zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ellen de Jong is Secretaresse van het Jaar 2010

31 maart 2010 - Gistermiddag is secretaresse Ellen de Jong, werkzaam bij Heddes Bouwgroep BV te Hoorn, gekozen tot Secretaresse van het jaar 2010. De finale van de 24e editie van deze door Manpower georganiseerde verkiezing speelde zich af tijdens het Heliview-vakcongres 'Who's the Boss?' in Slot Zeist.

Volgens de jury heeft Ellen gewonnen omdat ze in haar presentatie zo duidelijk de veelzijdigheid van het vak wist over te brengen en haar ambities niet onder stoelen of banken stak. Uit handen van Jilko Andringa, algemeen directeur van Manpower, ontving Ellen de winnaars-award in de vorm van een schijnwerper én de reischeque voor Hollywood. Presentatie
Alle drie de finalisten gaven vanmiddag als sluitstuk van hun deelname een presentatie aan de bezoekers van het congres. Zij beantwoordden daarin de vraag die ook het congresthema was: Bent u de baas over uw werk of is uw werk de baas over u? Het publiek kon vervolgens zijn voorkeur aangeven. Bovendien werden alle finalisten door de jury geïnterviewd en voerden ze eerder al campagne om zoveel mogelijk online stemmen binnen te halen. Alle uitkomsten zijn door de vakjury meegewogen voor het eindoordeel, maar de belangrijkste criteria waren: vakinhoudelijke kwaliteiten, algemeen voorkomen en enthousiasme voor het ambassadeurschap. 

De finalisten

Ellen de Jong, de 'steengoede' secretaresse van Heddes Bouwgroep BV te Hoorn beet het spits af. Zij wees op de letters 'secret' in het woord secretaresse, daarmee het belang van betrouwbaarheid benadrukkend. Om de baas over je werk te blijven, aldus Ellen, is het belangrijk de touwtjes in handen te houden. Ze illustreerde dat met zes ballonnen, elk symbool voor een goede vakmatige eigenschap, zoals pro-activiteit en verbindend vermogen. Verwachtingen moeten niet worden waargemaakt,maar overtroffen, als het aan deze secretaresse ligt.
Na de lunch was Judith Rukiyah Polak, van NUON in Leeuwarden aan de beurt. Judith blijft baas over haar werk (op kantoor én thuis) door haar tijd goed te managen. Ze plant haar taken, haar ontspanning én haar boodschappenlijstje. En via diverse trainingen en workshops blijft ze zich ontwikkelen. Judith had zelfs een cadeautje voor alle aanwezigen ingepland: een glossy magazine van ICI Paris XL.
Hekkensluiter was Margreet Batterink van Compello in Zwolle. Zij hield een pleidooi voor authenticiteit en voor trots zijn op je vak en op jezelf. "Gewoon alles aanpakken," is haar devies, want dan maak je de leukste dingen mee. Komt er een grote Japanse delegatie op bezoek, geen punt. En moet je ineens als finaliste van de Verkiezing een zaal vol collega's toespreken: beschouw het als een compliment dat jij daar mag staan en straal dat uit. 

Uitreiking

Juryvoorzitter Ria van 't Klooster, directeur van Schoevers, omschreef de dag als "spannend, zowel voor de kandidaten als voor de jury. De drie finalisten waren heel verschillend, ook in hun visie op het vak," aldus Ria. "Wat ze gemeen hadden, was dat ze hun plek bij de laatste drie van de 200 deelnemers als een groot compliment beschouwden. Die erkenning hebben zij én het vak dik verdiend."
Eerder had Jane Booij, Secretaresse van het Jaar 2009, in haar speech benadrukt hoe eervol ze haar ambassadeursrol had gevonden. De uiteenlopende ontmoetingen die ze dit jaar vanwege haar rol had, waren boeiend, van een ontmoeting met Willem-Alexander en Máxima, tot leerlingen van een secretaresse-opleiding aan wie ze haar enthousiasme kon overdragen.
Volgens algemeen directeur Andringa liggen de roots van Manpower zelf ook bij de bemiddeling van secretaresses, waarmee het bedrijf meer dan 60 jaar geleden in Milwaukee begon. "Met de verkiezing beogen wij te onderstrepen hoe belangrijk een secretaresse is voor haar bedrijf maar ook voor ons als zakelijke dienstverlener. Zij zijn gewaardeerde contactpersonen in ons netwerk van opdrachtgevers." 

Prijzen

Behalve de award en de Hollywood-trip krijgt Secretaresse van het Jaar Ellen een uniek en representatief maatpak van couturier Emily Hermans, die ook de modeshow tijdens de lunch verzorgde. De winnares en de andere twee finalisten krijgen bovendien een luxe beauty-arrangement voor twee personen van spa-resort Thermen Bussloo bij Apeldoorn. Zo'n arrangement werd ook gewonnen door twee van de bijna 2000 mensen die in de finaleronde op www.secretaressevanhetjaar.nl op hun favoriet stemden: Timo van 't Zelfde (voor Ellen) en Indra van den Berg (voor Judith). Eerder al ontvingen de drie finalisten een media- en presentatietraining verzorgd door Sky Radio 101 FM. 

Twitter

De Secretaresse van het Jaar is een jaar lang ambassadeur voor het secretaressevak. Zij is als spreker te boeken voor lezingen, bedrijfspresentaties en congressen. Haar ervaringen als ambassadeur zijn te volgen via twitter (Ellen_SvhJ) en via de website www.secretaressevanhetjaar.nl.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
 Pandemie versnelt de digitale transformatie
 Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Drie finalisten voor de titel Secretaresse van het Jaar zijn bekend
 Zet uw secretaresse in de schijnwerpers
 Secretaresse optimistisch over baan en toekomst
 'Secretaressedag wordt Secretaresseweek'
 
 
reacties
 
Silvy  |   | 
19-04-2010
 | 
12:24 uur
gefeliciteerd Ellen

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
Ik heb genoeg van negatieve medewerkers. Wat nu? (2) 
Coronacrisis zorgt voor extra aandacht gezondheid werknemers  (1) 
top10
Vrouwelijk HR-professional voelt zich vertrouwenspersoon, man voelt zich coach
Helft thuiswerkers vol lof over optreden HR tijdens lockdown
Drie gouden regels voor e-mailmarketing in het nieuwe normaal
Sterke toename aanvallen met nieuwe Valak-malware
Nationaal Thuiswerkonderzoek: veiligheid en privacy in gedrang
Eén op de vijf werkende Nederlanders ziet inkomen dalen door coronacrisis
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
meer top 10