zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Communicatiemedewerkers willen niks te maken hebben met PZ

heer Ad Beer   |    |  20 juli 2006
Reactie: Eerst moeten we ons de vraag eens stellen waarom iedere functie persé onder een afdeling moet vallen.
Het aloude denken in hokjes en hierarchie blijft een belangrijke stempel op het organisatie denken drukken.

Maar als interne communicatie persé in een afdeling moet worden ondergebracht dan lijkt het mij het beste om dat situationeel te bekijken.
Van waaruit wordt het meeste gecommuniceerd en dan met name de top-down communicatie. Dat zal heel vaak vanuit het MT of HRM zijn en daarom lijken deze opties het beste.
Maar aan de andere kant ben ik van mening dat interne communicatie een onderdeel is van het werk van iedereen in de organisatie. Dus waarom daarvoor een speciale functie creeëren?
In ons bedrijf begint ieder team, van hoog tot laag in de organisatie, met een kort overleg (de TOP 5) waarin alle belangrijke informatie wordt besproken, zowel top-down als bottom-up. Maandelijks een TOP 30 (30 minuten overleg) om meer indringende zaken te bespreken.
De schriftelijke communicatie wordt gecoördineerd door HR, maar iedereen die wat heeft mee te delen dient voor info te zorgen. Daarvoor hebben we de mededelingen borden en het krantje.

Daarvoor hebben we echt geen communicatiemedewerkers nodig. In de groep zitten er wel een paar, maar die komen ook niet veel verder dan het opstellen van formats en het overschrijven van stukken die door dure communicatie adviseurs zijn geschreven. Het wrange is dat bij een recente reorganisatie in ons bedrijf het door de groep ingehuurd bureau bij mij de informatie kwam halen, vervolgens mijn teksten overschreef die toen weer door de groep werden overgeschreven.
Het enige echt orginele stuk van de communicatieprofessional was zijn factuur (bij navraag bleek de comma inderdaad goed te staan).

Ad de Beer
HR manager
 

Relatie met een ondergeschikte? Geen probleem!

Peter de Hoog   |    |  20 juli 2006
Reactie: Interessant om te lezen. Ik werk nu in Rusland en ik heb dit artikel vertaald voor mijn vrouwelijk HR manager en een aantal vrienden, man en vrouw. Algemene reactie: waarom kunnen jullie in Nederland niet accepteren dat vrouwen en mannen verschillend zijn? Zijn Nederlandse vrouwen niet trots vrouw te zijn?
Er heerst hier veel meer een cultuur van flirten, op straat, werk, metro. Soms gaat dat fout (er is wel meer fout in Rusland...), maar het geeft over het algemeen een leuke sfeer als iedereen elkaars grenzen respecteert. Overigens zijn vrouwen hier zich uitermate bewust van hun vrouwelijkheid en heb ik het gevoel dat de 75% 'regel' niet opgaat.
 

Relatie met een ondergeschikte? Geen probleem!

Jaap van Duffelen   |    |  20 juli 2006
Reactie: Als gecertificeerd mediator heb ik bijna een dagtaak aan wat klein begon en vervolgens toch niet goed afliep. Voor éé'n van de partijen dan. Ja, en dan begint het gedoe. Kom daar maar eens uit. Alle niveaues, van samen eruit komen tot samen down the drain. Ik ben gespecialiseerd in oplossingen zonder blijvende ruzie. Scheelt erg veel gedoe en een hele hoop geld.
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

AvV   |    |  19 juli 2006
Reactie: Nu niet meer klagen over de lagere waardering in salaris, dames.
Er wordt ook minder kleding aangetrokken dus netto koopkracht blijft gelijk. O-)
 

Hoe krijg ik het bedrijf weer op de rails?

heer erick Wijsman   |    |  19 juli 2006
Reactie: Een bedrijf weer op de rails krijgen is geen eenvoudige zaak. De adviezen zijn waardevol, maar hetgeen ik in de adviezen mis, is dat extern shoppen bij anderen en je laten adviseren door deskundigen in dezelfde branche van groot belang is om te kunnen scoren. Dus drie zaken zijn m.i. van belang:de juiste mensen, de koe bij de horens, maar vooral blijven leren.
 

Manager in Turkije verdient meer dan in Nederland

heer S. Kandaz Kandaz   |    |  19 juli 2006
Reactie: Dit klop niet. Naar mijn eigen informatie zijn dit de CEO's en soorgelijken. Andere topmananagers leven bij gratie van de raad van besturen...

Ik heb diverse Nederlandse bedrijven begeleid bij het starten en implementeren van hun ondernemingen in Turkije.
Turse bedrijven idem dito in Nederland.

M.v.g.
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

heer R Alberto   |    |  19 juli 2006
Reactie: Duidelijke kledingvoorschriften voor zowel mannen als vrouwen is de oplossing voor elke onderneming die van de ellende van seksedicriminatie bespaart wilt blijven.
 

Relatie met een ondergeschikte? Geen probleem!

Mike Ward   |    |  19 juli 2006
Reactie: Een artikel als deze trekt vaak verkapte feministen aan. Vrouwen krijgen met recht steeds meer de ruimte om iets in de melk te brokkelen. Discussie en wederzijdse correctie is zeer belangrijk om alles optimaal te maken, maar we moet wel proberen de balans hier in te behouden.

Zo roept Petra dat in 75% van de gevallen de vrouw het slachtoffer is. En dat lijkt me niet gek ook, want ook in de maatschappij zal > 75% van de relaties zijn ontstaan doordat de man iets heeft ondernomen. Zo werkt het rollen patroon die wij toch bewust of onbewust graag zien.

In zoverre ben ik met Paul eens. Relaties ontstaan doordat mannen, net als in de disco, actie creëren waar de vrouwen ja of nee tegen kunnen zeggen.

Dhr Bouma komt ook met een goede conclusie. Je kunt niet zeggen dat je als werkgever niets kunt doen, omdat de maatschappij nu eenmaal zo in elkaar zit. Een bedrijf is namelijk een mini cultuur cq mini staat op zichzelf. Als werkgever heb je heel veel macht om een cultuur neer te zette die zegt wat oké is en wat fout gedrag is. Gezien wij voor het leeuwendeel binnen een bedrijf verblijven, betekend dat wij ook goed te corrigeren zijn door onze werkgever uit angst onze toekomst in gevaar te brengen.

Echter om de invloed van de nieuwe wetgeving niet tot onderwerp van misbruik te maken moeten de werkgevers op bedacht zijn dat het ook voor politieke doeleindes (cq concurrentie uitschakeling) gebruikt kan worden. Als werkgever moet je dus door dat lieve gezichtje en woordjes van de vermeende slachtoffer heen kunnen kijken. En de vermeende Dader niet gelijk als dader en dus ongewenst zien.

Soms kan een situatie ontstaan Nadat iemand de relatie heeft verbroken of niet op de verleiding ingegaan is. Een afgewezen persoon kan soms zeer onethische gedrag vertonen en mensen om de tuin leiden met sociaal-psychologische beïnvloeding....

Wat ook een punt is dat belicht moet worden is de verwarring die mensen laten ontstaan door hun kleding en gedragingen. Vaak zie ik te lage decolletés bij vrouwen. En ik ben geen kerk persoon die zede predikt, maar wel lastig gevallen voelt met de seksualiteit die sommige vrouwen continue uitstralen. Je moet dan geregeld opletten waar je kijkt als je zit na te denken of met die persoon praat. Dit zie ik bij jonge vrouwen onder de 30 maar ook bij oudere vrouwen boven de 30. Als je er op uit bent dan is het leuk. Je ziet nog eens wat. Maar als je daar niet op uit ben, dan moet je jezelf in bochten wringen om niet bloot te staan aan deze seksuele signalen, die onbewust uitgezonden worden.

Mensen die even een eenzaamheidsdip hebben zijn hier vaak de dupe van. Ze zijn dan ook vatbaarder en kunnen een wishful idee krijgen dat het bewust naar hem/haar wordt uitgezonden.
Vrouwen worden vaak beschermd omdat mannen niet licht gekleed mogen gaan (geen korte broek of zo). Gezien het management vaak ingevuld is door mannen, wordt vrouwen niet beperkt in hun onbewuste streven om nog mooier en zich nog meer sexy te kleden dan de andere vrouwen. Mannen worden hierdoor niet tegen hun oerdriften beschermd en dan is het maar wachten op een zwak moment en dan gebeurt het..... Werkgevers zouden dus stelselmatig er voor moeten zorgen dat vrouwen wel professioneel gekleed zijn, zonder verleiding uit te stralen. En dan ook echt stelselmatig... tot het zeikerige aan toe, gezien deze beleidspunt vaak in tijd wordt afgezwakt tot maatschappelijk normale situatie.

Gezien vrouwen zichzelf als slachtoffer zien, moeten de vrouwen naast het opvolgen van Petra’s advies (zie haar weblink) er ook voor moetenzorgen dat ze minder verleiding uitstralen. Dit voorkomt een hoop ellende en zorgt wellicht meer carrière kanzen. In je eigentijd kun je altijd nog die knappe aantrekkelijke vrouw zijn die eigenlijk bent. Hoe knapper je van nature bent, des te meer je moet doen om niet die verleiding uit te stralen. Helaas zijn mensen vaak niet bewust van hun uitstraling.... of willen hun eigen verantwoording hier in niet erkennen.
 

Werknemers hebben andere persoonlijkheid op het werk

vmaas60   |    |  19 juli 2006
Reactie: Dat klopt in mijn ervaring zullen veel mensen in nederland dit als een relevant probleem ervaren.
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

martine   |    |  19 juli 2006
Reactie: Als het echt zo warm is als momenteel, dan moeten mannen ook lichter gekleed kunnen gaan, maar het moet wel deftig en met een zekere klasse blijven, een hemd met korte mouwen en zonder das bv....daar is toch niets mis mee.....we moeten menselijk blijven......!
 

Verkopers laten zich overbluffen door klanten

heer Arjan Oostmeyer   |    |  19 juli 2006
Reactie: Ik zie vaak genoeg dat verkopers bij een klant vandaan komen met de opmerking: ‘We hebben de opdracht niet gekregen want, we zijn te duur.’ Leuk, maar door het woordje ‘We’ proberen zij het af te schuiven. Tevens weten we dat de prijs maar één klein onderdeel van het ‘gunningsproces’ is. Verkopers durven niet te zeggen dat zij niet kunnen argumenteren of dat ze niet durven af te sluiten. Het grote nadeel hiervan is dat zij stilstaan en niet meer leren.
De omzet kan inderdaad omhoog, en het rendement nog meer. De meeste verkopers zie ik op voorhand al aanbiedingen doen over de prijs. Jammer want, daar gaat je winst.
Verkopers moeten lef hebben en alibigedrag negeren. Val, sta op en leer van je eigen fouten. Hierin is in verkoop land nog veel winst te behalen.
www.Back2Basic Training.nl
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

Paul Hillaert   |    |  19 juli 2006
Reactie: Ik ben reeds jaren aan het zeggen dat er een discriminatie bestaat op gebied van werkkledij. Er zijn belangijker zaken om zich druk over te maken, ik weet het, maar elke zomer werd ik er toch weer aan herinnerd Het verheugt mij dat er eindelijk wat meer ruchtbaarheid aan het fenomeen wordt gegeven. Een paar weken geleden heeft onze federale minister Renaat Landuyt in dit verband zelfs openlijk in de kamer van Volksvertegenwoordigers het woord ''discriminatie'' in de mond genomen.
Ik wil mij hier niet uitspreken over mogelijke verklaringen, over sociale en/of psychologische grondslagen noch over mogelijke effecten in de werksfeer. Ik heb de indruk dat dit al bij al (nog) meevalt. Als we bezig zijn ongelijkheden trachten op te ruimen moeten we anderzijds consequent blijven. Een stukje sensibilisatie op dit vlak lijkt mij daarom toch aan de orde.
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

mevrouw R Chaleh   |    |  19 juli 2006
Reactie: Ik vind dit een belangrijke punt voor de werkgever's zij dienen goede regels voor hun werknemers te stellen, maar ik geef het ook eerlijk toe, de meeste vrouwen komen er makkelijk mee weg dan de mannen, maar het hangt natuurlijk ook waar je werkt en mocht het zo zijn dat je in een zakelijke sfeer zit, dan dien je een pak te dragen, maar ik zeg ook op mijn beurt; als er geen klanten op de vloer komen, dan mogen de mannen best wel in de zomerige tijden geen pak te dragen, dat is toch eerlijk en dit kan ook voor de vrouwen gelden. Werk je op een acc.kantoor of je hebt een hogere positie en je komt altijd in een pak, in zomer tijden als je niet naar klanten toe moet gaan of de klanten komen niet op bezoek, dan hoef je van mij echt geen pak aan.
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

heer N Woudstra   |    |  19 juli 2006
Reactie: Van dit soort onderzoeken tijdens de zomertijd gaan er dertien in een dozijn! Ik vind dit persoonlijk een storm in een glas water. Mannen die tegen hun baas zeuren over de dames die zich te luchtig kleden?

Gisteren las ik een artikel over een brits onderzoek op deze pagina, die hier aan gekoppeld kan worden. Dit artikel ging over het aantal relaties op het werk en de omvang van intimidatie richting vrouwen, maar ook richting mannen. Ik ben ervan overtuigd dat luchtige kleding - en daardoor meer sexy - een grotere sexuele spanning creeert tussen collega's én klanten. De werkgevers moeten zich mijns inziens eerder zorgen maken over deze problemen dan om de discriminatie: relaties en daarmee gepaard gaande problemen, werken namelijk niet echt de productiviteit in de hand. Ook de werkgever wil zoveel mogelijk problemen over sexuele intimidatie buiten haar deuren houden.

Misschien heeft u mijn reactie gelezen op een artikel van deze pagina, waarin de verschillende vormen van communicatie van mannen en vrouwen werden besproken? Daarin heb ik al eens onderbouwd dat het bewezen is dat de hersenen van een man anders functioneren dan die van een vrouw. De vrouw realiseert zich misschien onvoldoende wat luchtige kleding teweeg brengt bij de mannen om haar heen.

Dan zou ik nog kunnen beginnen over het soort arbeid dat het betreft. Wij kennen de term 'Customer Intimacy'. Dat wil zeggen dat het belangrijk is om je zo te kleden dat de klant zich gemakkelijk voelt. De ene keer is dat een (mantel)pak, de andere keer iets luchtigers. 'Te' luchtig is hierbij dus altijd fout! Indien nauwelijks direct met klanten wordt gewerkt (backoffice) is de noodzaak van strategisch kleden nihil.

Afsluitend wil ik graag reageren op het gebied van de zelfreflectie: wat is mooi en wat is smakeloos? De meeste mensen zijn echt niet gecharmeerd van een paar blote herenbenen...., toch?

Mannen: doe niet smakeloos en kleed je correct.
Vrouwen: kleed je luchtig als je dat wilt. Iedereen vind dat mooi, maar bedenk wat je teweeg brengt bij je mannelijke collega's en de mogelijke reacties die onontkoombaar lijken.

 
< vorige 2311 2312 2313 2314 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10