zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vraag naar security officers stijgt 100 procent

8 april 2014 - Het aantal vacatures voor ICT professionals blijft sterk groeien. Na een groei van twintig procent in 2013 bedraagt de groei in het eerste kwartaal 2014 dertien procent. De vraag naar security officers groeit met 100 procent: een verdubbeling ten opzichte van het eerste kwartaal 2013.

Softwareontwikkelaars blijven veruit het meest gevraagd. Met een groei van negentien procent bedraagt het aantal gepubliceerde vacatures het eerste kwartaal 2014 ruim 15.400. "Met name de schaarste aan softwareontwikkelaars wordt steeds problematischer. De mis match op de arbeidsmarkt is hier debet aan," aldus Erik Kolthof competence director Finance & ICT  bij Yacht.



Vraag naar ICT specialisten blijft in de dubbelcijferige groei
De vraag naar hoogopgeleide ICT specialisten zoals business consultants, functioneel beheerders, informatieanalisten, testers, projectmanagers en softwareontwikkelaars laat over het eerste kwartaal van 2014 wederom een dubbelcijferige groei zien van dertien procent. Het aantal vacatures voor testers en informatieanalisten steeg met ruim veertien procent, de beheersmatige functies groeiden beperkt: zeven procent. De vraag naar softwareontwikkelaars blijft met negentien procent bovengemiddeld hoog. Daarnaast zien we de vraag naar gespecialiseerde nichefuncties zoals security officers stijgen met meer dan 100 procent als gevolg van een toenemende noodzaak IT- systemen beter te beveiligen. De vraag naar deze specialisten is weliswaar aantallen nog klein, maar laat wel een explosieve groei zien van 196 naar 421 gepubliceerde vacatures en zal zeker nog verder toenemen in 2014. Recente onrust over beveiliging spelen hier zeker een rol.

Schaarste aan software ontwikkelaars steeds problematischer
De vraag naar softwareontwikkelaars voor bijvoorbeeld Java, PHP en .NET ligt al jaren op een hoog niveau. De schaarste aan software ontwikkelaars wordt steeds problematischer door een aantal factoren die samen een giftige cocktail vormen. Het aantal schoolverlaters van hogescholen en universiteiten groeit, maar nog onvoldoende. Het omscholen van ICT-ers met verouderde kennis naar software ontwikkelaars is kostbaar en tijdrovend. Als daarnaast werkgevers de huidige hoge eisen blijven stellen aan potentiele medewerkers, waarbij naast kennis, met name concrete werkervaring als harde eis wordt gesteld, is de giftige cocktail gemixt. "De oproep van ICT Nederland in haar arbeidsmarkt monitor 2013: Het oplossen van de mis match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is belangrijk, omdat we voor de nabije toekomst aanzienlijke tekorten verwachten aan hoogopgeleide ICT-professionals  is hiermee begin 2014 al meer dan actueel geworden," aldus Kolthof

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Inspelen op ICT-strategie noodzaak voor ICT-organisaties
 ICT-projecten bij de rijksoverheid hoeven niet mis te gaan
 Schaars ICT-talent zal hogere eisen stellen aan werkgevers
 Hogere eisen aan ICT-ers leiden tot groeisprint
 
 
reacties
 
Klaas Apple  |   | 
8-04-2014
 | 
21:17 uur
De groei in de ICT branche zal nooit afnemen.

De groei van de automatisering is beangstigend voor de laagopgeleiden, machines nemen immers deze functies over.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10