zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
webloggers
 

Aart Pijl MCM MA CMC

Aart Pijl MCM MA CMC
Expert in teamontwikkeling, organisatie verandering en leiderschapsontwikkeling. Ruim 25 jaar helpt hij leiders met het bouwen van organisaties die commitment van medewerkers en klanten verdienen. Aart is mede-oprichter van Change Company. Auteur van de gratis online Teamontwikkeling Praktijkgids.
Aart Pijl MCM MA CMC aartpijl@changecompany.nl
 
 
 

Weblog`s van Aart Pijl MCM MA CMC :

 

De manager als schietschijf

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 28 december 2007
Managers zijn stoere mannen en vrouwen en ze zijn niet bang, zeker niet voor medewerkerstevredenheidsonderzoeken want ‘daar kan je alleen maar van leren’. Als dat werkelijk zou gebeuren, dan hoeft ook niemand bang te zijn. Maar wat mij betreft weigert iedere manager om aan dit soort onzin mee te doen.
  Lees verder...
 

Vertrouwt u uw intuïtie?

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 11 december 2007
Hoe vaak beslist u als manager op basis van uw intuïtie? Veel artikelen en theorieën dagen u uit om meer te managen met gevoel en meer te vertrouwen op uw intuïtie. Maar wat is uw intuïtie waard? En dan is het nog de vraag of we beter kunnen vertrouwen op die van u of die van mij.
  Lees verder...
 

Als koeien goudvissen beoordelen

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 19 november 2007
Met Sint en Kerst in beeld, is het ook weer tijd voor beoordelingen. Net als met cadeautjes kan je blij zijn met je beoordeling, of juist helemaal niet. Dan ben je kwaad, omdat je baas niet ziet welke bijdrage en inzet je leverde. Misschien heb je het ook wel eens meegemaakt: een onrechtvaardige, slechte beoordeling.
  Lees verder...
 

Je bent een trut als je niet tokkelt

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 06 november 2007
Outdoor is toch geen hype. Nog steeds komen er nieuwe aanbieders op de markt en het lijkt inmiddels normaal om regelmatig met je team op avontuur te gaan. Het ouderwetse bedrijfsuitje is nu teambuilding, dus af te boeken op het opleidingsbudget. Maar hoe avontuurlijk wil je zijn?
  Lees verder...
 

Leve het pessimisme

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 29 oktober 2007
Volgens "The Secret" scheppen we de wereld met onze eigen gedachten. Ben je ontevreden over de wereld, dan is het je eigen schuld. Overnames, reorganisaties en ontslagen leiden voor veel managers en medewerkers tot persoonlijke drama's, terwijl bestuurders flinke beloningen krijgen. Een kwestie van positief denken?
  Lees verder...
 

Drukjacht op olifantjes

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 22 oktober 2007
De drukjacht op wilde zwijnen op de Veluwe houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Moet er een drukjacht komen of moeten we een ‘eerlijke’ strijd met de natuur aangaan en de jagers in de bosjes laten wachten tot zij een zwijn voor de loop krijgen. Als het om de olifantjes in organisaties gaat, dan is dat voor mij een eenvoudige keuze.
  Lees verder...
 

Vasthouden

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 08 oktober 2007
Op steeds meer posities in bedrijven voelen medewerkers de concurrentie, die met ambitieuze targets verslagen moet worden. De Indianenopperhoofden zeiden al dat ze meer en betere Indianen nodig hadden om van de blanken te winnen. Maar Nederland kampt weer eens met krapte op de arbeidsmarkt, dus daar zit geen oplossing en is de aandacht gericht op ‘retention’.
  Lees verder...
 

Management Idols

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 24 september 2007
Voor de nieuwe Idols hebben zich al 28.000 mensen aangemeld en dat aantal verbaast mij. Iedereen weet dat de jury bijna alle ‘artiesten’ in de voorrondes publiekelijk afslacht. Niemand gaat vrijwillig naar de slachtbank, dus moet ik concluderen dat deze mensen zichzelf zo goed vinden dat ze de kans willen wagen. Als je deze blog leest, hoor je waarschijnlijk ook tot de top binnen je organisatie. Of je denkt je dat je daarbij hoort!
  Lees verder...
 

Je krijgt wat je beloont

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 11 september 2007
Wist u dat 80% van uw medewerkers denken dat ze bij de 20% best presterende medewerkers van uw team horen? Misschien herkende u meer in het verhaal van Balkenende over de zesjescultuur in Nederland. Zijn betoog lijkt veel mensen aan te spreken, maar als de meeste mensen denken dat ze tot de besten behoren, dan zijn het vooral de anderen die zij tot de middelmaat rekenen.
  Lees verder...
 

Gelukkig is de kat dood

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 03 september 2007
De vakantie is nu echt voorbij. Sommigen stappen er met plezier weer vol in, anderen proberen het zomergevoel nog even vast te houden. De druk om te presteren, de telefoon op te nemen en pittige deadlines te zetten is groot, elke minuut is kostbaar want tijd is geld. Niet alleen zakelijk, maar ook privé lijkt de agenda voller dan ooit. Nam jij je ook voor om beter voor jezelf te zorgen en gezonder te leven?
  Lees verder...
 

Natuurlijk werken tarotkaarten

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 21 augustus 2007
Groot nieuws. Het UWV vergoedt nu ook reïntegratietrajecten met tarotkaarten en de politiek vindt dit onzin: ‘Deze zweverige trajecten dragen niet bij aan het vinden van werk.’ Maar wat weten we eigenlijk van wat wel en niet bijdraagt? We geloven in sterke leiders, in managementteams, heisessies, balance score cards, vergaderen en coaching. Maar wat werkt echt en onder welke condities?
  Lees verder...
 

Horen, zien en praten

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 16 augustus 2007
Een vergadering is bedoeld om te praten, bij voorkeur over zaken die ertoe doen. Vaak lukt dat, maar het komt ook voor dat de olifant in de ruimte onbesproken blijft. Iedereen weet dat die olifant er is, maar niemand zegt er iets over, en iedereen voelt zich er ongemakkelijk bij. Pas bij het koffie apparaat of in de beslotenheid van de kantoren komen de tongen los.
  Lees verder...
 

Eng en leerzaam

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 06 augustus 2007
Net als op scholen begint na de zomer in bedrijven een nieuwe cyclus en daarmee is er ook weer een nieuwe kans om je als manager verder te ontwikkelen. Een nieuwe cyclus biedt gelegenheid om te leren, een betere manager te worden, een nog betere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van je medewerkers, het bedrijf en aan de samenleving.
Sta er even bij stil. Hoe ga je het dit jaar aanpakken?
  Lees verder...
 

Hondenweer

Door: Aart Pijl MCM MA CMC , 29 juli 2007
Bazen zijn op zoek naar goede medewerkers, en dat is niet makkelijk. Medewerkers zijn veeleisend. Ze willen goed werk, goede arbeidsvoorwaarden en prettige collega’s. Medewerkers willen ook een goede baas. Daarbij gaat het niet alleen om iemand met veel kennis en inzicht. Net als iedereen willen ze een leidinggevende met een goede ‘grondhouding’, In deze natte zomer is de jonge pup van mijn buurman boer een belangrijke inspiratiebron.
  Lees verder...
 
< vorige 9 10 11 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10