zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vermogen Nederlanders opnieuw gedaald

17 januari 2014 - Het vermogen van Nederlandse huishoudens is in 2012 opnieuw flink teruggelopen, mede door de dalende waarde van koopwoningen. De gemiddelde Nederlander had op 1 januari van dat jaar een vermogen van 27.000 euro, tien procent minder dan het jaar ervoor.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend, zo meldt Nieuws.nl. De vermogensdaling van Nederlandse huishoudens houdt al sinds 2008 aan. Begin dat jaar kwam het vermogen van de gemiddelde Nederlander nog uit op 47.000 euro, 20.000 euro meer dan vier jaar later. Het aantal huishoudens met schulden is in die vier jaar meer dan verdubbeld.



Woningwaarde
Huishoudens zagen hun vermogen de afgelopen jaren vooral dalen doordat hun woning in waarde afnam. Een eigen huis is voor veel Nederlanders de voornaamste bezitting. Waar de gemiddelde woning voor de crisis echter nog 256.000 euro kostte, was dat vier jaar later nog maar 231.000. Bijna 60 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een eigen huis.
Tegelijkertijd zagen Nederlanders hun hypotheekschuld de laatste jaren ook stijgen, met bijna 20.000 euro naar 143.000 euro begin 2012. Het aantal Nederlanders dat daardoor in financiële nood kwam is gestegen tot 830.000 huishoudens begin 2012. Dat zijn er bijna tweeënhalf keer zo veel als vier jaar eerder.


Bron: Nieuws.nl
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vooruitzichten voor ondergewaardeerde Europese aandelen positief
 Miljonairs positiever over ontwikkeling eigen vermogen en economie
 Sparende huishoudens verliezen een miljard euro per jaar
 Europeanen maken weinig gebruik van professioneel financieel advies
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
19-01-2014
 | 
14:49 uur
Het geloof en vertrouwen in de overheid, en dus ook in de weergaven van statistieken, heeft in het laatste decennium alleen al enorme deuken opgeleverd.

Misrepresentatie van feiten, waaronder ook statistieken, vieren hoogtijd en 'belevning van...' is de nieuwe God voor menig ambtenaar en politicus.

Hoeveel waarde moet een belastingbetaler aan een gegeven zoals dit geven? Dat is natuurlijk bijzonder subjectief. Uit dit artikel is niets op te maken op welke wijze en met welke vraagstelling cijfers tot stand zijn gekomen.

Verteld men hier dan iets nieuws? Allerminst zullen flink wat van de lezers zeggen. De reden dat zij dat zeggen is waarschijnlijk dat je wel weer met cijfers op de proppen kunt komen, maar de vraag belangrijker is, hoe trekt men de NL nou werkelijk uit het moeras.

Vooral het moeras dat Brussel heet. elke universele wetmatigheid word gewoon met voeten getreden en dan ziet u hier een bevestiging van vaak uitgesproken vermoeden.

Kan en moet het anders? Kijk maar eens naar landen zoals Zwitserland, Scandinavie en anderen. Wel verbonden aan EU, maar niet Gebonden? Snapt u waar de angel hem zit?

Mooi

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10