepaalt of een bedrijf duurzaam gaat ondernemen? Vier factoren.

1 april 2010 - In samenwerking met Nyenrode heeft EIM onderzoek gedaan naar determinanten van duurzaam ondernemerschap in Nederlandse MKB-bedrijven. Hieruit komen vier bepalende factoren naar voren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nederlandse exporteurs verwachten dit jaar acht procent groei

31 maart 2010 - Nederlandse exporteurs lijken de weg naar boven weer te hebben gevonden. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Trends in Export van Atradius en Fenedex onder ruim 4.000 exporteurs. Over 2009 rapporteerde 44 procent van de respondenten een omzetdaling uit de export. Een historisch dieptepunt.

 Lees verder...   Reageer
 

Ellen de Jong is Secretaresse van het Jaar 2010

31 maart 2010 - Gistermiddag is secretaresse Ellen de Jong, werkzaam bij Heddes Bouwgroep BV te Hoorn, gekozen tot Secretaresse van het jaar 2010. De finale van de 24e editie van deze door Manpower georganiseerde verkiezing speelde zich af tijdens het Heliview-vakcongres 'Who's the Boss?' in Slot Zeist.

 Lees verder...   1 reactie
 

Inkomen topbestuurder daalt flink

31 maart 2010 - Voor het tweede jaar op rij is het inkomen van de bestuurders van de grootste Nederlandse beursbedrijven gedaald. Hun inkomen nam in 2009 met 21 procent af naar gemiddeld 2,5 miljoen euro. Dat meldt De Pers naar aanleiding van een onderzoek door de Volkskrant.

 Lees verder...   3 reacties
 

Taskforce DeeltijdPlus: niet werken niet langer belonen

31 maart 2010 - Om het aantal gewerkte uren per week van vrouwen te verhogen, moeten alle beslissingen van overheid, sociale partners, bedrijven en gezinnen daarop gericht zijn. Alles wat vrouwen daarin belemmert, moet tot het verleden gaan behoren. Dat concludeert de Taskforce DeeltijdPlus bij de presentatie van het eindrapport 'De discussie voorbij'.

 Lees verder...   15 reacties
 

Innoveren begint bij uzelf innoveren - drie innovatieversnellingstips

31 maart 2010 - Het is een mooie variant op 'winnen begint bij jezelf overwinnen.' En het gaat precies zo op voor innoveren. Het eerste misverstand is dat innovatie gaat over iets nieuws uitvinden. De term heeft dan ook een hoog Willie Wortel gehalte. En dan staat het heel ver van onze dagelijkse praktijk af. Want we vinden wel heel veel maar we vinden niet dagelijks iets nieuws uit.

 Lees verder...   1 reactie
 

Heftige emotie maakt werknemer creatiever

30 maart 2010 - Vrolijke muziekjes en furieuze peptalks kunnen bijdragen aan een grotere creativiteit onder werknemers. Uit onderzoek van psycholoog Matthijs Baas blijkt namelijk dat boosheid, blijheid en angst werknemers creatiever maken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Problemen toeleveranciers auto-industrie nog lang niet voorbij

30 maart 2010 - Als gevolg van de crisis in de auto-industrie, hebben toeleveranciers het zwaar te verduren. Uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants blijkt dat de verkopen in 2009 wereldwijd gemiddeld met 25 procent zijn gedaald. Toeleveranciers zagen hun rendement afnemen van 5,7 procent in 2007 naar een verlies van maar liefst 1,5 procent in 2009.

 Lees verder...   Reageer
 

Acht tips om efficiënter te vergaderen

30 maart 2010 - Vergaderingen zijn saai? Duren eindeloos? Zijn altijd hetzelfde? U bent blij dat ze voorbij zijn? Er worden nooit besluiten genomen? Het zijn altijd dezelfden die aan het woord zijn? Iedereen zit uit het raam te kijken? Acht tips van Carla van den Bos van Vergaderendoejezo.nl om vergaderingen efficiënter te maken.

 Lees verder...   4 reacties
 

MKB in Randstad wil oplossing mobiliteitsprobleem

30 maart 2010 - Het mobiliteitsprobleem van het MKB in Amsterdam en 35 omliggende gemeenten is groot, evenals de behoefte aan een oplossing. Dat blijkt uit onderzoek van de initiatiefnemers van de pilot ‘Digitale Mobiliteit’, onder ruim 100 MKB-bedrijven in deze regio. Dagelijks is men bijna twee uur onderweg, veelal met de auto. Een ruime meerderheid van de autogebruikers staat meer dan drie keer per week in de file.

 Lees verder...   3 reacties
 

Werknemer ervaart pensioenproblematiek als ‘ver-van-mijn-bed-show’

30 maart 2010 - Wanneer de pensioenproblematiek nijpend wordt en er pensioengeld te kort is, zouden jonge Nederlandse werknemers het liefst langer doorwerken na hun pensioenleeftijd. 30 procent geeft de voorkeur aan die  oplossing.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 984 985 986 987 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10