Reactie: Met regelmaat, ook met schouder ophalen, belees ik dit soort artikelen, dan met name met het oog van een Sr. IT Professional.
Byod Haagsche Bluf
Haagse bluf een een goedje dat, hoe weinig er ook nog in het schaaltje zit, steeds weer toe blijft nemen in volume als men het opklopt.
Als het namelijk zo is dat generatie Y-genoten, wat men daar dan ook onder wil scharen, het IT beleid gaan bepalen door o.m. artikelen van dit soort teneur, dan heb ik goed nieuws voor hen.
'Its not going to happen!'
Elke CI(T)O zal u met plezier uitleggen dat het leuk is dat u wat roeptoeterd wat byod betreft, maar dat het nog steeds de policy van de organisatie is die beleid bepaald, niet een lid van die generatie Y.... hoe u het ook in artikeltjes roeptoeterd en propageert.
Common Sense
Het heeft niets te maken niet mee te willen in een 'ingezette beweging'. Het heeft alles te maken met gewoon 'Common Sense'. Iets wat heel veel roeptoetertjes klaarblijkelijk (nog) niet zo blijken te bezitten.
IT Vehikel
IT is een vehikel dat als materie u en mij op verschillende manieren het leven en werken makkelijker kan maken. Als materie kent IT wat eigenaardigheden waar +75% van u professionals zich helemaal niet eens van bewust blijkt.
Gaat u 'oneigenlijk' met dat vehikel om, dan kleven daar wat minder leuke kanten aan. Dure prijskaartjes namelijk. En laat dat aspect nu net zijn wat u probeert te voorkomen door het inzetten van IT. Als het goed is dan tenminste.
Byod en prijskaartjes
Over prijskaartjes gesproken. Wanneer u als professional niet goed begrijpt wat IT is, hoe je er eigenlijk tegen aan zou moeten kijken en zou moeten kunnen inzetten, dan krijg je voorspelbaar zeer dure prijskaartjes. Ik noem u even een paar oorzaken....
- Productie en omzet verlies
- Onderhoudskosten
- Beveiliging
- Schade door spionage
- Schade door diefstal van data
- Schade door diefstal van format en technologie
- Schade door niet conserveren van kennis en ervaring
Ik kan u een veelvoud opsommen van dit lijstje waar de werkelijke verliesposten op zullen treden voor uw organisatie bij het zomaar buigen voor die roeptoeters en roepen dat....
- Byod .... er is geen weg meer terug...
- Of u het wil of niet, Byod is de toemomst
- In 2017 meer dan de helft van de werkgevers van werknemers vereist dat zij eigen middelen gaan inzetten....
Ik ben als IT Pro nog steeds geen helder scenario of uitleg tegen gekomen waarom dit hele byod verhaal nu zo'n toegevoegde waarde zou hebben voor de organisatie.
Een veeltal aan anti, dat dan weer wel. De vraag uiteindelijk zal zijn of het allemaal zo'n vaart zal lopen als men even sec naar de toegevoegde waarde van het hele byod verhaal kijkt.
Ik denk het bijna niet. Maar dan nog, ik hoef de rekeningen van de extra kosten niet te betalen. En was dat nou precies niet wat we met IT proberen te voorkomen?
Reactie: Het zijn tips en je MAG daar gebruik van maken of niet. Je MAG stoppen met alle 'waarom vragen' en als het je bevalt MAG je daar ook mee doorgaan. Je MAG alle tips naast je neerleggen en het op je eigen manier doen. Je MAG op zoek gaan naar mijn gelijk. Je MAG ook op zoek gaan naar mijn ongelijk. Doe met dit artikel je voordeel of niet. Het MAG allemaal. Anna schrijft negatief in de toekomstige taal. Dat is self fulfilling prophecy. Het zou daarom beter voor haar zijn om dat alles in het verleden te plaatsen. Immers: 'van morgen is NIETS ZEKER en morgen zijn er weer KANSEN!
Reactie: Ik krijg spontane hyperventilatie van dit artikel. Stop met dit, doe dat, dit moet, dat mag niet en wel snel. Ik heb last van angsten en ben volgens mij ook burn out, ik vergeet alles, ik kom mijn woonplaats (dorpje) niet meer uit dat vergt teveel energie, loop vooraf zoveel te piekeren dat ik al geen zin en energie meer heb om te gaan. Ik krijg me nergens meer toe gezet. Het er toe zetten lukt wel, maar zodra de druk ook maar enigsinds een beetje oploopt krijg ik het benauwd en als ik dan niet direct stop gaat mijn ademhaling helemaal verkeerd. Zelfs bij het doen van adem oefeningen. Zo word ik ongeveer gedwongen alles te laten rusten en niks te moeten van mijzelf en dit ook te accepteren anders ontstaat hetzelfde effect. Zit wel in therapie. Nu maar hopen dat het snel verbeterd.
Reactie: Wanneer wordt het tijd dat die ''achtergestelde'' doelgroepen (vanwege hun verre van evenredige participatiegraad op basis van gelijkwaardigheid) ook hun emanciperende c.q. integrerende stap kunnen zetten richting ''de meest competente mensen voor de job''?
Op basis van zelfreflectie van de ''meest competenten'' is een sierende terughoudendheid op zijn plaats tegen kritiek richting het ''ongekend en doorgaans jong talent''.
Wanneer willen de ''oude wijze heren c.q. de meest competenten'' zich afvragen of zo veel missers in de wereld daden c.q. besluiten zijn van de ''achtergestelde'' doelgroepen of van henzelf?
De verdeel-en-heers politiek is alleen maar vooruitschuiven en vergroten van meer problemen op wereldniveau.
Reactie: Kan me inderdaad ook wel vinden in het artikel al denk ik wel dat de ''fout'' hiervan voornamelijk bij inkoop ligt. Ik denk dat zij samen met de business HR er buiten willen houden omdat ze niet de hele HR molen doorwillen.
@Niels
Denk dat je hier een goed punt hebt. Zodra er weer krapte ontstaat zal het lastiger zijn om goede mensen te vinden en zal de kennis en de kanalen vanuit de HR afdeling wellicht hard nodig zijn.
Reactie: Niet alleen de bedrijven moeten hierover nadenken maar vooral ook de aanbieder van het product. Als leverancier van een interactieve overleg tool (Versnellingskamer software)zijn wij de laatste jaren steeds bezig om te zorgen dat applicaties op alle devices en browsers werken. Dat is de enige manier dat onderlinge interactie met eigen devices ook daadwerkelijk een groot succes wordt. Anders moet je als bedrijf zelf de omgeving en de devices regelen maar dan wil de generatie Y deze ook voor prive zaken gebruiken.
Reactie: Het is inderdaad opvallend. Een slechte zaak omdat zeker niet elke zzp'er bij elke organisatie even goed tot zijn recht zal komen. Bij het beter matchen van soft skills en opdracht en opdrachtgever kan HR een belangrijke rol spelen. Daarnaast zou een goede samenwerking tussen HR en inkoop sowieso van belang zijn om de (flexibele) arbeidsschil van een organisatie goed in te richten en te managen.
In mijn ogen heeft het ook te maken met het feit dat er momenteel veel druk staat op tarieven en kosten van externe inhuur en de markt redelijk ruim is. Er zijn voldoende professionals die aangedragen worden vanuit de organisatie waardoor HR ook niet hoeft te ''zoeken'' naar kandidaten of de vraag extern uit hoeft te zetten. Als de markt aantrekt en de beschikbaarheid schaarser wordt zal HR wellicht weer meer betrokken worden aangezien ze dan ook echt nodig zijn in het proces.
Reactie: Goede ontwikkkeling dat de flexbranche nu positiever is over de toekomst. Langzaam lijkt het vertrouwen in de economie over de gehele linie te groeien!
Reactie: Erg interessant artikel, toch opmerkelijk dat HR een erg belangrijke rol heeft bij het werven van personeel, maar dat deze rol beperkt is wanneer het gaat om het aantrekken van extern personeel.
Reactie: Gelukkig worden de regels omtrent bedrijfshulpverlening als maar meer aangescherpt door de overheid de afgelopen jaren. Volgens ons hoort dit namelijk altijd stipt op nummer 1 te staan.
Reactie: Als IT professional bekijk ik dit soort initiatieven met gefronste wenkbrauwen. Gaan we nu weer een nieuwe realiteit bedenken voor een initiatief wat inmiddels al weer meer dan twintig jaar oud is?
Paperless Office
Het is 1994 als de eerste aanzet gegeven word bij Royal Shell om te komen tot een enorme papier reductie door het beter inzetten van IT en peripherals. De opzet is eenvoudig en kosten reducerend.
Side effects
Het heeft ook nog eens een aantal onverwachte aardige side effects. De regels zijn eenvoudig...
1. Ruim je papieren op
Een lege desk geeft namelijk gevoel voor ruimte en rust. Taak voldaan? Ruim de papieren op.
2. Ruim je papieren op
Niet alleen je pc locken als je je werkplaats verlaat, ook je papieren achter slot en grendel. Dat is namelijk een eenvoudige veiligheids policy
3. Ruim je papieren op
Door te blijven herhalen je papieren op te ruimen ben je ook bereid steeds minder te printen. Ineens besef je namelijk dat hoe meer papier je print, hoe meer je ook op moet ruimen.
4. Side effects
Niet alleen de dataveiligheid neemt toe. Je word heel snel verlost van een duurbetaalde opslagcapaciteit die vrijwel 40% van het totale vloeroppervlak beslaat. Ergo, je kunt eenvoudig 40% uitgaven besparen.
We hebben het dan maar even niet over de neveneffecten die plots 'duurzaam' worden genoemd. Van 'duurzaam' was twintig jaar geleden een niet bestaand woord en van duurzaam kun je nu eenmaal niet eten.
Budget wat je plots niet meer uit hoeft te geven kun je aanwenden voor andere belangrijke zaken.
Sec kan me de wereld papierdag vrije dag me een beetje gestolen worden. Ruim gewoon je rommel achter je op, zorg dat je data goed is opgesloten en je houd er een opgeruimd gevoel aan over.
''The Paperless Office'' is een vrij eenvoudig te implementeren concept dat geen enkele organisatie ook maar iets extra's kost. Daar hoef je niets nieuws voor te bedenken.
Reactie: Ik denk dat e.e.a. ook te maken heeft met een zekere vorm van zelfdiscipline. Ook in mijn organisatie wordt veel (eigenlijk alles) middels e-mail gecommuniceerd en persoonlijk vind ik dat heel prettig; zaken liggen meteen zwart op wit vast en of ik daardoor mijn dagplanning laat verstoren is aan mij. Alternatief is dat men niet mailt, maar belt, of, nog erger, binnenloopt en dan ben je eigenlijk veel meer verplicht om direct een antwoord te geven.
Ik moedig mensen altijd aan te mailen voor kleine en niet al te dringende zaken en ik bepaal dan zelf de prioriteit van die mails.