zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

71 procent van de organisaties heeft behoefte aan technologie voor bruikbare data-analyses

10 december 2021 -  Maar liefst 71 procent van de Nederlandse organisaties heeft behoefte aan technologie die bruikbare data kan leveren waar ze op de werkvloer direct mee aan de slag kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van CTS onder ruim driehonderd IT-managers en professionals. Ruim de helft (57 procent) van de ondervraagden denkt dat het vrij eenvoudig is om data te gebruiken als basis voor de bedrijfsvoering en het nemen van beslissingen.

  Lees verder...      Reageer

Driekwart accepteert privacy voorwaarden van app of website zonder deze te lezen

9 december 2021 - Maar liefst 74 procent van de Nederlanders accepteert de privacy voorwaarden van websites en apps zonder deze daadwerkelijk te lezen. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder bijna 1.100 Nederlanders. De lengte van deze voorwaarden blijkt hierbij een groot struikelblok. Negen op de tien (89 procent) Nederlanders geeft aan dat de teksten van privacy voorwaarden te lang en/of te uitgebreid zijn om te lezen. 

  Lees verder...      Reageer

Chinese cyberspionage-bootcamps leiden rekruten al tien jaar op in aanvallen op de software supply chain

7 december 2021 -  Venafi heeft een rapport gepubliceerd waarin de aanvalspatronen worden geanalyseerd van de door de staat gesteunde Chinese hackersgroep APT41 (ook bekend als de Winnti Groep). Uit het onderzoek, ‘APT41 Perfects Code Signing Abuse to Escalate Supply Chain Attacks’, blijken een aantal zaken.

  Lees verder...      1 reactie

FortiGuard Labs voorspelt voor 2022: cyberaanvallen op digitale wallets en satellietverbindingen

7 december 2021 - Fortinet onthult voorspellingen van FortiGuard Labs voor 2022 en de daaropvolgende jaren. Cybercriminelen blijven innoveren en breiden hun aanvalsmethoden uit om misbruik te maken van nieuwe kwetsbaarheden van organisaties. De trend van ‘work from anywhere’ speelt hen daarbij in de kaart.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijven massaal aangevallen met ransomware

7 december 2021 - Een ruime meerderheid van de Nederlandse bedrijven werd in de afgelopen twee jaar aangevallen met ransomware. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder IT-professionals in opdracht van Mimecast. Een Nederlands bedrijf moet gemiddeld bijna 96.000 euro betalen om na een ransomware-besmetting weer toegang te krijgen tot gegijzelde gegevens.

  Lees verder...      Reageer

Een derde van de consumenten klikt op verdachte links

3 december 2021 - 29 procent van de Nederlanders gaat onvoorzichtig om met het klikken op links die ze ontvangen in sms-berichten, e-mails of vanuit sociale media apps. Dat blijkt uit de nieuwe Unisys Security Index, wereldwijd het langstlopende veiligheidsonderzoek onder 11.000 consumenten, waaronder 1.000 uit Nederland. Vooral jonge consumenten in de leeftijdscategorie achttien tot 24 jaar nemen het niet zo nauw.

  Lees verder...      Reageer

Vraag naar moderne mainframes en cloud neemt toe

2 december 2021 - LzLabs presenteert de resultaten van nieuw wereldwijd onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne. Hieruit blijkt dat IT-beslissers steeds meer de behoefte voelen om kritieke mainframe-applicaties te migreren, te moderniseren en de cloud willen omarmen. Bijna alle respondenten (96 procent) beschouwen de mainframe-applicaties van hun organisatie als belangrijk of kritisch voor de bedrijfsprocessen.

  Lees verder...      Reageer

IT-besluitvormer denkt dat bedrijven besparen op cyberbeveiliging ten gunste van andere doelstellingen

1 december 2021 - Trend Micro kondigt een nieuw onderzoek aan waaruit blijkt dat 92 procent van de Nederlandse IT-besluitvormers beweert dat hun bedrijf bereid zou zijn in te boeten op cyberbeveiliging ten gunste van digitale transformatie, productiviteit of andere doelstellingen. Bovendien voelde 86 procent zich ooit al eens onder druk gezet om de ernst van cyberrisico's te minimaliseren tegenover hun directie.

  Lees verder...      Reageer

Zes op tien organisaties: digitale investeringen noodzakelijk om bij te blijven

1 december 2021 -  Hoewel een groot deel van de Nederlandse organisaties goed uit de coronapandemie is gekomen en tevreden is over hun huidige digitale aanbod, zijn veranderingen en investeringen noodzakelijk om bij te blijven. Zo verwacht bijna de helft (48 procent) van de organisaties het niet te redden zonder een nieuwe, duidelijke digitale strategie en het talent om die strategie uit te voeren.

  Lees verder...      Reageer

Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico

23 november 2021 - Organisaties blijven risico lopen door beperkt inzicht in gebruikersactiviteiten tijdens sessies die zijn gekoppeld aan webapplicaties, ondanks het altijd aanwezige gevaar van insider threats en diefstal van inloggegevens. Hoewel de invoering van webapplicaties heeft geleid tot meer flexibiliteit en een hogere productiviteit, blijft het implementeren van de benodigde beveiligingsmaatregelen om het risico van menselijke fouten of kwaadwillige opzet te beperken vaak achterwege.

  Lees verder...      Reageer

Belang van onveranderlijke back-ups wordt onderschat

22 november 2021 - Ransomware is voor veel organisaties een soort zwaard van Damocles. Een constante dreiging die in de lucht hangt en die vaak niet af te wenden lijkt. Een meerderheid van de IT-leiders (60 procent) zegt dan ook dat de ernst van aanvallen toeneemt, zo blijkt uit een recent onderzoek van Incisive Media en Rubrik.

  Lees verder...      Reageer

IT-vaardigheid wordt een van de belangrijkste competenties voor supportprofessionals

16 november 2021 -  Volgens de helft van de supportprofessionals (47 procent) is over vijf jaar IT-vaardigheid één van de belangrijkste competenties die benodigd zijn voor hun vakgebied. Dit blijkt uit onderzoek van Schoevers en Public Support. Digitale vaardigheden zijn dus onmisbaar, maar supportprofessionals zijn niet bang dat hun baan gaat verdwijnen door digitalisering.

  Lees verder...      Reageer

Negen trends in cybersecurity voor 2022

12 november 2021 - Het jaar 2021 kende een grote toename van het aantal cyberaanvallen, met wekelijks 446 getroffen bedrijven in Nederland, een stijging van maar liefst 86 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens het Cyber Security Predictions rapport van Check Point zet deze trend ook in 2022 door.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen doen zich voor als callcenters

11 november 2021 - Onderzoekers van Proofpoint zien een toename van aanvallen waarbij cybercriminelen zich in e-mails voordoen als callcenters. Vervolgens vertrouwen criminelen erop dat slachtoffers een opgegeven telefoonnummer bellen en de interactie aangaan. In veel gevallen verliezen slachtoffers tienduizenden dollars die rechtstreeks van hun bankrekeningen worden gestolen.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 7 8 9 10 217 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
meer top 10