Reactie: Een belangrijk punt bij het nieuwe werken is naar mijn idee ook de urenregistratie. Het wordt lastiger om te controleren hoeveel uren iemand productief is op een dag.
Reactie: De opkomst en acceptatie van webwinkels heeft echter wel verandering hierin gebracht. De concurrentie is moordend en niet elk bedrijf kan het zich veroorloven aanwezig te zijn op de beurs.
Reactie: Dit nieuwe toetsings- en controlekader voor aandeelhouders is een goede zaak. Ben alleen bang dat dit tot extra beheerkostenstijging en procedurele bureaucratie zal leiden. Iets dat er straks ongemerkt insluipt.
Reactie: Recent was op BNR de mededeling dat steeds meer vrouwen meer verdienen dan de man. En dat vrouwen steeds vaker een hogere opleiding genieten. Vrouwen aan de top! :-)
Reactie: De oplossingen die worden gegeven lenen zich ook weer voor uitstellen. Is het niet belangrijker om je mentaal voor te bereiden op het moment dat het af is. Zodat het ook motiveert omdat je het resultaat kunt voelen. Dan is de klus mentaal al geklaard, er moeten alleen nog wat acties worden ondernomen. Zoals geschetst, het resultaat niet zien werkt ontmoedigend. Dus visualiseren dat de klus geklaard is en bij voorbaat ontspannen zijn en met plezier gaan werken. Hgr. Fabiola
Reactie: @Masoud Yakoub Een handicap is een relatief begrip.Het gaat altijd omde context.Uw geschreven nederlands is geen handicap als u straatveger wilt worden. Maar als u handelscorrespondent wilt worden is dat een geheel andere zaak.
Als iemand uit een geloofscultuur emigreert en er allerlei geloofsrituelen op na houdt die botsen met leefregels in het ontvangende land dan is het aanpassen of de consequenties aanvaarden van niet aanpassen. Nederland kende sinds de tweede wereldoorlog miljoenen emigranten naar DE emigratielanden Canada, USA, Australië en Nieuw Zeeland. De overgrote meerderheid heeft zich op de hoogte gesteld van bijzondere eigenschappen van die landen en zich aangepast. Zoals de voertaal. En hebben zich daarop voorbereid. En zijn desondanks lang niet alle geslaagd, gezien de percentages spijtoptanten die terugkeren, ongeveer 30%.
Ik kom die mensen in mijn praktijk herhaaldelijk tegen. Die hadden allen ook een relatieve handicap in hun emigratieland. Het spreekwoord zegt ''buigen of barsten''. En dat laatste zijn ze voor geweest door terug te keren. Allen met gevoelens van frustratie weliswaar, maar zij hebben wel overleefd door terug keren.
Voor wie zo graag onaangepast wil blijven geldt 'je opsluiten in je eigen cultuur van mede-onaangepasten' Dat kan voor een emigrant betekenen terugkeer naar het land van herkomst. Daar keert de toestand aangepastheid terug. Maar dat kan ook zijn -analoog aan bijvoorbeeld sterk bevlogen vegetariërs- sluit je op in deze subcultuur, en wees tevreden met je maatschappelijke handicap.
Overigens hebben de leiders van veel door islamieten bewoonde staten de ''laïcité'' ingesteld. D.w.z. geloof en ideologie moeten achter de voordeur blijven en nadrukkelijke uitingen daarvan zijn verboden in openbare ambten, in het openbare onderwijs etc. Zelfs in Frankrijk, dat zeer bloedige godsdienstoorlogen kende.
De geloofsgemeenschappen in Frankrijk, met name de islamitische hebben daar voor de overgrote meerderheid vrede mee.
De vader van het moderne Turkije, Kamal Ataturk, was zo verstandig dat ook te doen. De huidige premier Erdogan die daar juist van af wil krijgt steeds meer te maken met onlusten. Hij staat straks voor de keuze: of terug naar de laïcite of een islamitische dictatuur vestigen à la Saoudie-Arbië of Iran.
Dus beste heer Masoud Yakoub, aan u de keus hoe om te gaan met de relatieve handicap van de hoofddoek.
Reactie: Wij van WC eend....
Ad 1. De belastingdienst laat steeds weer zien dat software zeker zoveel fouten maakt als mensen. Sterker nog, mensen zien fouten wel. Een ander voorbeeld is natuurlijk het UWV, die ook fout op blunder stapelen dankzij de automatisering.
Hier mee is automatisch punt 5, reputatieschade van deze advertentie onderuit gehaald. Talloze bedrijven leiden juist door software reputatieschade.
Natuurlijk hebben digitale systemen voordelen, grote voordelen zelfs, maar ze kunnen (nog steeds) de mens niet vervangen.
Overigens vind ik het stuitend en niet passen bij MoL om dit soort reclames als artikelen te plaatsen. De mediacode 2014 wordt hiermee overtreden.
Reactie: Ik ben de enige kinderpsycholoog in Nederland die in principe bij cliënten thuis komt.Bij alle soorten clienen mag ik wel zeggen.En dan zie en hoor je veel meer dan in een zakelijk kille praktijk, waar de klok altijd tikt.'Ding dong' einde zitting, volgende patient. Terwijl de vorige nog maar net geacclimatiseerd is.
Hoewel over het algemeen de islamieten hartelijker zijn bij de ontvangst thuis dan de originele Nederlander, valt mij toch op dat zij veel meer vast zitten aan geloofsgeboden en rituelen, zelfs vergeleken met orthodox christelijke gelovigen. Hoe vrij een islamiet ook is, de hoofddoek moet beschouwd worden als onverwijderbaar. Vergelijkbaar met een lichamelijke handicap in de Westerse maatschappij althans. Dan kan een 'echte' lichamelijk gehandicapte niet veel aan zijn handicap doen. Bij deze laatste is het sneu als hij daardoor niet wordt aangenomen, vooral als hij de gevraagde taken met een eventueel hulpmiddel wèl aan kan.En ook voor de bedrijfsverzekering geen probleem oplevert.Dan zou ik ECHT van discriminatie willen spreken.
Maar een hoofddoek? In buurten waar hoofddoeken de norm zijn, treft men hen vrij massaal achter de kassa. Warenhuizen, supermarkten, grotere winkels etc. gaan uit commercieel oogpunt mee met gewoontes uit de buurt.
Maar in buurten die relatief autochtoon zijn, worden zij vaak door klanten gezien als sjagrijnige, nooit oogcontact makende vormeloze, taalgeretardeerde individuën. Maar om winkeliers in deze wijken die deze dames daarom niet aannemen nou discriminatie te verwijten......
De hoofddoek dragende dames spelen de lichamelijk gehandicapte en willen dezelfde rechten. En dat vind ik allerminst redelijk.
Mijn advies aan de ouders van zulke dochters: geef hen de ruimte om zich voldoende aan te passen. Dan worden het ook frisse Westerse meiden waarvan het kapsel best gezien mag worden. En dan kijken mannen en jongens maar, so what.
Ik zie de burgemeester van Rotterdam, Achmed Aboutaleb, ook islamiet en Amazight (zoals de Nederlandse Marokkaan), als een mogelijk model.Eigenlijk met een vrij conservatief christelijke habitus. Zonder toeters en bellen. Hij zou zo op een roestige fiets naar zijn werk kunnen gaan.Over vrouw en kinderen weten we niets.Maar dat zij het zullen redden in deze maatschappij, dat staat vast.
En dan zijn taal, ook een probleem voor veel zelfs al derde generatie-Marokkanen.Hoe komt deze man daar aan. Zie daarvoor: http://berberjongens.wordpress.com/ Als iedereen zijn best doet om geen discriminatie uit te lokken en ook niet te discrimineren, dan verdwijnen er gaandeweg diverse soorten discriminatie.Bij cliënten heb ik in een aantal gevallen succes gehad. Veel beter dan naar meldpunten te rennen is het zich inhoudelijk voor te bereiden. Mocht dit website-adres hier niet aanklikbaar zijn, Googel dan ''berberjongens en taalaanleg''.
Met groet van
Job te Pas
kinderpsycholoog
Den Haag
Reactie: Interessant onderzoek. Ik denk dat deze ontwikkelingen als gevolg van de digitalisering alleen nog maar verder zal toenemen. Door bijvoorbeeld video-conferencing kan er veel tijd (en geld) bespaart worden.
Reactie: Dit kom je steeds vaker tegen dat de manager/eigenaar van het bedrijf te veel met de administratie bezig is, dit is vaak ook ontzettend veel werk. Hierdoor heeft hij minder tijd om de werkzaamheden uit te voeren waar hij echt gespecialiseerd in is.
Reactie: Factureren is inderdaad bij veel kleinere ondernemingen veel werk, als zij hier bijvoorbeeld niet speciaal iemand voor in dienst hebben. Omdat er veel ander werk ligt wat ook nog gedaan moet worden, zie je op den duur door de bomen het bos niet meer.
Reactie: Uiteraard begint een servicegerichte organisatie bij het management. Zij zijn verantwoordelijk om de organisatie zo in te richten dat de medewerkers een goede service (kunnen) leveren. Zij zijn verantwoordelijk voor:
- visie van het bedrijf,
- de faciliteiten om een goede service te leveren,
- kwaliteit van de medewerkers.
Reactie: Goed artikel, het klopt inderdaad dat bedrijven wat meer terughoudend zijn. Door de economische crisis werken veel bedrijven tegen scherpere prijzen en zo blijft er minder geld over voor investeringen. Toch zijn veel van deze investeringen juist op termijn kosten- en werkbesparend.