Reactie: Interessant onderzoek van Age UK. Positief voor de oudere werknemers. Ben benieuwd of dit in de toekomst zichtbaar zal zijn in de werkloosheidscijfers.
Reactie: De opleider krijgt zo'n € 5.000 per student per jaar om een opleiding te verzorgen. Dat geldt moet niet meer naar de opleiders gaan want het lukt ze niet om meer studenten te trekken. Als dat geld rechtstreeks naar de subsidiëring van studenten gaat die dat dan geven aan de opleider van hun keus, dan gaan opleiders vast harder lopen.
Reactie: Hoe heet een financiële ondersteuning voor studenten van de overheid toch ook al weer...
O ja, studiefinanciering...
Het is er dus al, geef deeltijdstudenten ook de mogelijkheid om nog (extra) studiefinanciering te krijgen.
Reactie: Verontrustende ontwikkeling als we er de definitie m.b.t. communicatie nog maar eens bijhalen (volgens mij niet veranderd). Deze stelt dat:
8% van communicatie bepaald wordt door woorden
35% van communicatie bepaald wordt door intonatie (stem)
57% van communicatie bepaald wordt door lichaamstaal
Wanneer we ons dus inderdaad beperken tot online communiceren dan gebruiken we dus nog maar 8%. Niet zo vreemd al die misverstanden (zakelijk & privé!)
Praktische (ervarings)tip! In geval van enige twijfel, misverstand en/of frustratie: pak de telefoon!
Reactie: Dit probleem speelt zich absoluut niet in de bouw alleen af. We zien in de IT sector tal van constructies waarbij men zich op zijn minst toch wel enkele vragen zou moeten stellen.
In dit geval is het probleem nog groter omdat er veel te weinig specialisten zijn die kennis van zaken hebben naar dei constructies individueel te kijken.
Reactie: Ons word wel eens verweten 'over kritisch' te zijn. Zelf stellen we graag zaken en situaties goed in perspectief te houden en kijken naar de realiteit. Bestel lezeres, lezer, werp eens een blik op deze vacature waar een 'enthousiaste junior recruiter' word gezocht.
http://goo.gl/Un19XV
Vervolgens nemen wij u graag even mee naar de volgende vacature;
Gezocht;
Ontwikkelaar MO/SOA (2320)
Doel van de functie:
Zorg dragen voor het effectief en efficiënt technisch ontwikkelen en implementeren van de generieke Mid-Office-applicaties en services
Vereisten
Harde eisen:
- Hbo-opleiding ICT/Informatica,
- Kennis van in gebruik zijnde Mid-Office-applicaties/concepten zoals MS BizTalk, MS CRM, MS SharePoint en Digikoppeling en Zaakgericht werken.
- Kennis van Visual Studio, C#, webservices, Javascripts, SQL Server en programmeertaal . Net Framework 2.0+
- Kennis van in gebruik zijnde digitale communicatieprotocollen zoals SMTP, HTTP, FTP, HTML, SOAP/XML, SAML, StUF, EbMS en EbXML, WSS en WSRM, Message Queuing, WSDL, etc.
- Meerjarige ervaring binnen het werkveld
- Certificaat ITIL foundation en bij voorkeur ook TMAP foundation. Ervaring met OTAP ontwikkeltrajecten.
- Kennis van, Kodision Tripleforms, IIS en Webdevelopment is een pre.
- Kennis van de gemeentelijke organisatie is een pre.
Competenties:
- Klantgerichtheid
- Resultaatgerichtheid
- Samenwerken
- Plannen en organiseren
- Oordeelsvorming
Gewoon maar even de dagelijkse gang van zaken op het electronische recruitmenet veld. Met onze kennis van zaken kunnen wij u melden, beste lezeres, lezer, dat de combinantie van 'harde eisen', op verschillende punten volkomen ridicuul kan worden genoemd omdat er hier word gezocht naar, voor uw illustratie,
Een zeer goed ingevoerde groenteboer die alles weet van vlees en vleeswaren en kan adviseren over broodsoorten.
Harde eisen:
- Mensenkennis
- Vinologie (adviseren welke wijnen bij welke groenten)
- Finance (kassa moet dagelijks worden opgemaakt)
- Affiniteit met ICT en internet (Xp word binnenkort niet meer ondersteund en dat brengt soms wat problemen met zich mee dus u moet die ook op kunnen lossen. Soms valt internet er uit dus u moet de provider dan direct aan kunnen sturen)
- Mensen kennis (weten wat je welk en niet aan iemand kunt verkopen...)
En zo kunnen we wellicht nog even doorgaan. Mocht u nu denken dat de voorgaande vacature een bedenksel is, dan kunnen wij u melden dat wij de publicist hebben gecontacteerd.
Realiteit of waan
Wij hebben gereageerd zoals een sollicitant wellicht zou doen. Even bellen, even spiegelen, even zien of wij het over hetzelfde hebben. De recruiter was 'duidelijk verrast' dat er werd gebeld. Tevens gaf die duidelijk aan dat het geen zin had inhoudelijk telefonisch met hem 'te sparren' want de eerste schifting zou via de email plaats hebben.
Dus de factor dat de combinatie van 'harde eisen' een onmogelijkheid vond hij een beetje voorbarig. Zijn klant wist uiteraard heel erg goed natuurlijk wat die zocht. Of er nog iemand tussen hem en de eindklant zat? Daar wilde de recruiter geen antwoord op geven.
Reageren op vacatures waar geen geschiktheid
Wanneer dit nog steeds de dagelijkse realiteit is, wanneer er nog steeds heel veel goedwillende professionals Ernstig/Naarstig op zoek zijn naar een baan, dan moet men in recruitmentland natuurlijk niet al te gek opkijken dat er ook mensen zullen reageren die.....
- Affiniteiten hebben met een aanzienlijk deel dat word gevraagd
- Denken dat ze het kunnen maar de affiniteiten niet goed hebben verwoord in hun cv
- Cracks zijn op hun vakgebied en er met enige sturing zeker op zouden kunnen passen
- Een heel stuk minder communicatief zijn...
En dit laatste komt dan weet door bijvoorbeeld het IT paradox dat wanneer je erg diep in de discipline en materie thuis bent, je gewoon steeds non-communicatiever word. Iets wat vrijwel geen enkele recruiter schijnt te begrijpen.
Kort en goed mijn beste lezeres, lezer, alhoewel dit een Brits onderzoekje is, gaat dit ook zeker op voor de stand van zaken in Nederland. Vraag rijst dan ernstig.....
Wanneer gaan we weer een beetje gewoon doen met zijn allen? Gewoon weer met een gezonde dosis realisme bouwen?
Reactie: Gezien de geluiden van de branche en zzp die ons bereiken is de stelling nog maar helemaal de vraag.
Daarnaast is de vraag volkomen legitiem bankiers hier eens te vragen hoeveel deze bank dan aan het reserveren en investeren is in de bouwsector? Want als de bodem is bereikt dan is het moment van investeren en instappen daar.
De signalen die meer en meer duidelijk aan het worden zijn wijzen op een enorme scheduring die zich aan het manifesteren is in de bouwsector die zijn weerga niet kent. De sector, evenals andere sectoren worden door banken en overheid volkomen aan hun lot overgelaten.
Reactie: Echt de confrontatie aangaan per e-mail lijkt me niet verstandig. Woorden op schrift komen anders over dan gesproken woorden. Er kan veel sneller miscommunicatie ontstaan tussen verzender en ontvanger.
Maar...
Sommige dingen lijken me juist goed om per mail te doen. Zoals in het artikel het genoemde ontslag. Dit, omdat het daarmee ook direct 'zwart op wit' vaststaat.
Anders zou je het eerst mondeling moeten bespreken en dan alsnog op papier zetten. E-mail is dan sneller en minder omslachtig.
Ook bij dossiervorming is e-mail een goed middel, al zou ik altijd eerst een gesprek aangaan en dan dit gesprek digitaal terugkoppelen.
Reactie: Het lijkt mij een logisch gevolg dat werknemers die enige autonomie krijgen bij hun reizen/werk, ook productiever zijn. Deze werknemers blijken vaak meer gemotiveerd.
Reactie: Het blijft gevaarlijk om zulke onderwerpen per mail te bespreken, aangezien er geen enkele vorm van emotie in gelegd kan worden. Zelfs bellen is hier naar mijn mening niet het geschikte medium voor.