zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse medewerker rukt op als aandeelhouder

12 november 2007 - Participatieplannen, waarbij medewerkers aandeelhouder worden in hun bedrijf, rukken op in Nederland bedrijfsleven én werpen hun vruchten af. Dat zijn de voornaamste conclusies van een onderzoek van Van Lanschot Bankiers onder (grote) niet-beursgenoteerde bedrijven in met name kennisintensieve sectoren. Van Lanschot wijst echter ook op de risico’s als zo’n plan niet zorgvuldig wordt voorbereid.

 Lees verder...   Reageer
 

Groen licht voor ontslagrechtplannen

12 november 2007 - De CDA-achterban werpt geen blokkade op voor het plan van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken om het ontslagrecht te versoepelen. Resoluties die gericht waren tegen de voorstellen van Donner werden zaterdag door het CDA-congres in Utrecht verworpen. Het partijbestuur en fractievoorzitter Pieter van Geel hadden de resoluties ontraden. Ze riepen het congres op partijgenoot Donner niet voor de voeten te lopen. Dit meldt Zibb.

 Lees verder...   6 reacties
 

Topmanagers verdacht van miljoenenfraude

12 november 2007 - Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt vijf topmanagers uit de betonindustrie. Zij worden ervan verdacht Ballast Nedam en de NDC Groep uit Nieuwegein voor miljoenen euro's te hebben opgelicht. Door valse belastingaangiften, gesjoemel met aandelen bij overnames en valse facturen wisten de vijf jarenlang grote bedragen in eigen zak te steken. Dat heeft het OM donderdag bekendgemaakt tijdens een regiezitting voor de fraudekamer van de rechtbank in Groningen.

 Lees verder...   Reageer
 

HR negeert schreeuw om flexibel werken

9 november 2007 - Bijna negen van de tien werknemers wil een baan met flexibele werktijden en/of thuiswerkmogelijkheden. Werkgevers die deze keuze bieden hebben dus een enorm streepje voor. Slechts de helft van de HR-afdelingen vindt dit echter belangrijk genoeg om aan te bieden. Dit blijkt uit onderzoek van Monster, waaruit duidelijk naar voren komt dat een goede balans tussen werk en privé voor veel werkzoekenden van doorslaggevend belang is bij de keuze voor een werkgever.

 Lees verder...   1 reactie
 

Buitenlandse bedrijven productiever dan Nederlandse

9 november 2007 - De gemiddelde arbeidsproductiviteit van grote, niet-financiële ondernemingen in buitenlandse handen in Nederland is sinds 2000 toegenomen. In 2000 bedroeg de gemiddelde toegevoegde waarde geproduceerd per werknemer van deze ondernemingen nog 90,7 duizend euro, in 2005 was dat 111,2 duizend euro, een stijging van 23 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Koffieautomaat verhoogt kans op hartaanval

9 november 2007 - Mensen die op hun werk veel koffie drinken, vergroten hun kans op een hartinfarct. In automaten die zelfgemalen koffie maken, zitten vaak hoge concentraties cafestol, dat cholesterolverhogend is. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van de Consumentenbond en wordt onder andere gemeldt door Express.be op basis van een bericht in het NRC. Die onderzocht twaalf verschillende fresh brew-automaten.

 Lees verder...   8 reacties
 

In twaalf stappen naar een interactieve toekomst

9 november 2007 - Marketeers weten dat de toekomst van communicatie met consumenten interactief is. Vaak weet men echter niet hoe interactief contact mogelijk te maken. Larry Weber, expert op het gebied van internationale communicatie, beschrijft in zijn boek `Marketing to the Social Web` twaalf stappen die leiden tot een interactieve toekomst. MD Weekly zet ze op een rijtje.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werknemers hebben tijd nodig om creatief te zijn

9 november 2007 - Steeds meer grote ondernemingen bieden hun werknemers de gelegenheid zich bezig te houden met projecten die niet direct aan het werk gerelateerd zijn. Het doel is om meer creativiteit en innovatie binnen de onderneming te genereren. Dit staat te lezen op MD Weekly.

 Lees verder...   1 reactie
 

Succesvol integreren na overname in vijf stappen

8 november 2007 - De integratie van fusiepartners bepaalt het succes van een fusie of overname. Een goed integratieproces begint eigenlijk al ver voor de uiteindelijke overname en bestaat uit vijf stappen. Allereerst wordt het integratieteam samengesteld en worden de uitgangspunten vastgelegd. De integratie moet concreet gestalte krijgen binnen 180 dagen na de fusie of overname. Succes wordt ten slotte geborgd door het opstellen van een pr- en communicatieplan en een risicoanalyse. Dit meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT'er onderschat belang ethiek

8 november 2007 - "Ethiek is in de ict net zo belangrijk als in de medische wereld of bijvoorbeeld de journalistiek", zegt Math Dicker. De docent Ethiek in de ICT aan de Open Universiteit en aan de Hogeschool Zuyd reageert op eerdere berichten in Computable over ethiek en ict. "Je hebt bijvoorbeeld te maken met privacy van mensen, contracten, integriteit en zorgvuldigheid. Bouw je de producten zoals je die hebt beloofd aan je klanten? Als organisatie sta je nooit los van de maatschappij. Iedereen heeft wel te maken met zijn medemens en met het milieu waaraan ze moeten denken."

 Lees verder...   1 reactie
 

Moment van stilte bevordert innovatie

8 november 2007 - Even nadenken in stilte tijdens een vergadering levert meer nieuwe ideeën op dan alleen discussie. Het bevordert de innovatie bij een onderneming. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoek door Arne de Vet die 16 november promoveert. Hierover bericht onder andere Zibb.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zeven geheimen van inspirerende leiders

8 november 2007 - De journalist Carmine Gallo, een in de VS gevierd interviewer, ontfutselde de geheimen van ’s werelds meest inspirerende businessleiders middels langdurige interviews . De weerslag ervan staat in zijn net verschenen boek getiteld ‘Fire them up!’. Apple’s Steve Jobs, Google vice president Merissa Mayer en vele anderen passeren de revu, zo bericht Express.be. Gebrek aan goed en inspirerend leiderschap nekt het innovatievermogen van vele bedrijven, dus praktische tips zijn welkom.

 Lees verder...   4 reacties
 

Wel interesse maar geen budget voor social marketing

7 november 2007 - Social marketing wordt door veel marketeers gezien als het ei van Columbus, maar het kanaal krijgt nog weinig tijd en budget toebedeeld. Dit blijkt althans uit het onderzoek ‘Face of the new marketeer’, van Coremetrics. De onderzoekers ondervroegen 116 marketeers in het derde kwartaal van 2007.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse export blijft groeien

7 november 2007 - Net als in de voorgaande jaren heeft het Nederlandse bedrijfsleven een groei van de export gerealiseerd. De grootste stappen qua exportgroei zijn gezet door de basismetaalindustrie, de elektrotechnische industrie, de transportsector en de groothandel. Voor meer benutting van de export lijken kleinere bedrijven nog het meeste te kunnen winnen op de internationale markten. Dit geldt met name voor bedrijven in de machine- en de voedings- en genotmiddelen industrie. Dit en meer blijkt uit de Exportthermometer van onderzoeksbureau EIM.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1189 1190 1191 1192 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10