zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Benodigd kennisniveau vormt drempel voor start aan baan in de IT

6 januari 2022 - Ruim twee op de vijf (44 procent) IT-starters geeft aan dat de benodigde kennis ervoor zorgt dat er een hoge drempel is om aan een baan in de IT te beginnen. Dat blijkt uit onderzoek van Experis Academy, het opleidingstraject van IT-detacheerder Experis. Het onderzoek is uitgevoerd onder 204 IT-professionals die in de afgelopen vijftien jaar hun carrière in de IT zijn gestart.

  Lees verder...      Reageer

Miljoenen Nederlanders vrezen identiteitsdiefstal in 2022

5 januari 2022 - Een significant deel van de Nederlanders verwacht in het komende jaar slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal, creditcardfraude of een andere vorm van cybercriminaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1000 Nederlandse consumenten in opdracht van securityspecialist Mimecast.

  Lees verder...      Reageer

Data zijn voor veel bedrijven meer een last dan een voordeel

3 januari 2022 - Wereldwijd onderzoek van Dell Technologies laat zien dat de enorme toename in de hoeveelheid data voor de meeste bedrijven een last is geworden in plaats van een voordeel. Het enorme volume, de snelheid en verscheidenheid aan data is te groot voor hun technologie, mensen en processen.

  Lees verder...      Reageer

2022 wordt het jaar van innovatieve mobiele malware

3 januari 2022 -  Het afgelopen jaar zagen we weer veel cyberaanvallen. Met name vanwege COVID-19 zagen we het aantal aanvallen op thuiswerkers toenemen, omdat gerichte cyberaanvallen veel eenvoudiger zijn uit te voeren via de thuisomgeving van mensen. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten van cybercriminelen? G DATA CyberDefense kondigt vandaag zijn voorspellingen voor 2022 aan.

  Lees verder...      Reageer

De trends in Digital Workspace Management voor 2022

29 december 2021 - Matrix42 heeft de trends op het gebied van digital workspace management voor 2022 gepubliceerd. Bij enterprise service management draait alles om de totaalbeleving. Op basis van de opgedane inzichten raadt Oliver Bendig, CEO van Matrix42, bedrijven aan zich behalve op de algehele eindgebruikerservaring ook te concentreren op AIOps en om onderwerpen die al relevant zijn, zoals cloud orchestration en hyperautomation, verder uit te bouwen.

  Lees verder...      Reageer

Vijf securitymethoden die écht werken

27 december 2021 - Cisco heeft de resultaten van het Security Outcomes Study Volume 2 gepubliceerd, een onderzoek onder meer dan 5100 actieve IT-, security- en privacy professionals in 27 landen wereldwijd, waaronder Nederland. Het onderzoek zet onder andere de meest effectieve maatregelen op een rij die teams kunnen nemen om hun organisatie beter te beschermen.

  Lees verder...      Reageer

Nederlandse organisaties hebben bijna zes dagen nodig om cyberaanval te detecteren

24 december 2021 - Nederlandse bedrijven hebben gemiddeld 138 uur nodig om een cybersecurity-incident te detecteren. Vorig jaar lag dit nog op 124 uur. Dit blijkt uit onderzoek onder 2.200 IT-beslissers en cybersecurity professionals wereldwijd, uitgevoerd in opdracht van CrowdStrike. Nederlandse organisaties doen er beduidend langer over om cybersecurity-incidenten op te sporen dan organisaties in andere Europese landen.

  Lees verder...      Reageer

Omicron-variant gebruikt in cyberaanvallen op universiteiten

23 december 2021 - Diverse Europese landen hebben inmiddels weer allerlei lockdown-achtige maatregelen. Dit is grotendeels te wijten aan de opmars van het coronavirus, en dan in het bijzonder de omicron-variant. En zoals het verleden al vaker heeft uitgewezen, ruiken cybercriminelen hun kans dan weer schoon om nieuwe slachtoffers te maken.

  Lees verder...      Reageer

Voorspellingen voor 2022: hackschandalen, crypto-explosies en aanvallen van intelligente bots

22 december 2021 -  KnowBe4 maakt bekend welke cybersecurity-trends het verwacht in 2022. Deze soms zeer concrete voorspellingen zijn gedaan door KnowBe4's wereldwijde team van security awareness advocates.

  Lees verder...      1 reactie

Gezichtsfilter-apps verzamelen onnodig veel data gebruikers

20 december 2021 - Apps waarin je gezichtsfilters kunt gebruiken, zoals Tiktok, SnapChat, FaceApp en Oldify, verzamelen structureel onnodig veel data van gebruikers. Dit concludeert VPNGids.nl op basis van het privacybeleid van 40 verschillende faceswap- en filter-apps, waaruit blijkt dat 38 apps meer data verzamelen dan nodig is voor het gebruik van de app.

  Lees verder...      Reageer

Kennisgebrek IT-professionals staat groei organisaties in de weg

17 december 2021 - Meer dan driekwart (76 procent) van de IT-managers wereldwijd heeft te maken met een gebrek aan IT-vaardigheden in zijn of haar team. Het gaat om een stijging van 145 procent ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit het jaarlijks uitgebrachte Global Knowledge IT Skills & Salary Report. Het onderzoek gaat in op de vaardigheden, opleiding, ontwikkeling, vergoedingen en baantevredenheid in de IT-sector.

  Lees verder...      Reageer

Verlaag de kosten van een datalek

16 december 2021 - Bedrijven stappen steeds meer over op een zogeheten hybride cloud strategie: een combinatie van die diensten en infrastructuur die ter plekke of in een private dan wel publieke cloud-omgeving worden gehost. De voordelen zoals schaalbaarheid, snel nieuwe oplossingen uitrollen en kostenbesparing door efficiëntie zijn dan ook aantrekkelijk.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen liggen op de loer tijdens de feestdagen

14 december 2021 - Black Friday en Sinterklaas zijn voorbij en nu komt de kerstperiode er weer aan. Dit betekent dat het aantal online aankopen weer snel toeneemt. Cisco Talos, het Threat Intelligence Research Team van Cisco, waarschuwt consumenten dit jaar om de komende periode extra goed op te letten voor nieuwe trucs van cybercriminelen.

  Lees verder...      Reageer

Verrmijd veelvoorkomende valkuilen bij implementatie SD-WAN-netwerken

13 december 2021 - SD-WAN (software defined wide area network) is aan een snelle opmars bezig. Gartner signaleert in zijn 2021 Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure dat steeds meer organisaties overstappen van traditionele routers naar SD-WAN-technologieën, mede vanwege de mogelijkheden in kostenbeheersing, beveiliging en maximale beschikbaarheid.

  Lees verder...      Reageer

< vorige 6 7 8 9 217 volgende >
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
meer top 10