zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Business continuity vaak slachtoffer van kostenreductie

7 oktober 2010 - Als gevolg van de economische situatie worden investeringen in business continuity-oplossingen vaak on hold gezet. Dit kan grote risico’s met zich meebrengen als niet de juiste architectuur en oplossingen in cloud-technologie ingezet worden. Door deze te koppelen aan strategisch ingezette werknemers en effectieve processen, helpt een business continuity-plan bedrijven om te gaan met crisissituaties.

MphasiS biedt tips voor het verbeteren van systeembeschikbaarheid tegen verminderde kosten. 



Minder kosten, minder risico
Traditionele business continuity-plannen worden vaak beschouwd als strategieën voor rampen of meer ‘gewone’ situaties zoals de crash van een harde schijf. Business continuity kan echter ook gezien worden als een mogelijkheid om verbeterde service delivery kosten te realiseren en tegelijkertijd risico’s te minimaliseren. Een goed plan bestaat uit drie elementen: infrastructuur, mensen en processen.

High availability-oplossingen
Verzeker u ervan dat de data, servers en applicaties van het bedrijf toegankelijk blijven. Niet enkel vanuit het oogpunt van interne ICT, maar ook externe websites en portals. Dit ondervangt de potentieel grote financiële gevolgen en schade voor de reputatie van een bedrijf mocht het misgaan. 

Disaster recovery
Dit kan op verschillende niveaus aangepakt worden. Zo kunnen bijvoorbeeld in het geval van een ramp belangrijke zakelijke processen automatisch verplaatst worden naar een andere locatie. Dit kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van de cloud. Bij cloud computing hebben bedrijven geen fysieke infrastructuur nodig, maar huren ze enkel opslagruimte in de cloud voor hun data, servers en applicaties. Hierdoor worden data of zelfs een end-to-end IT-oplossing op meerdere locaties gekoppeld aan de voordelen van een uitbestede back-up-structuur. 

Geografisch verdeelde data centers 
Door datacenters op meerdere locaties te hebben staan, is het erg onwaarschijnlijk dat één ramp een bedrijf onherstelbaar beschadigt. Het biedt eveneens de mogelijkheid om 24 uur per dag, zeven dagen per week klanten te bedienen aangezien plaatselijke storingen, vakanties of tijdsverschillen niet langer vertraging opleveren. Daarnaast is het door het gebruik van een cloud IT-oplossing een goedkope en effectieve manier om processen en diensten te verlenen aan geografisch verdeelde locaties. Het kostbare ‘mirroring’ van infrastructuren, data en systemen is niet langer noodzakelijk.

Mensen en processen strategie
Hoewel deze strategie vaak als ondergeschikt aan de infrastructuurstrategie wordt gezien, is hij minstens zo belangrijk om de continuïteit te garanderen van de zakelijke processen en de mensen die ze uitvoeren. 

Verspreiding van uitbesteed personeel
Door mensen op verschillende locaties te plaatsen, kan ‘menselijke back-up’ snel geregeld worden. 

Bepaal primaire winst genererende activiteiten en processen
Prioriteer die afdelingen die als eerste weer in de lucht moeten zijn zoals klantenservice, financiën of distributie. 

Back-up-locatie
Realiseer een back-up-locatie voor werknemers als de primaire locatie niet langer beschikbaar is. Veel datacenters bieden al de mogelijkheid om een volledig uitgeruste werkplek te huren. Daarnaast zijn er door het inzetten van de cloud geen procesonderbrekingen, geen noodzaak om systemen te verplaatsen en geen dataverlies. Zolang er draaiboeken zijn die verzekeren dat er getraind personeel is op de alternatieve locaties dan zijn er weinig tot geen zakelijke gevolgen. 

Business continuity is essentieel voor strategie
"De meeste IT-managers maken zich zorgen over de prestaties van hun systemen, maar ze besteden minder aandacht aan de gevolgen voor mensen en processen," stelt Stephen Hayes, Director Mphasis Consulting. "Bedrijven zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om kosten te reduceren. Dan kunnen de budgetten voor het onderhouden van de waardevolle infrastructuren die business continuity ondersteunen, een belangrijk punt worden. Bedrijven moeten er echter op letten dat business continuity niet beïnvloed wordt door kostenreductie. Het is een essentieel onderdeel van een zakelijke strategie en kan niet on hold gezet worden. Door de mogelijkheden die de cloud biedt, kunnen beide doelstellingen behaald worden. ICT-dienstverleners kunnen bedrijven helpen hun strategische doel te bereiken en tegelijkertijd een solide business continuity-plan uit te voeren."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander is ontevreden over ICT-snelheid op het werk
 Grote bedrijven gaan weer investeren in software
 ICT-beslissers vragen massaal om garanties
 Besparen óp of mét ICT
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10