zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Aantal buitendienstmedewerkers die pre-scriptive technologie gebruiken verdubbelt

11 maart 2020 -  Zebra Technologies Corporation heeft de uitkomsten van een studie gepresenteerd waaruit blijkt dat dienstverleners op het gebied van buitendienst in de telecommunicatie en techniek wereldwijd meer gebruik zullen gaan maken van mobiele technologieën om werkstromen in deze branche te optimaliseren en transformeren.

  Lees verder...      Reageer

Phishing-aanvallen rond coronavirus nemen toe

9 maart 2020 -  De World Health Organization (WHO) heeft internetgebruikers gewaarschuwd om extra alert te zijn op phishing-aanvallen die het nieuwe coronavirus als thema misbruiken. Het aantal aanvallen dat legitieme organisaties rond dit onderwerp nabootst is flink in opmars met als doel informatie te stelen of malware af te leveren. De waarschuwing volgt op verschillende phishing-campagnes die specifiek inspelen op de angst rond het virus.

  Lees verder...      Reageer

Cybersecurity: alleen vertrouwen op updates is een slecht idee

6 maart 2020 -  Nederland gaat heel nonchalant om met de uitvoering van beveiligingsupdates. Uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat onder 1200 Nederlanders blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden het updaten van slimme apparaten uitstelt of zelfs vergeet.

  Lees verder...      Reageer

Beveiliging cloudverbindingen niet hoog op de agenda bij IT-beslissers in finance

5 maart 2020 -  Financiële instellingen hebben moeite om de veiligheid, beschikbaarheid en prestaties van applicaties te waarborgen. Slechts een op de tien IT-beslissers bij financiële organisaties geeft aan dat hun cloudverbindingen optimaal beveiligd zijn en zeventien procent vindt de beveiliging zelfs onvoldoende.

  Lees verder...      1 reactie

Ransomware-as-a-Service verdienmodel voor moderne hacker

5 maart 2020 - CrowdStrike onthult zijn Global Threat Report over 2019. Dit rapport laat zien dat:eCrime steeds geavanceerder wordt, er steeds meer verschillende typen dreigingen komen die steeds lastiger zijn op te sporen en dat de motieven van aanvallers per sector nogal verschillen, hoewel financieel gedreven ransomware-aanvallen – met steeds hogere losgeldbedragen – in alle sectoren voorkomen.

  Lees verder...      Reageer

Cybercriminelen misbruiken politieke en economische situaties voor gewin

4 maart 2020 -  Fortinet publiceert zijn laatste FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report. Het rapport over het vierde kwartaal voor 2019 wijst erop dat cybercriminelen niet alleen misbruik proberen te maken van elke kwetsbaarheid die zij in digitale infrastructuren aantreffen, maar ook optimaal gebruikmaken van de wereldwijde economische en politieke ontwikkelingen.

  Lees verder...      1 reactie

Tien procent toename in ransomware-aanvallen

27 februari 2020 - Trend Micro presenteert zijn 2019 security roundup rapport dat onder andere de belangrijkste issues en veranderingen in het threat landschap behandelt. Het rapport geeft bedrijven tevens inzicht in best practices en strategieën om hun infrastructuren te beschermen tegen hedendaagse en toekomstige bedreigingen. 

  Lees verder...      Reageer

Smartphonebezitter heeft 13,5 uur nodig voor lezen algemene voorwaarden

26 februari 2020 - Nederlanders hebben tegenwoordig gemiddeld zo’n 31 apps geïnstalleerd op hun smartphone. Voor al die apps gelden algemene gebruiksvoorwaarden, met een gemiddelde leestijd van 25 minuten per document. Een gemiddelde smartphonegebruiker is in totaal daardoor ongeveer 13,5 uur aan het lezen.

  Lees verder...      Reageer

Onderzoek onthult economische impact onbeschermde machine-identiteiten

26 februari 2020 -  Onderzoekers van AIR Worldwide hebben in opdracht van Venafi de economische gevolgen onderzocht van slecht beschermde machine-identiteiten. Uit het bijgevoegde onderzoeksrapport blijkt dat 51 tot 72 miljard dollar aan verliezen voor de wereldeconomie te voorkomen zijn door een beter beheer en bescherming van machine-identiteiten.

  Lees verder...      Reageer

Wereldwijde groei aan cyberdreigingen

24 februari 2020 -  BlackBerry Limited heeft zijn jaarlijkse 2020 Threat Report uitgebracht. Er zijn belangrijke bevindingen over onder meer de voortdurende evolutie van staatsgesteunde actiegroepen en de toegenomen beschikbaarheid van geavanceerde aanvalstools. Verder is geanalyseerd welke doelen steeds aantrekkelijker worden voor cybercriminelen en waarom.

  Lees verder...      Reageer

Interne datalekken grote zorg voor IT-leiders

20 februari 2020 -  Maar liefst 97 procent van de IT-leiders geeft aan dat interne datalekken voor hun een grote zorg zijn. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek door Egress. Ruim driekwart (78 procent) vermoedt dat werknemers data onbedoeld in gevaar hebben gebracht in de afgelopen twaalf maanden, 75 procent denkt dat dit opzettelijk is gebeurd.

  Lees verder...      Reageer

Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid

18 februari 2020 -  De aandacht voor cybersecurity heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Dat is niet zo gek want het aantal cyberaanvallen op bedrijven neemt exponentieel toe. De overheid bemoeit zich er inmiddels ook mee; zo wil minister Grapperhaus harder optreden tegen bedrijven die hun internetbeveiliging niet op orde hebben, terwijl de onafhankelijke denktank Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) onlangs stelde dat Nederland niet goed is voorbereid op grote cyberaanvallen.

  Lees verder...      Reageer

Nederland in top tien economisch meest getroffen landen door coronavirus

18 februari 2020 -  Wereldwijd zijn er 49.000 bedrijven buiten China die opereren in Chinese regio’s die door het coronavirus zijn getroffen. Deze organisaties hebben hier filialen of dochterondernemingen. Nederland behoort tot de top tien landen met bedrijven die het meest afhankelijk zijn van bedrijfsvoering in deze regio’s. De top drie  bestaat uit de Verenigde Staten, Japan en Duitsland.

  Lees verder...      Reageer

'Cybersecurity moet een schoolvak worden'

17 februari 2020 -  Scholen moeten meer voorlichting geven over cybersecurity. Volgens topondernemer Dirk Jan Koekkoek is het cruciaal om kinderen op jonge leeftijd weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit. "Elke school zou leerlingen moeten informeren over zaken als phishing en ransomware. Niet alleen omdat zij dan minder snel slachtoffer worden, maar ook omdat dit in het belang is van de bv Nederland."

  Lees verder...      1 reactie

< vorige 8 9 10 11 195 volgende >
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (1) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
Nederlanders schelden erop los (tegen chatbots) (1) 
Drie toepassingen voor digitalisering in kantoor ‘na corona’ (1) 
top10
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal
Werkgever heeft geen oog voor stress en burn-out klachten
Werkrelaties onder druk tijdens de coronacrisis?
Flexkrachten onmisbaar voor opstarten economie na lockdown
Aantal werkende studenten zonder uitzicht op contractverlenging verdubbeld
Zoekvraag naar waterflessen verzesvoudigd in vijf jaar
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
meer top 10