zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
ict
 

Baas verbiedt daten en downloaden

8 november 2007 - Ruim 40 procent van de Nederlandse bedrijven blokkeert voor hun medewerkers websites waarop muziek kan worden gedownload. 36 procent van de bazen staat online datingsites niet toe tijdens werktijd. Op de derde plaats in de top van meest geblokkeerde websites staan videosites als YouTube en muziekcommunities. Dat blijkt uit onderzoek van McAfee. McAfee noemt het opvallend dat netwerksites als Hyves en MySpace in slechts zestien procent van de gevallen niet worden toegestaan op het werk.

  Lees verder...      6 reacties

Foutief versiegebruik groot probleem

2 november 2007 - 67 procent van alle medewerkers op midden en lager niveau heeft het vermoeden dat collega's onbewust wel eens een verkeerde versie van documenten hebben gepresenteerd. Tien procent verwacht dat de onjuiste informatie vervolgens elders opnieuw is gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Tower Software in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Sommige medewerkers houden zich stil als ze er achter komen dat ze foutieve informatie hebben verstrekt. Ook al kan de misinformatie grote gevolgen hebben voor het bedrijf.

  Lees verder...      2 reacties

Microsoft gaat concurrentie aan met Blackberry

30 oktober 2007 - Mobiele apparatuur krijgen zo langzamerhand genoeg computerkracht om een cruciale rol binnen de bedrijfsvoering te spelen. Voor technologiebeheerders zijn ze echter een nachtmerrie door de vele verschillende systemen. Microsoft lanceert daarom software om slimme telefoons net zo te beheren als pc’s. Hiermee wil de softwaregigant gaan concurreren met de bekende Blackberry.

  Lees verder...      2 reacties

Top vijf bedrijfsrisico's illegaal softwaregebruik

23 oktober 2007 - De Business Software Alliance (BSA), het samenwerkingsverband van softwareleveranciers en hardwarepartners tegen illegale software, heeft een top vijf samengesteld van situaties die vaak leiden tot onbedoeld of onbewust illegaal softwaregebruik binnen bedrijven. De top vijf is gebaseerd op de onderzoeken en ervaringen van de BSA in Nederland.

  Lees verder...      3 reacties

Goed printbeleid bespaart geld en papier

18 oktober 2007 - Kostenreductie en een groen beleid zijn voor veel bedrijven van belang. Toch heeft een groot deel van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf geen zicht op hun printerinfrastructuur en wordt er meer geprint dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van Lexmark.

  Lees verder...      2 reacties

E-mail verbetert productiviteit, IM vermindert die

18 oktober 2007 - Instant messaging (IM) doet de productiviteit in een bedrijf fors dalen. Dat blijkt uit een studie van Datamonitor bij 390 IT-verantwoordelijken en 524 bedrijven in dertien landen wereldwijd. De respondenten verkiezen elektronische media boven de telefoon wanneer ze een probleem moeten oplossen of complexe situaties moeten beheren.

  Lees verder...      1 reactie

Unified Communications hoog op investeringsagenda

11 oktober 2007 - Door de snelle ingebruikneming van nieuwe technologie door IT-gebruikers zijn bedrijven bereid in Unified Communications te investeren. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Dimension Data. Unified Communications wordt als redelijk volwassen gezien en de verwachting is dan ook dat bedrijven de komende twee jaar in deze technologie gaan investeren.

  Lees verder...      3 reacties

BlackBerry bespaart tijd en verhoogt teamefficiëntie

10 oktober 2007 - BlackBerry smartphones verhogen de productiviteit van individuen en teams. Dat blijkt uit het onderzoek dat Ipsos Reid uitvoerde in opdracht van Research In Motion (RIM). De gemiddelde BlackBerry-gebruiker bespaart door de smartphone ongeveer één uur per dag. Ook zijn of haar team profiteert hiervan. Het onderzoek concludeert dat de teamefficiëntie door het gebruik van een BlackBerry met 38 procent stijgt.

  Lees verder...      8 reacties

Mobiel werken steeds makkelijker

8 oktober 2007 - Mobiel werken wordt eenvoudiger. In de nabije toekomst zullen zakapparaatjes steeds slimmer worden. Momenteel geldt al voor Blackberry`s en aanverwante apparaten dat bellen, mailen en navigeren geen probleem vormen. Surfen over het web blijkt daarentegen vooralsnog problematisch.

  Lees verder...      8 reacties

Spannende tijden voor gevestigde IT-dienstverleners

5 oktober 2007 - De markt voor IT-outsourcing in Nederland gaat een dynamische tijd tegemoet. De helft van alle organisaties gaat nog meer uitbesteden. Tegelijkertijd worden bij zes op de tien organisaties de komende twee jaar contracten vervangen. Kortom, de markt wordt de komende jaren grotendeels opnieuw verdeeld, zeker nu Indiase spelers en nieuwkomers hun positie veroveren. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'Outsourcing Performance' van onderzoeksbureau Giarte en adviseur Morgan Chambers.

  Lees verder...      3 reacties

CIO voelt zich genegeerd

5 oktober 2007 - Britse IT-managers voelen zich steeds onbelangrijker en daardoor steeds ongelukkiger. En dat ondanks de groeiende invloed van technologie binnen ondernemingen. Een op de tien CIO’s heeft het gevoel dat zijn functie minder strategisch wordt en meer dan de helft verwacht binnen twee jaar een andere baan te hebben. Een en ander blijkt uit onderzoek van Harvey Nash.

  Lees verder...      31 reacties

Kennisuitwisseling op afstand vraagt andere leiderschapsstijl

5 oktober 2007 - Het uitwisselen van kennis op afstand, bijvoorbeeld via een online verbinding, vereist een verandering in leiderschap. De meeste bedrijven bieden wel mogelijkheden om vanaf afstand gesprekken te voeren of te vergaderen, maar de gebruikte IT-technieken blijven daarbij onder de maat. Dit blijkt uit een onderzoek van organisatiebureau Distant Learning.

  Lees verder...      10 reacties

Steeds meer bedrijven blokkeren sociale netwerksites

4 oktober 2007 - Steeds meer bedrijven leggen het bezoek aan sociale netwerksites van werknemers aan banden. Steeds vaker wordt webfiltering ingezet tegen de toegenomen populariteit van sociale netwerksites. Dat signaleert e-mail en web-beveiliger Email Systems.

  Lees verder...      4 reacties

Bedrijven serieuzer met Second Life

1 oktober 2007 - De virtuele 3D-wereld van Second Life is zijn hype voorbij en wordt nu serieuzer benaderd dan voorheen. Dat komt uit nieuw onderzoek van Stichting EPN. EPN deed vorig jaar als eerste in Nederland serieus onderzoek naar Second Life. De media-aandacht die daarop volgde , droeg mede bij aan de hype die pas inzakte toen begin dit jaar de eerste cijfers over het actieve gebruik van Second Life werden gepubliceerd.

  Lees verder...      5 reacties

< vorige 181 182 183 184 205 volgende >
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?  (1) 
Bouw zette grootste rem op Nederlandse economie in 2012 (1) 
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud  (1) 
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
top10
Het einde van 9 tot 5?
Top tien snelst stijgende functies voor afgestudeerden
Het hybride werken stelt bedrijfsnetwerken op de proef. Wat nu?
Begrip leidinggevende vermindert uitval mantelzorger
Een derde managers vindt leidinggeven meer gericht op soft skills dan inhoud
Vier beveiligingslekken gevonden in Microsoft Office
Pandemie inspireert tot duurzamer leven
IT-professional ziet technical debt als bedreigingen voor innovatie
Verduurzaming hoog op agenda CFO’s
Onderwijsinstellingen onderschatten het risico van cybercriminaliteit
meer top 10