Reactie: Discriminatie in Nederland is al heel lang een feit. En dat is op zich het probleem niet voor de gedupeerden. Het echte probleem is het feit dat men discriminatie niet officieel erkent en niets tegen doet. Sterker nog, discriminatie op het arbeidsmarkt wordt door de overheid (waarschijnlijk onbewust) gestimuleerd door bijvoorbeeld de bedrijven subsidie te verlenen wanneer ze een allochtoon of een vrouw indienst willen nemen. In sommige gevallen mag een bedrijf zo'n iemand indienst nemen en een aantal maanden niet eens betalen, want die persoon moet dan met behoud van een bijstandsuitkering 40 uur per week 'BLIJ ZIJN DAT DIE WERK HEEFT'. Anders stopt de uitkering.
Reactie: Interessant onderzoek. Wel kan je je afvragen welke hondenrassen zijn gebruik bij dit onderzoek. Zijn er verschillen per ras? De eigenschappen van de honden kunnen wellicht ook van invloed zijn.
Reactie: FXW wordt hier inderdaad onterecht voor het blok gezet. Als met de ''recente cyberaanval'' gedoeld wordt op de DDoS-aanvallen in januari (er staat geen bronvermelding bij), dan is het belangrijk om je te realiseren dat elke (grote) hostingprovider regelmatig met dergelijke aanvallen te maken heeft, en deze slechts ten dele te bestrijden zijn. Dan hoef je niet met ''betrekkelijk eenvoudige maatregelen'' zoals ''malware protection'' of virusscanners aan te komen zetten, want dat heeft geen enkele relevantie ten aanzien van een DDoS-aanval. Managers zijn doorgaans geen techneuten, dus als zij ''meer aandacht moeten hebben voor het beschermen van data'', dan is het extra belangrijk dat je ze van de juiste informatie voorziet.
Reactie: Ik ben naar het jurdisch loket geweest voor advies. En ze gaven de werkgever gelijk, ik kon niks tegen het ontslag doen.
Heeft het nu nog zin om een procedure te beginnen tegen te ex werkgever?
Reactie: Ik heb toen advies ingewonnen bij het juridisch loket en ze gaven de werkgever gelijk. Dus ik heb er geen werk meer van gemaakt.
Heeft het nu nog zin om er werk van te maken?
Reactie: Er was toentertijd inderdaad heel wat commotie rondom de e-reader... maar tot op heden wordt het vooralsnog voornamelijk aangeschaft voor persoonlijk gebruik.
Reactie: In tijden waar de concurrentie heftiger is dan ooit tevoren en goede bereikbaarheid een eis is, lijkt het mij dat het gros van de webwinkels dit op orde hebben. Wij zien het belang er in ieder geval wel degelijk van in!
Reactie: Zucht. Als je als journalist geen kaas hebt gegeten van IT, schrijf er dan niet over.
Het gaat hier om het offline zijn van een aantal websites, als gevolg van een DDoS aanval. Dit heeft werkelijk NIETS met de beveiliging van webshops te maken, noch met beveiliging in algemene zin, noch met malware, noch met het beschermen van data. Dit is zo ongeveer hetzelfde als het schrijven over een raketaanval en vervolgens concluderen dat doktoren hun werk ''kennelijk'' niet goed doen omdat er zoveel doden gevallen zijn.
Reactie: De Nederlandse wetgeving is leidend. Maar zoals ik eerder heb gereageerd, een gemiddelde advocaat heeft geen zin in dergelijke zaken waar ze niets aan kunnen verdienen, dus schepen ze je zomaar af en maken hun eigen regels.
Reactie: @ Mr Geradts: in de CAO staat de twee maanden proeftijd mogelijk is. Ik ben op staande voet ontslagen, zonder waarschuwingen.
Ik zou nu twee dingen willen weten:
1) Kan ik hier nog werk van maken, dit is een situatie uit jan. 2013
2) Wat is leidend? Wetgeving of CAO?