Reactie: Als je dan vast loopt op de EU procedure kunnen we het als Nederland toch mooi oppakken. De introductie van een basisinkomen kan het woud van regelingen en fiscaliteiten en de chaos in de uitvoering beslechten. Weg met al die onzinnige uitzonderingsregels en het stigmatiserende beleid. Weg met al die onzinnige werkverschaffing wat uiteindelijk niets toevoegt aan de Nederlands e concurrentiepositie. Ik heb nog geen politiek partij gezien die hier een uitgesproken thema van maakt. Blijkbaar wil niemand er de vingers aan branden.
Reactie: Ben het eens met de constatering dat je alert moet zijn op de veranderingen in je vakgebied en ook moet bij / om durf te scholen. Zelf vanuit Fijnmechanische techniek, uitgekomen in de Logistiek en Proces kwaliteit management systemen. Wel zeer veel voordeel gehad van de technische basis in de verschillende vakgebieden.
Tav salariëring. Inderdaad heeft een techneut veel genoegdoening als iets werkend is opgeleverd.
De techneuten zien dat oa de financiële mensen met de technische concepten / ontwikkelingen aan de haal gaan. Directie krijgen sommen geld als de zaak wordt verkocht. Dit werkt de wrevel zeker in de hand bij de technische mensen. Komt bij dat techniek in NL altijd onder is gewaardeerd tov Admin. bureau functies. Komt neer dus op als anderen eerst aan hun eigen voordeel denken en dan aan het gemeenschappelijke, de techneut ook denkt wat is er in voor mij? De gevolgen van de individualisering voor een deel dus.
Reactie: Grappig artikeltje, zij het dan dat ik een totaal ander beeld en ervaring heb wat projecten betreft.
Gebrek aan materiekennis
Je ziet met regelmaat bij dergelijke trajecten dat er bij veel sprake is aan gebrek aan materiekennis. Vooral lineaire trajecten gaan dan zo enorm mank omdat mensen vaak erg 'Dynamisch' zijn en lineaire trajecten zijn nu eenmaal 'Statisch'.
Wetmatigheden
Projecten zijn gebonden aan wetmatigheden. Die wetmatigheden blijken vrijwel niet bekend bij hen die allerlei courses project management geven. Men denkt klaarblijkelijk dat er één papiertje is voor allerlei typen projecten.
Commercie en politiek
Als er al een bijzonder slechte mix blijkt te bestaan dan is het commercie en politiek. Zij die aan de overheid willen verdienen, kennen klaarblijkelijk het gegeven dat de expertise niet zit bij de overheid en dus.... Daarnaast zijn zij ook niet altijd even behept met de perceptie dat hun methode ook daadwerkelijk werkt.
Contra productieve project methodiek
Er worden telkens weer nieuwe project methodieken bedacht waar men glorie en haleluja over hyped. De praktijk blijkt zo vaak anders. Klaarblijkelijk heeft men wederom, door gebrek aan materiekennis, geen enkel idee hoe funest zoiets in de praktijk kan zijn.
Ego
Je ziet heel veel haantjes en haantinnetjes die zo vol van zichzelf en een bepaalde methodiek zijn, dat zij 'dat projectje' wel eens even zullen doen. Zij hebben immers een 'proven trackrecord'. Nou blijkt de praktijk ernstig anders te liggen.
Vooral lineaire trajecten zoals de Fyra, zijn uiterst eenvoudig te ontleden. De fouten stapelen zich op wanneer men geen weet heeft van de wetmatigheden die ermee gepaard gaan, weet men ook niet dat men dergelijke trajecten eerst moet stoppen, dan pas bijstellen, en dan weer verder.
In een notendop zijn dit de redenen waarom de fyra gierend uit de rails is gelopen. Heel eenvoudig zou je als project manager ook eens naar de 'Civile Matrix' kunnen kijken. Dan begrijp je meteen veel beter waarom Lineaire projecten zo anders zijn dan gewone.
Neen het is geen promotie, het is namelijk volkomen gratis.
Reactie: @Niels als het rendement oplevert dan is tijdefficient werken met resultaat op het juiste moment altijd key! En technieken voor snellezen, snelleren, structureren helpen allemaal daarbij.
Reactie: Het geloof en vertrouwen in de overheid, en dus ook in de weergaven van statistieken, heeft in het laatste decennium alleen al enorme deuken opgeleverd.
Misrepresentatie van feiten, waaronder ook statistieken, vieren hoogtijd en 'belevning van...' is de nieuwe God voor menig ambtenaar en politicus.
Hoeveel waarde moet een belastingbetaler aan een gegeven zoals dit geven? Dat is natuurlijk bijzonder subjectief. Uit dit artikel is niets op te maken op welke wijze en met welke vraagstelling cijfers tot stand zijn gekomen.
Verteld men hier dan iets nieuws? Allerminst zullen flink wat van de lezers zeggen. De reden dat zij dat zeggen is waarschijnlijk dat je wel weer met cijfers op de proppen kunt komen, maar de vraag belangrijker is, hoe trekt men de NL nou werkelijk uit het moeras.
Vooral het moeras dat Brussel heet. elke universele wetmatigheid word gewoon met voeten getreden en dan ziet u hier een bevestiging van vaak uitgesproken vermoeden.
Kan en moet het anders? Kijk maar eens naar landen zoals Zwitserland, Scandinavie en anderen. Wel verbonden aan EU, maar niet Gebonden? Snapt u waar de angel hem zit?
Reactie: Ik focus niet speciaal op lezen, maar als project coach help ik projecten effectiever en efficienter (= effectief + tijd) te worden. Beter resultaat in 30% minder tijd is gemakkelijk. Ik focus op 'kwaliteit op tijd': het juiste resultaat op het juiste moment.
Reactie: @niels het is metaforisch bedoeld. Je wint 67% op KE leestijd. Daarnaast win je ook nog een 50% op je tijdindeling en door verhoogde focus ook nog eens 50% op je doelmatigheid. Kortom, je wordt effectiever en bespaart heel veel tijd. Zelfs als je enkel stap 1t/m 7 en 9 uitvoert win je veel aan tijd en effectiviteit. Hoe kun jij efficiënter en effectiever worden Niels?
Reactie: Ook ik word al jaren gepest op mijn werk. Mijn leidinggevende is ervan op de hoogte, maar ze doet er niets aan. Integendeel! Als eenling kun je niet op tegen een hele groep. Iemand, die afwijkt van de groep en zich niet aanpast aan de groep (hoe fout hun gedrag ook is) staat machteloos. Je hebt 2 keuzen: aanpassen aan de groep en jezelf hiermee verloochenen/je eigen normen en waarden ontrouw zijn of trouw blijven aan jezelf en (steeds meer) gepest worden. Het vreemde is, dat je zou denken, dat een baas blij is met iemand, die keihard werkt en eerlijk is, maar het tegendeel is waar. Iemand, die afwijkt van de heersende normen en waarden van de groep veroorzaakt onrust en dat is lastig. Het is gemakkelijker om deze persoon te isoleren en uit te schakelen dan om de groep aan te pakken. Zo blijf je als leidinggevende tenminste ''vriendjes'' met de grote groep.
Ik werk in een zorginstelling en de (aankomende) bezuinigingen werken dit soort gedrag nog meer in de hand. Door iemand in een kwaad daglicht te stellen, vriendjes te zijn/te slijmen bij de baas en zich daardoor beter af te schilderen, hopen collega's hun baan te kunnen behouden ten koste van een ander. Door de geniepige manieren, waarop dit gebeurt hebben buitenstaanders dit niet in de gaten. Verder voelen ze zich als groep sterk tegenover een ''gezamenlijke vijand'', die ze dan wegpesten.
Reactie: Zoek je met google op ''coaching'' met alleen nederlandse resultaten dan krijg je meer treffers als er inwoners in nederland zijn.
Ik vraag me dan: ''is coaching een hype? Wat brengt het, behalve kosten?''
Reactie: Laten we blijven onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een basisinkomen voor iedereen. Doorgaan en meer steun zoeken. Samen komen we verder voor een betere en eerlijke samenleving. Marjan
Reactie: Het percentage van 82 % lijkt me onwaarschijnlijk hoog. Volgens mij is dat gerelateerd aan bepaalde groepen, die verder niet gecategoriseerd aangegeven zijn. Hoe is baan en werk hier gedefinieerd ? Verder geeft flexibel werken niet aan of het over een flexibele baan gaat of anders en of deze flexibiliteit van de baan flexibel in zichzelf is ~ of wel een tijdelijk baan waardoor iemand flexibel werkt. Vele werknemers met (hoge) vaste lasten (oa studerende kinderen) zullen wel voor flexibel werken willen kiezen maar niet voor flexibele banen zoals ik bedoel. Of ?
Fantastische analyses zoals de uitkomsten in dit artikel. De kaders zijn vrij invulbaar door de lezers en daarmee is de waarheid/conclusie algeheel geldend (als je hen gelooft). In gewoon NL : waarde- en zin-loos (als het maar niets gekost heeft). Het lijken de hedendaagse universiteiten wel, die draaien ook op de quantiteit van het aantal onderzoeken zonder enige vorm van toetsing aan maatschappelijke meerwaarde (dit laatste : ref. KNAW A'dam dec 2013)
Ter toelichting : (grote waarschijnlijkheid dat) iets is algeheelgeldend als er een heel specifiek woord of term voor is. Als een conclusie reeds algeheelgeldend blijkt omdat het niet gespecificeerd is zoals het artikel beschrijft, is het zinloos om te doen en te vermelden, dan was het toch al zo en brengt het weinig tot niets nieuws.
Reactie: Naar mijn mening is het beter om sneller jong talent door te laten stromen dan 'ongemotiveerde' oudere mensen door te laten werken. Het is altijd al een rare constructie geweest, waar wordt geroepen dat jongeren niet snel aan een baan kunnen komen en er wel langer doorgewerkt moet worden door ouderen.
Reactie: Kampeerders die op zoek zijn naar luxe en gemak, beetje tegenstrijdig lijkt me? Dan vraag ik me af waarom die personen niet een mooie bungalow afhuren.