Reactie: Graag zou ik jullie mening willen hebben van het volgende: 7 jaar geleden ben ik begonnen bij een notariskantoor. 4 jaar geleden tijdens de crisis zijn alle medewerker ontslagen met een vaste contract behalve ik, aangezien mijn salaris ten opzichte van de anderen veel lager was. Ter ondersteuning van het kantoor is zijn vrouw in dienst gekomen. Nu drie jaar later ben ik als enige met een vast contract op kantoor. Er werken wel andere medewerkers, maar zonder vaste aanstelling. Aangezien mijn werkgever over 3 jaar met pensioen gaat en waarschijnlijk geen opvolger kan vinden voor zijn kantoor heb ik het gevoel dat hij mijn weg wil pesten. De notaris, alsmede zijn vrouw zeggen nooit goedemorgen tegen mij, maar wel overdreven goedemorgen tegen de andere werknemers. Door zijn vrouw wordt ik opgejaagd om allerlei zaken te doen (tijd is geld), om vervolgens mijn werk zolang te controleren zodat ze fouten tegenkomen. Vervolgens gaan ze tegen mij schreeuwen dat ik niets kan, waardeloos ben en dan vervolgens weer negeren.
Afgelopen jaar ben ik (op eigen kosten) geslaagd voor mijn HBO-Rechten. Het enig wat hij zei was:hoera. Het is heel moeilijk om in deze situatie te blijven werken. Maar als ik andere werk ga zoeken hebben zij mij wel verslagen. Wat is verstandig want mentaal is het gewoon heel zwaar.
Reactie: @Ellen, ik ben blij dat ik heb weten te verduidelijken waarom ik op bepaalde artikelen reageer, hoewel bij sommige mijn reacties wat ver gezocht zijn ;-)
Ik denk dat we het over een hoop meer eens zijn dan we in eerste instantie dachten.
Met vriendelijke groet,
Patrick
Reactie: @Patrick, deze keer wil ik jou bedanken voor je reactie. Vooral ook omdat deze duidelijk eerlijk en oprecht is. Hoewel dit hier en daar een overdreven reclamepraatje is, maakte het me vooral aan het lachen.
Ik snap nu beter hoe jij er in staat.
Ik ben echt geen contentmanager. Ik heb niks met deze site verder te maken, buiten dat ik veel artikelen van tijd tot tijd lees en het ook leuk vind om te reageren. Ik was (en ben nog) bezig met een inhaalslag, waardoor ik in de afgelopen tijd veel financiële artikelen ben tegengekomen met daaronder een reactie van jou. Dus jij leest artikelen over het aflossen van de hypotheek en gooit eea dan op een hoop, ik heb in die zin al jouw reacties op een hoop gegooid.
Overigens vind ik die reclame-uitingen rechts nog niet zo heel vervelend, daarvan is het vrij duidelijk dat het reclame is. Wat ik jammer vind is dat steeds meer artikelen reclame zijn. Vooral de wat meer IT gerichte artikelen, waar vaak (zoals geregeld iemand anders de reactie plaatst) ''wij van Wc-eend adviseren... Wc-eend'' naar boven komt, met onderzoeken door een bedrijf wat belang heeft bij die uitkomst.
En ik zie steeds vaker mensen die reacties plaatsen ook voornamelijk om even de naam en website in beeld te hebben. Dus ik dacht bij jou, 'daar heb je er weer een'. Het feit dat jij de tijd en moeite neemt om me op deze manier te benaderen geeft in ieder geval al aan dat jij toch net iets anders bent.
Reactie: @Ellen, super dat je reageert! Dank daarvoor. Je hebt gelijk, ik gebruik dit platform als reclamepraatje. Net zoals de beleggings-, trainings-, hypotheekrente- en kozijnreclame's die rechts in beeld noest flikkeren om aandacht.
Daarbij vind ik het gelukkig ook daadwerkelijk leuk om te reageren op wat er in het artikel staat of om er zelfs wat verder op voort te borduren (wat ik in dit specifieke geval heb gedaan).
Over mijn negatieve toonzetting: dit artikel heeft op zich een negatieve toonzetting. Omdat mijn vakbroeders kennelijk nog steeds niet transparant zijn. Daar kan ik niks aan doen (aan de toonzetting van het artikel niet en aan mijn vakbroeders niet) en dus om oplossingen aan te dragen vind ik verloren energie. Die energie steek ik daarom in Het HypotheekAdviesHuis en zo draag ik mijn steentje bij aan een eerlijker financiële markt.
In dit stuk haal ik bovenop de niet transparante kosten bij lopende hypotheken ook de onduidelijke (of op de website zelfs onvindbare) dienstverleningsdocumenten aan. Dat is niet negatief, dat is een keiharde vaststelling. En volledig passend bij dit artikel.
Toegegeven, mijn reactie op dat spaar-artikel is wat vergezocht. In die week gingen een aantal artikelen over ''aflossen op de hypotheek'' als oplossing van huizen die ''onder water staan''. Dat was bij mij dus top of mind. Mijn excuses als ik je daarmee heb geďrriteerd :)
Het staat mensen overigens vrij om te reageren hier op managersonline toch? Als ze dat niet willen, dan moeten ze het niet aanbieden. En ik krijg een beetje de indruk dat jij een contentmanager bent alhier...of heb ik het mis?
Bezoek overigens mijn site eens (als je dat niet al gedaan hebt), dan krijg je een indruk van de filosofie van Het HypotheekAdviesHuis. Wij zijn DE oplossing voor heel veel mensen die goed advies willen voor een eerlijke prijs. Dat is geen reclame, maar ook weer een keihard gegeven ;). Tenminste, dat vinden mijn klanten, getuige advieskeuze.nl.
Met vriendelijke groet,
Patrick Muns
Reactie: Het is voor werkgevers heel belangrijk zich hierover goed in te lezen. Anders kan dit in geval van een zieke flexwerker voor hoge kosten zorgen.
Reactie: @Nick, direct in die situatie spreek je hem toe om daar later in een persoonlijk (een op een) gesprek op terug te komen. Je toont dan je autoriteit, naar hem en de anderen, en kunt dan achteraf rustig bespreken wat er werkelijk speelde. Je zegt dus letterlijk zoiets als ''Hier praten we dadelijk apart nog even over.''. Maak het latere gesprek niet te beladen, niet te zeer op autoriteit gericht, maar vraag hem of hij voortaan dat soort dingen apart tegen jou komt vertellen, en niet zo voor de groep. En wellicht zelfs nog iets dat je graag van hem wil leren.
Werkt dit niet, moet een volgende gesprek wel een zwaarder gesprek zijn, waarbij jij veel meer op je strepen gaat staan.
Dus eerst direct aanspreken dat je het er met hem over wilt hebben.
Dan is het eerste gesprek een feedback gesprek.
Werkt dit niet (niet direct na een zo'n feedback gesprek resultaten verwachten, maar geef het de tijd en meerdere van dit soort gesprekjes), dan volgt een corrigerend gesprek.
Reactie: @Patrick. Je hebt helemaal gelijk. Oprecht was niet het juiste woord. Wat ik er mee bedoel is meer of je ook met een mening vanuit jezelf of vakgebied kunt komen en iets zou kunnen toevoegen aan het artikel. Nu komt het op mij vooral over als een reclamepraatje. Je vertelt over wat er niet goed is, maar komt bv niet met oplossingen of aanvullingen waar een ander iets aan heeft.
Dat ik niet transparant ben, dat klopt ten dele. Maar iedereen kan vanuit hier contact met mij opnemen en dan zal ik echt wel laten weten wie ik ben. Maar ik ga hier, openbaar, niet mijn volledige naam neerzetten, om dezelfde reden dat ik ook niet op Facebook zit. Maar daar gaat het hier nu niet om.
Waar het wel om gaat is dat ik me inderdaad een beetje irriteer aan je berichten. Niet aan jou, want ik ken je niet. Ik lees een aantal financieel getinte artikelen waarbij ik dan overal 1 reactie zie en dat is die van jou. En in iedere reactie ga je in op iets negatiefs, maar voegt verder aan het artikel niets toe en het komt op mij over als reclame. Vooral als je op een artikel over sparen het gaat hebben over hytheekaflossen, dan irriteert mij dat ja.
Ik hoop dat je iets aan deze feedback hebt.
Reactie: @Ingrid, @Ellen: Dank voor je vraag, de link staat onder het artikel. De PDF kun je hier aanvragen: http://www.johnvrakking.nl/index.php?id=1077
Hartelijke groet, John Vrakking
John Vrakking | Training & Coaching
Reactie: Ik ben het eens met de reacties, maar ook dat vooral ouderen een echte kwetsbare groep zijn. Die hebben vaak veel geld cash, en zijn 'beroofgevoeliger' dan anderen. Als deze groep minder cash zou hebben, zouden ze wellicht ook minder overvallen worden.
Reactie: @ellen Dank je voor je goede reactie. Ja dat klopt precies. Dus de eigenschappen zijn aanwezig en daar dien je zelf een weg in te vinden.
Vanuit het brein gezien is het brein plastisch en flexibel dus iedereen kan zich op elke leeftijd nog ontwikkelen. Het is dus niet gefixeerd. Je ziet dit vaak terug bij mensen die iets ergs meemaken, dat er dan in een keer een grote verandering mogelijk is. Dit hoeft niet maar mag wel.
Authenticiteit is overigens maar een begrip. Jouw invulling in relatie tot anderen bepaalt de uitkomst.
Mijn definitie is: je echte zelf, degene die je werkelijk vanuit je missie/ drijfveren bent en hoe je van daaruit in relatie tot anderen denkt en handelt.
We hebben daar overigens een mindere vrije keuze in dan we denken: kijk maar eens op Youtube naar Into the Wormhole, het thema vrije wil. Je ziet daar dat uit onderzoek blijkt dat we veel meer beďnvloed worden door de omgeving dan we zelf denken en dus veel meer vanuit vrije wil opereren.
Je ziet dit ook aan de discussie bij Michel Hoetmer, men geeft daar een andere kijk op authenticiteit en dat is prima. Communicatie ontstaat immers in discussie, anders blijven het maar woorden.
Wat ik ook opvallend vind aan authenticiteit is dat er geen kinderen bestaan met echt negatieve eigenschappen. Ze ontwikkelen deze metname na de leeftijd van 5 jaar, wanneer ze ineens ook significant minder lachen en minder creatief zijn. Dus je zou ook kunnen concluderen dat authenticiteit een begrip is dat continue in beweging is. Of dat gedrag je dient en of je er iets aan wilt doen, is volledig aan de persoon.
Je hebt ook te maken met rollen en patronen en een mens past zich daar vaak op aan. We leven tenslotte samen. Ook daarin heb je een vrije keuze te kiezen wat je doet. Nuchtere mensen zullen mogelijk meer neigen naar doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, of ik ben mezelf en de ander moet het daar maar mee doen. Andere zullen zich meer politiek opstellen. Ik geloof dat met bovenstaande lijstje niet de ultieme lijst hebt, maar dat deze wel ondersteunend zijn en je authentieke kunnen versterken. En goed, dat is de mening waar vanuit ik leef.
Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt om mee verder te gaan. Ik dank je voor je mooie verdieping.
Reactie: @Ellen, bedankt voor je reactie!
Echter, hoe is mijn reactie niet oprecht? Je kan veel over mij zeggen, maar dat ik niet oprecht ben is echt heel nieuw voor mij. Of wil je eigenlijk iets anders zeggen?
Ik ga namelijk zelfs nog dieper in op de problemen dan waar het artikel over gaat. Veel hypotheekadvies kantoren blijven namelijk niet transparant. Net zoals jij niet transparant bent over wie je eigenlijk bent. Om mijn naam, kantoor en vestigingsplaats kan je tenminste niet heen.
Vind je het vervelend dat ik reageer, irriteer je je aan me, of heb je moeite met de inhoud?
Graag wat meer feedback. Ik ben benieuwd naar je reactie.
Met vriendelijke groet,
Patrick Muns
Erkend Hypotheekadviseur
Het HypotheekAdviesHuis