zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlander zet ongebruikte computer niet uit

13 oktober 2010 - In Nederland gaat veel energie verloren door computers aan te laten staan, die tijdelijk niet worden gebruikt. De belangrijkste reden hiervoor is, dat het vaak erg lang duurt om een computer af te sluiten of weer opnieuw op te starten. Dit blijkt uit onderzoek van SPAMfighter naar trage computers.


Aan het onderzoek deden 12.000 Nederlandse SPAMfighter-gebruikers mee. Het onderzoek wijst uit dat bijna 40 procent van de respondenten de pc niet afsluit na gebruik. 40 procent van deze groep respondenten geeft als reden dat het te lang duurt om de computer weer op te starten. 32 procent geeft als reden dat de monitor na verloop van tijd toch automatisch uitschakelt. De monitor schakelt in dat geval weliswaar uit, maar de computer draait gewoon door en blijft dus energie verbruiken. Hoewel we ons steeds meer bewust zijn van ons energieverbruik (tv niet op stand-by, lampen uit in ruimten waar je niet bent), blijkt er voor de computergebruiker nog veel besparing mogelijk te zijn. 



Werkcomputer
Het onderzoek splitste zich op in computergebruik thuis en op de werkvloer. Op het werk zet een derde van de ondervraagden altijd de pc uit als men naar huis gaat. Drie procent zet de pc nooit uit en één procent zet de pc alleen op vrijdag uit, voordat men voor het weekend naar huis gaat. Voor de overige ondervraagden geldt naar alle waarschijnlijkheid een combinatie van deze antwoorden. 

Ongebruikte data
Vastlopen, traag opstarten en afsluiten, en traagheid in het algemeen kunnen bijvoorbeeld komen door ongebruikte data op een computer. Martin Thorborg, medeontwikkelaar van SPAMfighter en SLOW-PCfighter: "Het is zonde van de energie dat zoveel ongebruikte computers toch aan blijven staan. Zeker doordat traag opstarten en afsluiten de belangrijkste reden hiervoor blijkt. Er zijn tegenwoordig voldoende producten verkrijgbaar, die een computer eenvoudig sneller maken."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Merendeel bedrijven negeert kostenvoordeel ‘groene ICT’
 Ondernemer beveiligt bedrijfsgegevens onvoldoende
 Helft netwerkproblemen wordt voor lief genomen
 ICT-problemen kosten halve dag per maand
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10