zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Ook in b-to-b wereld is één-op-één marketing noodzakelijk

Vermeer   |    |  12 september 2014
Reactie: 1 op 1 marketing is belangrijker dan ooit, zowel voor de b2b- als de consumenten markt. Ik denk juist dat er de laatste jaren een verschuiving plaats gevonden heeft en het voor b2b belangrijker dan ooit tevoren is.
 

70 procent bedrijven doet aan direct marketing

Richard   |    |  12 september 2014
Reactie: Grappig om dit oude artikel terug te lezen, des te meer omdat Direct mailing de afgelopen jaren door veel mensen als ''dood'' bestempeld is. Maar anno 2014 zijn er meer opties dan ooit tevoren, veel mensen koppelen direct marketing aan e-mail marketing, maar er zijn nog zoveel meer effectieve vormen.
 

Zes voorstellen voor een werkende arbeidsmarkt

Ellen   |    |  12 september 2014
Reactie: Ik vraag me af voor wie dit voordelen op zou moeten leveren? Volgens mij echt alleen voor de uitzendbranche.
Want opmerkingen als: ''De ABU bepleit een groter nettoverschil tussen lonen en uitkeringen.'' Wil dus zeggen dat de uitkering omlaag moet. Dat helpt de werknemer, op dat moment werkeloos, zeker niet.
Dit: ''De ABU dringt aan op het terugbrengen van de loondoorbetaling bij ziekte van twee naar een halfjaar en de schadelast van de WGA (Wet gedeeltelijk arbeidsgeschiktheid) van tien jaar te beperken.'' Helpt ook de werknemer zeker niet. Dit wel de werkgever, die uiteindelijk minder kosten kan hebben.
Deze opmerking: ''De ABU pleit voor een WGA- en WW- premie voor de uitzendbranche die zijn gebaseerd op het gemiddelde van alle sectoren waarin uitzendkrachten werken.'' Is duidelijk alleen erop gericht om het voor de uitzendbranche goedkoper te krijgen. Alsof de marges daar nog niet hoog genoeg zijn.
En dan nog: ''wijken werkgevers steeds vaker uit naar flexvormen waar de ABU niet voor wil staan.'' Het is anders wel de uitzendbranche die die rare flexvormen verzint. Het zijn echt niet de werkgevers of werknemers geweest die vragen om bv payrolling.

Al met al hoop ik dus dat de overheid hier niet naar luistert, want het gaat alleen de uitzendbranche geld opleveren, de werkgever wint eigenlijk niks en de werknemer is de grote verliezer.
 

Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil

Ad de Beer   |    |  12 september 2014
Reactie: Masoud
Dat veel personeelwerkers zich niet professioneel gedragen wil nog niet zeggen dat er geen HR professionals zijn.
En arbeidsorganisaties willen blijven bestaan en moeten daarom mazen in de wet- en regelgeving vinden. Daar kun je de HR managers de schuld van geven.
Maar is dat gedrag niet een gevolg van overmatige regelgeving? Wijzen naar het management is een populaire hobby in ons land en omstreken, maar het is beter om eens te kijken naar de veroorzakers.
Als de overheid eens gaat kijken hoe de maatschappij echt in elkaar zit en arbeidsovereenkomsten aantrekkelijker maakt dan uitzendconstructies. Als de overheid eens gaat kijken naar de andere vormen van arbeidsrelaties en daar regels voor maakt. Dan komen we een stuk verder.
Als HR professional heb ik talloze oplossingen voor de huidige en toekomstige problematiek. Helaas zit de regelgeving die oplossingen vaak in de weg.
Wil je dus klagen, klaag dan over gebrek aan professionaliteit bij de regelneven en wijs niet naar managers die binnen die regels moeten proberen een bedrijf te runnen.
 

Acht redenen om te kiezen voor outplacement

Fabiola   |    |  12 september 2014
Reactie: Even een update: na moeizaam overleg heb ik zelf kunnen kiezen voor een outplacementbegeleider. Het ontslag is uiteindelijk getekend met recht op WW, helaas moest ik dan wel een geschikte reden accepteren, dat is geworden: ongeschiktheid voor de functie, zodat ontslag buiten mijn schuld kan plaatsvinden. Komende week start het outplacementtraject via Jennix, ben erg benieuwd.
Dank voor jullie reacties tot nu toe.
 

Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil

SJ Bier   |    |  12 september 2014
Reactie: Nou Ad, als je op mijn naam klikt dan kom je op de site van P&O actueel waar op 25 april de kritiek van de Eerste Kamer gemeld wordt, inclusief gelijkluidende kritiek van RvS en CPB.

Je kan dus niet zeggen dat ambtenaren en/of politici het niet wisten. De vraag is niet of ze vervreemd zijn van de maatschappij, maar waarom ze in het licht van andere informatie toch een plan doorzetten.
 

Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil

Ad de Beer   |    |  12 september 2014
Reactie: Het vreemde is dat de politici en ambtenaren die dit heilloze plan hebben verzonnen dat niet hebben voorzien.
Zijn ze echt zo vervreemd van de maatschappij?
 

Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil

SJ Bier   |    |  12 september 2014
Reactie: Geen verrassing dat ondernemers het zo oppakken. Dit was een veelgehoorde kritiek op de WWZ.

Overigens is meer flexibiliteit en minder omzetten naar vast automatisch ook hoger verloop. De KPI matcht met de actie. Ik hoop dat de HR managers zich er niet over beklagen, maar het gewoon constateren.

Ik las op de site van ADP trouwens ook dat verrassend veel bedrijven de (HR) processen nog niet hebben ingericht op het benutten van de flexibele schil. 42% heeft geen specifiek beleid. Het is niet alleen een contractvorm, maar ook een manier van werken. Beide moet je goed inzetten om uit flexibiliseren het maximale te halen.

De link is een overzicht van kritikasters gevonden met google.
 

Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil

Masoud Yakoub   |    |  12 september 2014
Reactie: Even een belangrijke punt ten behoeve van de formulering en woordgebruik in dit artikel:
HR-professionals bestaan niet. Het zijn eerder nepoten. Nepotisme komt steeds vaker voor in het Nederlandse bedrijfsleven en dat wordt mede mogelijk gemaakt door de mensen op de HRM-afdeling.

De wetgeving heeft gefaald en zal blijven falen, zolang er geen controle is en zolang de wetgeving hele duidelijke gaten laat zitten zodat mensen daar misbruik van kunnen maken.

De wetgeving biedt absoluut geen bescherming voor de flexwerker en bedrijven maken steeds meer misbruik van de gaten in de wet.
De wet verbiedt een werkgever niet om een goedfunctionerende flexwerker te ontslaan. En de instanties zoals UWV werken vrolijk daaraan mee en doen niets tegen, ook al weten ze dat dit ons allemaal geld kost.

In tegenstelling tot vele andere landen, heeft een werknemer met een tijdelijk contract geen bescherming en de werkgever hoeft in Nederland geen redenen aan te reiken voor het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst.

Daarnaast biedt de Nederlandse wetgeving de mogelijkheid om een werknemer 3 tijdelijke contracten aan te bieden. Dus nog meer mogelijkheden voor misbruik van machtspositie
 

Reflexzonemassage voorkomt ziekteverzuim

Anand Opleidingen   |    |  11 september 2014
Reactie: Ook een stoelmassage kan het ziekteverzuim naar beneden brengen en het is makkelijk in te zetten.
 

Honda HR-V

Diny G. de Jong   |    |  11 september 2014
Reactie: Die excentrieke 3-deurs is nu al 15 jaar mijn - nog steeds - uiterst plezierige auto. Ik kocht hem nieuw in 1999 en ben er heel tevreden mee. Leuk, dat de naam terugkomt.
 

Groeiende vraag naar ICT-personeel

Priscilla - Fleur - Buckaroo   |    |  10 september 2014
Reactie: Wij zijn bij Buckaroo ook hard op zoek naar goede ICT-ers.

http://www.buckaroo.nl/nieuws/werken-in-de-e-commerce-branche/
 

Zijn noreply e-mailadressen echt een doodzonde?

Michel Hoetmer   |    |  10 september 2014
Reactie: Zie mijn conclusie aan het eind van het artikel. Die is denk ik duidelijk: het kan mits je andere mogelijkheden tot communicatie aanbiedt.

Het doorgeven of kopen van adressen en deze dan in een mailing gebruiken is uitdrukkelijk door de wetgever verboden. Daarop staan terecht hoge boetes.
 

Zijn noreply e-mailadressen echt een doodzonde?

SJ Bier   |    |  10 september 2014
Reactie: Hier komt een heel oud bericht terug in een actuele nieuwsbrief [sic].
Ik heb een vraag aan dhr Hoetmer: denkt u er nog hetzelfde over?

Mijn mening: no reply is vaak een drama. Liever niet doen.

Ik lees in de column dat het werk dat loskomt uit een mailing ongewenst is. Nou, dan heb ik nog wel een advies.

Afmelden met een klik op een simpele link is vaak niet zo simpel, juist bij spam natuurlijk, maar jouw adres kan ook verkocht/doorgegeven zijn door een partij waar je wel bewust zaken mee doet.

Laatst ontving ik een group-email met een afwijkend reply adres. Deze vroeg specifiek om feedback en die heb ik gegeven. Inhoudelijk, ik ken de organisatie. Nooit meer iets van terug gehoord. Als je dan toch moeite neemt als zender, ...
 
< vorige 260 261 262 263 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10