zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Michel   |    |  4 november 2013
Reactie: Hoi Frank,

Mooi en helder artikel!

@laurens Tot elkaar brengen gaat het toch niet om? Ze hoeven het niet met elkaar eens te worden. Het draait er slechts om dat zij begrijpen wat de ander ziet of denkt. Daarom: mooi plaatje en een fraaie illustratie van het verhaal.
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Job   |    |  4 november 2013
Reactie: Er is naast de genoemde persoonlijkheids-stoornissen ook een die empathie als vervoermiddel misbruikt om iets ''ethisch hoogstaands'' voor elkaar te krijgen. Veel charitatieve instellingen hebben daar last van. Patienten met ziekte X of doelgroepen in ontwikkelingslanden worden dan misbruikt om oneigenlijke doelen te verwezenlijken van het collecte-kapitaal, i.c. egostreling en/of zeer hoge bestuurssalarissen, snoepreisjes etc. Ook in de ''discussie'' over het racismegehalte van Zwartepiet (2.000.000 likes proPiet tegen 6.000 likes antiPiet)om Zwartepiet tot een racistische probleemfiguur te upgraden.

Altijd ten koste van groepen, zoals patienten die onvoldoende worden geholpen, groepen in ontwikkelingslanden die de slachtofferrol van passieve bedelaar krijgen opgedrongen of kinderen als slachtoffer van een ten onrechte aangeklaagd klassiek Nederlands kinderfeest.

Achter al deze gevallen ageren vermoedelijk initiatoren met empathofrene karaktertrekken of stoornissen. Inclusief in de media als 5e macht. Zie http://nl.scribd.com/doc/29477246/Empathofrene-Persoonlijkheidsstoornis-DSM-V

Dan is empathie doorgeslagen tot een maatschappelijk beschadigend fenomeen.
 

Hoe kan ik beter op afstand leidinggeven?

Bruno   |    |  4 november 2013
Reactie: weinig meerwaarde te vinden in dit artikel....
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Patrick   |    |  4 november 2013
Reactie: Redelijk eenvoudig : zorg dat ze hetzelfde zien, en laat hen dan hun mening vormen...
 

Hoe blijven uw medewerkers ook na ontslag ambassadeurs?

edo bakema   |    |  4 november 2013
Reactie: De zure smaak van ontslag kan deels worden weggenomen door de ontslagreden goed uit te leggen. Dit wordt nog belangrijker onder het nieuwe ontslagrecht dat vanaf juli 2015 geldig zal zijn. Onder de nieuwe ontslagregels worden de ontslagvergoedingen namelijk erg karig, zodat daarvan weinig 'zoet' te verwachten valt.
Zie voor de nieuwe regels: http://www.ontslagspecialist.nl/het-nieuwe-ontslagrecht.html
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Aldwin   |    |  4 november 2013
Reactie: Uit het artikel blijkt niet of emphatie nu wel of niet nodig is tewijl de kop dit doet vermoeden.

Had de schrijver zich in de lezer verplaatst, had hij antwoord gegeven op deze vraag. Of, verwacht de schrijver van de lezer dat hij deze vraag zelf beantwoord.
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Frank van Marwijk   |    |  4 november 2013
Reactie: @Laurens Het gaat hier niet om het vinden van het juiste antwoord: een 6 of een 9. Het gaat om de bewustwording van het feit dat anderen wellicht iets anders zien, horen, voelen of denken dan jijzelf. Dit is nodig om je te kunnen verplaatsen in de gedachten en handelswijze van de ander. Als André en Karel begrijpen dat ze allebei iets verschillends zien, terwijl ze naar hetzelfde kijken, kunnen ze uitgaan van een positie van begrip voor elkaar in plaats van strijd om het gelijk. Als ze inzien dat er soms twee waarheden naast elkaar kunnen bestaan kan het 'juiste' antwoord wel eens een geheel andere zijn dan een geforceerde keuze uit twee alternatieven.
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Laurens   |    |  4 november 2013
Reactie: Maar nou weet ik nog steeds niet hoe we die heren uit de cartoon tot elkaar brengen. ''Kun je begrijpen dat André een 6 ziet?'' kun je aan Karel vragen. En andersom kun je aan André vragen waarom Karel een 9 ziet.

En dan?
 

Empathie, is dat wel zo nodig?!

Ton Kasteleijn   |    |  4 november 2013
Reactie: Een herkenbaar artikel. Zie ook onze blog: Empathie! Wie?
http://bit.ly/14aQbiH
 

Hoe ziet 2013 eruit? De trends op een rij

Biologische producten   |    |  3 november 2013
Reactie: Interessant! Wij merken ook de terechte argwaan (ik zou het zelf ook willen weten) hier en daar betreffende de echtheid van het biologische karakter van onze producten.
 

Overheid moet niet opleider, maar deeltijdstudent financieel ondersteunen

karel verkerk   |    |  2 november 2013
Reactie: Tja was te verwachten als de overheid de enige tegemoetkoming aan deeltijdstudenten de scholingsbelastingaftrek afschaft. Effectrapportage had misschien veel ellende kunnen voorkomen. Nu gaat er mogelijk weer via reparatiewetgeving iets hersteld worden, Maar sowieso weer minstens één verloren opleidingsjaargang. Via zwalkend overheidsbeleid bereiken we nooit de overkant.
Het is mij een raadsel hoe de overheid langdurige aangegane verplichtingen en ambities wil bereiken zoals lissabon doelstellingen, stijgen naar de top 5 innovatieve economieën. Flexibilisering van scholingsfondsen en die ook overdragen als levensrugzakje van de werknemer zou ook winst kunnen opleveren. Werknemer betaalt nu bijv. 20 jaar in bedrijfstak A, stel journalistiek en dreigt werkloos te worden. Kansen in bedrijfstak
A zijn erg klein. Omscholing naar een andere functie in een andere bedrijfstak is niet mogelijk dmv de door hem en werkgever opgebrachte gelden door de cao voorwaarden.
 

Steeds meer marketingprojecten in de cloud

Eric Cornelissen   |    |  1 november 2013
Reactie: Wanneer je bedenkt dat veel van de indirecte kosten in een onderneming vaak groeien doordat louter en alleen de afstemming van projecten steeds meer tijd van de betrokkenen vraagt. Dan is online samen werken een geweldige tool om deze kostengroei tegen te gaan.
 

Cloud en de toenemende complexiteit van marketingmanagement

Eric Cornelissen   |    |  1 november 2013
Reactie: Goed artikel, helemaal mee eens. Marketingafdelingen worden kleiner, specialistische zaken worden ge-outsourced naar bureaus. Bureaus veranderen ook en gaan zich meer focussen op specialismen. Steeds vaker hebben de projectteams voor waardecreatie een wisselende samenstelling. Online Marketingmanagement is een must aan het worden!

 

Ervaring op cv telt straks niet meer

Nicky Vievermans   |    |  31 oktober 2013
Reactie: Deze nieuwe manier van werven en selecteren heeft het bedrijfsleven nodig. Het geeft inzicht in de identiteit van de sollicitant maar daarnaast ook die van het bedrijf. Vooraf moet een organisatie namelijk goed stil gaan staan bij hun kernwaarden. De verschuiving in sollicitatieland van ervaring naar competenties leverde al heel veel verbetering op. Werving en selectie op identiteitsniveau(''Wat is je drijfveer, wie ben jij en pas jij bij de identiteit van het bedrijf'') zorgt dat het matching percentage alleen maar toeneemt. Koppel je hier een teamanalyse aan (wat hebben we al in huis en wat ontbreekt er) dan heb je het beste resultaat oftewel een topselectie die bovendien kostenbesparend is; de kandidaat die je hiermee werft is veel vaker een blijvertje.
 
< vorige 353 354 355 356 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10