zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Gebrek aan zakelijke vaardigheden developers zorgt voor disconnectie met bestuursraden

Rekruteringsinspanningen moeten specifiek gericht zijn op developers die de waarde van apps kunnen communiceren

23 juni 2022 - Apps zijn de belangrijkste aanjagers van de moderne digitale economie en zijn van cruciaal belang voor bedrijfsleiders. Toch heeft in vacatures slechts een kwart (26 procent) van de belangrijkste vaardigheden voor developers een zakelijk karakter. Daarbij bevat minstens 49 procent van alle vaardigheidslijsten geen enkele zakelijke skill¹ als een van hun top tien vereisten.

Dit blijkt uit een Europese analyse van de beste vacatures voor developers die is uitgevoerd door VMware in samenwerking met het job intelligence-platform Jobfeed van Textkernel.²


Zakelijke vaardigheden zoals (kennis van of ervaring met) financiën (vijf procent), stakeholdermanagement (zes procent) en projectmanagement (zeven  procent) zijn essentieel voor het begrijpen en presenteren van een businesscase voor apps aan bestuursraden, maar komen zelden voor in de belangrijkste vaardigheden die werkgevers zoeken in toekomstig develop-talent.
Bestuursraden zijn op zoek naar zakelijk ervaren developers-talent om de levering van apps te versnellen en gebruikers consistent uitstekende ervaringen te kunnen bieden. Toch ontbreekt zakelijke expertise grotendeels in advertenties voor front-end developers. Slechts 23 procent van de vacatures voor front-end developers en 22 procent van de vacatures voor Android-developers vragen sollicitanten om enkele belangrijke zakelijke vaardigheden, vergeleken met 39 procent in vacatures voor software-engineers en 63 procent in vacatures voor data-architecten. Vooral voor front-end developers wordt noch project- noch stakeholdermanagement vermeld in de belangrijkste vaardigheidsvereisten. Dit tegen een achtergrond waarin er sinds begin 2021 meer dan 130.000 functies in heel Europa zijn geadverteerd.
Erik de Geus, Senior Regional Director Benelux bij VMware , zegt: "Naarmate de vraag van bestuursraden naar app-levering groeit, is er een reële kans voor developers om hun zakelijke vaardigheden aan te scherpen en meer zichtbaar te worden onder bedrijfsleiders in app-modernisering. Bedrijfsleiders spreken zelden de taal van technologie en developers kunnen deze essentiële brug vormen. Het benutten van deze enorme kans voor meer samenhang tussen kernactiviteiten, developers en IT-teams, en het prijzen van developers met de zakelijke vaardigheden om hun coding-vaardigheden aan te vullen, is van essentieel belang als ondernemingen apps willen integreren in het hart van een echt digitale bedrijfsstrategie."

Gerichte werving
Rekruteringsinspanningen moeten specifiek gericht zijn op developers die de waarde van apps kunnen communiceren aan bedrijfsleiders. Het aantal developer-vacatures blijft groeien. De afgelopen jaren is de vraag naar developers-functies in Europa met gemiddeld 38 procent gestegen. In het eerste kwartaal van 2021 tot dezelfde periode in 2022 steeg het aantal vacatures in Spanje en Italië respectievelijk met 173 procent en 106 procent. Het aantal vacatures in  Nederland (drie procent), België (negentien procent) en het VK (22 procent) steeg minder hard.
De concurrentie op de markt voor dataspecialisten is bijzonder hevig. Zo is de behoefte aan data-ingenieurs in Spanje met 305 procent gestegen en de focus van Italië op data-architecten groeide jaar-op-jaar met 210 procent. Dit laat duidelijk zien dat apps, en de hoeveelheid data die ze produceren, bepalend zijn voor wervingsbeslissingen.

 

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
 Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen
 Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Developer Ambitions Report 2022: Persoonlijke groei en welzijn belangrijker dan status en salaris
 68 procent van bedrijven vreest verlies van talent zonder inzet op L&D
 Citizen development als oplossing voor de uitdagingen op de IT-afdeling
 Verouderde systemen en verkeerde prioriteiten kosten handenvol geld
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Houten wandpanelen voor een warme en huiselijke sfeer
reacties
Bijna de helft van de Nederlanders zet vakantiegeld op spaarrekening (2) 
Hoe zorg je ervoor dat werknemers cybersecurity serieus nemen? (1) 
Een beter salaris trekt Nederlander over de streep om een carrièreswitch naar de zorg te maken (1) 
Nederland is koploper flexibel werken (1) 
Zes competenties bij veerkracht (1) 
Stijgende energieprijzen en inflatie leiden tot ernstige problemen met onbetaalde energiefacturen (1) 
Bestaan er geen talent-gerichte leiders en organisaties meer? (6) 
top10
Hoe krijg je jouw collega’s terug naar kantoor?
Helft bedrijven door krappe arbeidsmarkt eerder bereid mbo’ers aan te nemen
Een op zes Nederlanders heeft financiële geheimen voor partner
Het belang van technologievaardigheid in de C-suite
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
Noodgedwongen een oppas van de zaak als secundaire arbeidsvoorwaarde
Timemanagement is eigenlijk grote onzin!
Eén op de vijf kan eerste werkdag nauwelijks werken door niet-werkende digitale middelen
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
93 procent van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg te maken met hackers
meer top 10