zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

Nu is niet SMART

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 11 juni 2007
Ook last van de hinderlijke druk om uw doelen in werk en leven SMART te maken? Ligt u een beetje op koers? Weet u eigenlijk wel wat u wilt bereiken? Ik vraag me af hoe verstandig het is doelen te stellen en plannen te maken, omdat ik betwijfel of je daar beter van wordt.
  Lees verder...
 

Domme blinde Indiërs en de olifant

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 29 mei 2007
Wie wil niet bekend staan als een wijs mens? Terwijl we zoeken naar wijsheid worden we geconfronteerd met veel onzin. En dat is weer goed, dan moeten we daar weer over nadenken en neemt de wijsheid toe. Maar herkennen we onzin, in bijvoorbeeld die beestenverhalen die coaches en consultants gebruiken. Kent u dat verhaal van die wijze blinde Indiërs en de olifant? Die Indiërs waren helemaal niet wijs.
  Lees verder...
 

Kanjerprijs voor managers

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 mei 2007
Het gedoe rond de postcodeloterij is u vast niet ontgaan: wel een winnende postcode, geen loten, dan ook geen prijs. De klacht gaat verder dan gezeur van een verliezer met spijt. Voor managers is uit de marketingstrategie van de postcodeloterij een belangrijke praktische les te leren.
  Lees verder...
 

De Bill Gates Tips

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 02 mei 2007
Wij zijn gek op adviezen van goeroes. Hoe succesvoller de goeroe, hoe meer we zijn adviezen waarderen. Het verhaal moet logisch zijn, goed klinken en in ons eigen straatje passen. Zo kwam ik op internet een speech tegen van Bill Gates die tips geeft aan studenten die straks in het bedrijfsleven aan de slag gaan. Net als veel Nederlandse managers vindt Gates dat studenten nog wel wat te leren hebben als het om hun werkhouding gaat.
  Lees verder...
 

10-seconden-mensen?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 april 2007
Internationale contacten zijn zeer leerzaam. Waar leer je meer over je eigen cultuur dan in relatie met mensen van andere culturen? Voor veel organisaties is ‘cultuur’ een belangrijk thema: bedrijven houden niet op bij een landsgrens en de medewerkers zijn tegenwoordig ook niet meer allemaal van Nederlandse origine. Tijdens internationale opdrachten en op congressen heb ik van collega’s geleerd over Nederlanders, nl. dat je ze er snel uitpikt: ‘Ze zijn slecht gekleed en hebben een grote mond’.
  Lees verder...
 

The Secret komt aan

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 10 april 2007
In een eerder weblog voorspelde ik dat The Secret er aan zou komen, en nu is het zover. Van een aantal trainingsbureaus heb ik al brochures ontvangen. Vanaf 26 april ligt de vertaling van het boek in de boekwinkels. Op Google scoort The Secret in Nederland inmiddels ruim 600.000 resultaten, waaronder ondernemers die een graantje mee willen pikken, enthousiaste ervaringsdeskundigen en mensen die zeggen dat het onzin is. Het is begonnen: The Secret slaat toe in Nederland.
  Lees verder...
 

Schaarste in onze bedrijven

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 28 maart 2007
Op veel plaatsen in de wereld is een gebrek aan schone lucht, drinkwater en voedsel. In de krant lezen we dagelijks over de komende schaarste aan olie. Al jaren voert men oorlogen om dit kostbare goed veilig te stellen. Van heel andere orde is de schaarste in veel organisaties. Waarschijnlijk denk je nu meteen aan tijd, geld en creativiteit. Er bestaat iets dat nog veel schaarser is en waaraan de behoefte alleen nog maar toeneemt.
  Lees verder...
 

‘The Secret’ komt eraan

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 21 maart 2007
Dit is een aankondiging voor een hype die Europa, en mogelijk ook management Nederland gaat treffen. Het gaat om ‘The Secret’, een boek en een DVD van Rhonda Byrne, die in de Verenigde Staten met miljoenen over de toonbank gaan. Twee uitzendingen van Oprah Winfrey stonden in het teken van ‘The Secret’, waar mensen getuigden van de geweldige resultaten die ze behaalden nadat ze het geheim leerden kennen.
  Lees verder...
 

Appeltjes schillen onder 4 ogen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 12 maart 2007
Het lijkt wel alsof we steeds meer ruzieachtig met elkaar omgaan, en niet alleen in de politiek. Kijk bijvoorbeeld naar scholen die steeds meer moeite hebben de omgangsvormen een beetje prettig te houden, maar ook in bedrijven kan het hoog oplopen en de rol van managers is daarin niet altijd zoals hij volgens mij zou moeten zijn. Wat denkt u van de volgende bewering: ‘managers leren medewerkers hoe conflicten te maken, niet hoe ze op te lossen’?
  Lees verder...
 

Leve de weerstand!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 26 februari 2007
Leidinggevenden gaan vooral naar managementopleidingen om één reden, nl. om ervoor te zorgen ‘dat ze doen wat ik zeg’. Als managers tegenspraak krijgen van hun medewerkers dan noemen ze dat weerstand, en daar hebben ze een enorme hekel aan. Ze willen dat medewerkers zonder morren meewerken en hebben er veel voor over om dat voor elkaar te krijgen.
  Lees verder...
 

De cijfers zien er goed uit!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 19 februari 2007
Deming zegt dat 97% van de omstandigheden die van invloed zijn op de resultaten van een organisatie, niet meetbaar zijn. Dan denk ik dat managers en organisaties vaak buitenproportioneel veel tijd besteden aan het verzamelen, verwerken en interpreteren van cijfers. En als je cijfers zo belangrijk maakt, leidt dat tot manipulatie van de cijfers. Als de lijn niet blijft stijgen kom je immers in de problemen.
  Lees verder...
 

Trap voor managers

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 30 januari 2007
Om succesvol te zijn nemen we ons van alles voor. Maar weet u dat 2/3 de voornemens al opgeeft voor ze tot uitvoering overgaan? En dat 4/5 binnen een jaar opgeeft? En 9/10 binnen 5 jaar? We steken liever af, gaan eerder binnendoor, zap-zap met zo min mogelijk energie en zonder discipline, met de bekende resultaten.
  Lees verder...
 

Harde werkers dubbel gepakt met RSI-software

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 18 januari 2007
Als veranderingen in organisaties noodzakelijk zijn dan ben ik een sterke voorstander van zogenaamd ‘technische’ oplossingen. Als mensen qua karakter niet goed met elkaar kunnen werken, dan haal ik ze bij voorkeur fysiek uit elkaar, in plaats van te coachen aan karakters en te mediaten aan relaties. Software om RSI te voorkomen zou dus in mijn straatje moeten passen, terwijl dat toch niet het geval is.
  Lees verder...
 

One Hundred and Eighty!!!

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 05 januari 2007
Raymond van Barneveld is sinds 2 januari wereldkampioen darten. Niet iedereen vindt het een leuke sport, maar toch bleven veel mensen tot middernacht kijken wie zou winnen. Wat ik leuk vind aan darts is dat, net als met andere volks- en vaardigheidsspelen, je direct resultaat ziet. Het doel is duidelijk, en je weet meteen je score.
  Lees verder...
 
< vorige 10 11 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10