zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Europese en Amerikaanse topmanager kunnen veel van elkaar leren

22 januari 2008 - Ondanks het feit dat managers uit de VS aangeven dat de EU voorop loopt op bepaalde gebieden, vinden zij een nauwere samenwerking met Europa aanmerkelijk minder belangrijk dan CEO’s uit de EU.

 Lees verder...   Reageer
 

Bot gedrag kost Nederlander omzet

21 januari 2008 - Nederlanders die in het buitenland zaken willen doen, verliezen contacten en omzet door hun botte, directe gedrag. Dit stelt consultant Francoise Clijsen. Met do’s en dont’s-lijstjes denken ze wel even binnen te komen bij een Arabier of Chinees. Maar dat kunnen ze vergeten.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nieuwe trend: brainstormen op aparte locaties

21 januari 2008 - Steeds vaker maken bedrijven gebruik van hippe en aparte locaties om te brainstormen en inspiratie op te doen. Pieter le Roux van het Center for People and Buildings, bevestigt dat het buiten-de-deur-overleg in opkomst is.

 Lees verder...   1 reactie
 

Massamedia bepalen consumententrends nog steeds het meest

21 januari 2008 - Consumenten bereik je beter met ouderwetse massamarketing dan met sociale netwerken en zogenaamde alfa-beïnvloeders. Tot die conclusie komt socioloog Duncan Watts van de Universiteit van Columbia.

 Lees verder...   1 reactie
 

Ict’er vastgehouden door baas

21 januari 2008 - Ict’ers die een andere baan willen, komen niet zo gemakkelijk van hun baas af. Door het enorme tekort aan ict'ers doen werkgevers alles om hun personeel te behouden. "Als iemand ergens anders een contract wil tekenen, is plotseling alles bespreekbaar."

 Lees verder...   4 reacties
 

Multidimensionale organisatie vervangt business unit

18 januari 2008 - De komende jaren zullen een drastische wijziging te zien geven in de organisatie en aansturing van (grote) ondernemingen. Het business unit model, dat sinds de jaren tachtig zeer populair was, kan een aantal nieuwe uitdagingen niet aan.

 Lees verder...   Reageer
 

Stagiaires werken harder voor bonus

18 januari 2008 - De hoogte van de stagevergoeding is van invloed op de motivatie van stagiaires. Een prestatieafhankelijke stagevergoeding is daarom een zeer effectieve manier om stagiaires extra te stimuleren.

 Lees verder...   Reageer
 

Zoekmachines belangrijkste marketingkanaal voor webwinkels

18 januari 2008 - Zoekmachines vormen verreweg het meest belangrijke marketingkanaal voor webwinkels. Zowel als het gaat om de bijdrage aan de naamsbekendheid als de Return on Investment (ROI) wordt zoekmachinemarketing het meest geprezen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager blijft bullebak

18 januari 2008 - Hoewel formele omgangsvormen tussen leiding en werknemers steeds minder noodzakelijk zijn dankzij de netwerk- en kenniseconomie, leiden veel managers hun afdeling nog steeds op autocratische, op angst en straf gebaseerde manier.

 Lees verder...   6 reacties
 

Drie financiële tools die innovatie belemmeren

18 januari 2008 - Volgens onderzoekers van de Harvard Business School vormen drie veelgebruikte financiële tools een barrière voor innovatie. Ze spreken zelfs van `innovation killers`. Dit meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven voorzichtiger met aannemen financieel personeel

17 januari 2008 - Uit internationaal onderzoek van Robert Half blijkt dat slechts twaalf procent van de ondernemingen in 2008 van plan is financieel personeel aan te nemen en dat vier procent zelfs in wil krimpen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager ergert zich kapot aan files en lange vergaderingen

17 januari 2008 - Vergaderingen duren te lang, collega's dwalen teveel af en de bijeenkomsten dragen te weinig bij aan de omzet. Grote ergerpunten van Nederlandse en Belgische managers. Ook irriteren ze zich mateloos aan files en vertragingen in hun woon-werkverkeer.

 Lees verder...   Reageer
 

Hersenen brengen vrouwen aan de top, niet regelgeving

17 januari 2008 - Vrouwen zullen in de toekomst steeds meer posities in de top vervullen. Reden hiervoor ligt in de hersenen. En niet in de wettelijke bepalingen die afgelopen maand door de SER zijn voorgesteld om het aandeel vrouwen aan de top te garanderen.

 Lees verder...   Reageer
 

Mannelijke manager minder ethisch dan vrouwelijke

17 januari 2008 - Mannen kijken vaker iemand recht in de ogen wanneer ze een keiharde leugen vertellen dan vrouwen. Mannelijke managers zijn bovendien egoïstischer dan hun vrouwelijke collega's en nemen het minder nauw met ethische normen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1174 1175 1176 1177 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10