zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven niet klaar voor ‘Generatie Einstein’

15 november 2007 - Werkgevers moeten radicaal het roer omgooien willen ze erin slagen jongere werknemers aan zich te binden. Volgens de makers van de management bestseller 'Generatie Einstein' - winnaar van de PIM Marketing Literatuurprijs - houden teveel werkgevers vast aan ouderwetse hiërarchische structuren. De jongeren van nu pikken dat niet meer volgens de nieuwe - uitgebreide - Generatie Einstein editie.

 Lees verder...   18 reacties
 

Receptionist(e) erkend als strategisch knooppunt

15 november 2007 - Als u een bedrijfsgebouw binnenwandelt krijgt u ‘het eerste teken van leven’ van de figuur aan de ontvangstbalie. Zij, en een enkele hij, geeft stem aan de onderneming als u opbelt. Het belang van de persoon die de onthaalfunctie uitoefent is dan ook moeilijk te overschatten. Dat wordt bevestigd in een eerste nationaal onderzoek naar de functie van receptionist(e) door Receptel i.s.m. de Vlerick School for Management en consultancybureau ‘Quality by Surprise’.

 Lees verder...   2 reacties
 

Cv-controle bespaart geld

14 november 2007 - Het goed nalopen van een cv van een sollicitant loont de moeite. Uit onderzoek blijkt dat bedoeld of onbedoeld twee op de vijf cv`s onjuistheden bevat. Een goede verificatie vooraf kan kostbare vertrekregelingen of imagoschade voorkomen. Immers, wie liegt op zijn cv, doet dat ook tegen zijn baas, collega`s en klanten.

 Lees verder...   5 reacties
 

Printen op kosten van de baas heel normaal

14 november 2007 - Bijna de helft van de werknemers heeft de printer van de werkgever gebruikt om persoonlijke documenten af te drukken. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Eastman Kodak. Maar liefst 41 procent print wel eens persoonlijke documenten op de printer van het werk. De reden hiervoor is vooral dat werknemers privé geen geld willen verspillen aan inktcartridges.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie kenmerken van de betere adviesbureaus

14 november 2007 - Door de toenemende vraag naar adviesdienstverlening, als gevolg van de groeiende economie en schaarste op de arbeidsmarkt, komt de adviseurtevredenheid naar verwachting onder druk te staan en neemt het belang ervan toe. In de optiek van AdviseurMakelaar is de gemiddelde prijskwaliteit van adviesopdrachten en de adviseurtevredenheid onder de maat. Dit baseert ze op onderzoeken naar de adviseurtevredenheid van opdrachtgevers over dienstverleners op het gebied van financieel, juridisch, IT, HR en management & organisatie advies.

 Lees verder...   5 reacties
 

Stoelendans leidt tot meer samenspel in managementteam

14 november 2007 - Het MT zou er goed aan doen om tijdens de vergaderingen regelmatig een zogenaamde stoelendanstechniek toe te passen. Als je met je team wil scoren, moet je je kunnen verplaatsen in de ander. Doe je dit niet dan mis je het doel. Toch gebeurt het niet. Dit stelt Bjørn Aris van trainings- en adviesbureau Return on People.

 Lees verder...   1 reactie
 

Stropdas nog steeds een must bij sollicitatie

14 november 2007 - De stropdas tijdens het sollicitatiegesprek is nog steeds een must, zo blijkt uit een steekproef van dassen.kast.nl. 83 procent van de 700 respondenten vindt een stropdas bij een mannelijke sollicitant een teken van respect. Even leek Nederland de stropdas te hebben afgegooid. Zo draagt Wouter Bos uit principe zelden een stropdas. En ook Prins Claus knipte jaren geleden zijn stropdas symbolisch in tweeën.

 Lees verder...   24 reacties
 

Manager kan modeziekten maar beter erkennen

13 november 2007 - Verstrikt raken in de strijd om erkenning van modeziekten is de grootste valkuil voor managers. Patiënten met periodiek populaire ziekten als RSI, ME, bekkeninstabiliteit of burn-out ondervinden veel moeite om met hun klachten serieus genomen te worden. Zij verenigen zich daarom in actieve patiëntenverenigingen in het gevecht om erkenning en worden een last voor de werkgever.

 Lees verder...   5 reacties
 

Leaseauto’s: veel wijzigingen op komst

13 november 2007 - Werkgevers die volgend jaar een leaseauto aanschaffen voor hun personeel krijgen met veel wijzigingen te maken. Dat meldt Bedrijvenloket.nl op haar site. Per 1februari 2008 wordt het bestaande tarief van de bpm (belasting van personenauto's en motorrijwielen) van 45,2 procent van de netto catalogusprijs verlaagd tot 42,3 procent. De vaste brandstofvermindering voor een benzineauto daalt van 1.540 tot 1.442 euro. En de vaste brandstofvermeerdering van  328 euro voor een dieselauto wordt verlaagd tot 307 euro.

 Lees verder...   9 reacties
 

Meer tegenstand versoepeling ontslagrecht

13 november 2007 - Tweederde van de Nederlanders (66 procent) is tegen de plannen voor versoepeling van het ontslagrecht. In september was dit nog 61 procent. Dit blijkt uit een vervolgmeting die TNS NIPO uitvoerde in opdracht van de FNV. Als de respondenten -aanvankelijk zonder inhoudelijke informatie te geven- gevraagd wordt wat ze van de argumenten van voor- en tegenstanders vinden, zeggen zes op de tien Nederlanders (59 procent) tegen de kabinetsplannen om het ontslagrecht te versoepelen te zijn. 28 procent is voor. Maar als - later in dezelfde enquête - de argumenten voor of tegen de plannen worden gegeven, blijkt tweederde (66 procent) tegen te zijn.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlander bang voor de baas

13 november 2007 - Recht door zee en niet bang geen blad voor de mond te nemen, luidt de Nederlandse reputatie. Niets blijkt echter minder waar op de werkvloer; ruim de helft van de Nederlanders denkt dat kritiek op de baas schade kan toebrengen aan hun carrière. Eveneens de helft durft collega’s niet te vertellen wat er beter kan. Een belangrijke taak in de verbetering hiervan ligt bij het management. Dit blijkt uit onderzoek van HR specialist Cubiks onder organisaties in zeven Europese landen.

 Lees verder...   10 reacties
 

Twaalf marketingthema’s voor 2008

13 november 2007 - De markt herstelt zich, marketingbudgetten ook. Bedrijven zijn volop bezig om hun koers voor volgend jaar uit te zetten. Eerst maar eens het vertrouwen van de consument herwinnen, lijkt de tendens. Volgens Jim Stengel, Procter & Gamble’s global marketingmanager, was de behoefte van de klant aan contact en ondersteuning nog nooit zo groot als nu. Al die weblogs, online netwerken en mobiele gesprekken en sms'jes bewijzen het.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier vrouwelijke managementprofielen

12 november 2007 - Het tijdperk waarin vrouwen die het voor het zeggen hebben, werden omschreven als harde tantes, heksen en zelfs sletten, ligt definitief achter ons. Het maandblad Bizz organiseerde samen met het Zwitserse 'Institut de recherche intelligence et systèmes' (IRIS) een enquête die de machtswellust en de profielen van vrouwelijke managers in kaart brengt. Express.be zet ze op een rij.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers betalen personeel om gezond te blijven

12 november 2007 - Amerikaanse bedrijven die zich grote zorgen maken om de almaar stijgende kosten van de gezondheidszorg, nemen hun toevlucht tot een schijnbaar paradoxale benadering: ze betalen werknemers om gezonder te gaan leven. uit onderzoek van Watson Wyatt en de National Business Group on Health blijkt dat bedrijven die de kosten het best weten te beheersen en de productiviteit het meest verhogen degenen zijn die een breed scala aan gezondheidsbeleid voeren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1188 1189 1190 1191 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10