zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Twintig tips om van een zakendiner een vreselijk fiasco te maken

2 november 2007 - Natuurlijk weet u hoe dat moet, met relaties een hapje doen bij een gerenommeerde tent. Maar voor het geval u een off-day heeft: Brisk presenteert twintig blunders die nog te veel gemaakt worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Individualisering is alles in emailmarketing

1 november 2007 - E-mail is er alweer een tijdje. Maar veel marketeers hebben dit krachtige communicatie-instrument nog steeds niet onder de knie zeggen Britse experts. Alles draait om ‘personalisering’ van de mails die je verstuurt. Al noemt Matt Simons (Acxiom Digital) het liever ‘individualisering’: "Personalisering is dat je hun naam en aanspreektitel goed hebt. Individualisering betekent dat je individuele boodschappen naar mensen stuurt."

 Lees verder...   2 reacties
 

Hoe langer in dienst, hoe gestresster uw assistent

1 november 2007 -  Managementassistenten ervaren steeds meer stress. Bij de managementassistants met meer dan zestien jaar ervaring, meent 35 procent veel of te veel stress te hebben, bij de starters (tot vijf jaar ervaring), is dat slechts 22 procent. Ruim 61 procent van de respondenten wil liever niet meer stress hebben en 29 procent ervaart effectief te veel stress op het werk. Dat blijkt uit een kort onderzoek door Kluwer en OfficeTeam, zo schrijft Express.be.

 Lees verder...   2 reacties
 

Nederlandse bedrijven gaan komende jaar slechter betalen

1 november 2007 - Het betaalgedrag van het Nederlandse bedrijfsleven verslechtert. Dat is de voorspelling van een derde van de credit managers in Nederland. Grote bedrijven hebben het meest last van te laat betalende klanten. Uit de Credit Management Trendmeter van OnGuard blijkt overigens verder dat er de afgelopen twee jaar duidelijk sprake is van een verbetering van de betalingsmoraal in Nederland. Drie op de vier respondenten vindt dat de huidige betalingsmoraal van de Nederlandse bedrijven redelijk tot goed is.

 Lees verder...   Reageer
 

Negen zakelijke samenwerkingsblunders

1 november 2007 - Samen in zaken gaan kan een goede manier zijn om krachten en middelen te bundelen. Maar bezint eer u een zakelijk partnerschap aangaat en hoed u voor de meest voorkomende blunders.

 Lees verder...   3 reacties
 

Kabinet en bedrijfsleven zetten zich in voor meer vrouwen aan de top

1 november 2007 - Het kabinet heeft samen met het bedrijfsleven, VNO-NCW en de FNV een verklaring ondertekend over meer vrouwen in topposities. De ondertekening vond plaats op initiatief van TopBrainstorm, een netwerk van hoogopgeleide vrouwen, dat vrouwelijk talent zichtbaar wil maken en de overheid en het bedrijfsleven wil stimuleren dit talent de ruimte te geven.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwelijke manier van denken verovert bedrijfsleven

31 oktober 2007 - Er verschijnen steeds meer vrouwen op belangrijke posities in het bedrijfsleven. Het gevolg daarvan is onder andere dat de typisch mannelijke manier van werken langzaam vervangen wordt door een vrouwelijke manier van problemen oplossen: minder direct en middels meer samenwerking.

 Lees verder...   16 reacties
 

Helft Nederlanders werkt in verkeerde houding

31 oktober 2007 - Uit een online onderzoek, waaraan meer dan 25.000 mensen hebben deelgenomen, blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse computergebruikers slecht scoort op werkhouding. Een opvallende conclusie in de tijd dat RSI - tegenwoordig ook vaak aangeduid als CANS: Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder - nog steeds beroepsziekte nummer één is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Negen nieuwe typen consumenten geïdentificeerd

31 oktober 2007 - Volgens het New Yorkse marketingbureau Consumer Eyes zijn er negen nieuwe typen consumenten bij gekomen. Handig om te weten als markeringdeskundige? Marketing Online zette ze op een rijtje naar aanleiding van een artikel op Advertising Age. Waar valt u onder en wie zijn uw klanten?

 Lees verder...   Reageer
 

Conflict ontslagrecht duurt voort

31 oktober 2007 - Er is nog geen oplossing in zicht voor het conflict tussen minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en de regeringsfracties van PvdA en ChristenUnie over de versoepeling van het ontslagrecht. De CDA-bewindsman liet eind september doorschemeren dat hij nog ongeveer vier weken dacht nodig te hebben om met een wetsvoorstel te komen over een andere opzet van het ontslagrecht. Die termijn is inmiddels verstreken en volgens ingewijden duurt het nog zeker enkele weken voor het kabinet de knoop kan doorhakken. Volgens sommigen zit de zaak zelfs ‘muurvast’.

 Lees verder...   5 reacties
 

Griep meest gebruikte smoes bij ziekmelding

31 oktober 2007 - Is het griepseizoen bij u in het bedrijf ook weer aangebroken? Een spontaan opkomende griepaanval blijft het beste smoesje voor werknemers om zich ziek te melden bij de baas. Bijna twintig procent van de medewerkers gebruikt de griepsmoes bij een verzuimdag. Dit komt naar voren uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 400 respondenten.

 Lees verder...   5 reacties
 

Workaholic doet bedrijf geen goed

30 oktober 2007 - Workaholics voelen zich angstig en ongemakkelijk wanneer ze niet aan het werk zijn. De workaholic is verslaafd aan ononderbroken activiteit en werkt vaak gewoon om te werken. Dat zegt Diane M. Fassel, die het boek 'Working ourselves to Death' schreef. Het werkverslaafd gedrag is niet te stoppen en gaat gewoon verder, ook wanneer de persoon in kwestie gezondheidsproblemen ondervindt en weet dat de kwaliteit van zijn werk eronder lijdt. Dit meldt Express.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Microsoft gaat concurrentie aan met Blackberry

30 oktober 2007 - Mobiele apparatuur krijgen zo langzamerhand genoeg computerkracht om een cruciale rol binnen de bedrijfsvoering te spelen. Voor technologiebeheerders zijn ze echter een nachtmerrie door de vele verschillende systemen. Microsoft lanceert daarom software om slimme telefoons net zo te beheren als pc’s. Hiermee wil de softwaregigant gaan concurreren met de bekende Blackberry.

 Lees verder...   Reageer
 

Dga is géén ondernemer

30 oktober 2007 - Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft ingrijpende gevolgen voor Nederlandse dga's en de Belastingdienst. Een ondernemer spande een proces aan tegen de belastingdienst en heeft dit -tegen alle verwachtigen in- gewonnen. Hij hoeft nu niet persoonlijk op te draaien voor de btw-schulden van zijn failliete bedrijf. Dat meldt het weblog van het NRC

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1191 1192 1193 1194 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10