zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Communicatiemedewerkers willen niks te maken hebben met PZ

mevrouw Veronique Beauprez   |    |  21 juli 2006
Reactie: Het is zo dat éénieder in het bedrijf communicatie als hoofddoel moet nastreven.
Je kan heel veel kennis hebben en hoge diploma's bezitten maar een goede communicatie intern en extern (naar zakenpartners toe) is de spil van een succesvol bedrijf.
De zo beperkende gedachtegang bij medewerkers beperkt hen in communicatie.
Een verruiming in het denken dringt zich op.

 

Veel solliciterende managers overdrijven en liegen

mevrouw Veronique Beauprez   |    |  21 juli 2006
Reactie: Doelstellingen bij de kandidaten navragen is heel belangrijk !
Wat willen ze bereiken op privé - en professioneel vlak.
Goed aanvoelende HRM managers weten direct of de kandidaat zijn of haar doelstellingen in dezelfde lijn liggen als de firma.
Uiteraard moet de firma zelf ook wel weten wat zij willen bereiken. Want daar ontbreekt af en toe een bedrijfsfilosofie en - strategie.
 

'Verkooptrainingen ontmaskerd'

Tom Richmond   |    |  21 juli 2006
Reactie: De titel van het rapport prikkelde mij als trainer. Ik heb vervolgens gebeld met Da Costa en hem naar het programma op 19 juli gevraagd. Die dag heeft hij een aantal interessante achtergronden behandeld en inzicht gegeven in effectief beinvloeden van het onderbewuste. Het heeft mij aan het denken gezet en ben nu beig hoe dit te integrereren in mijn trainingen.
Bijzonder blij dat er eens wat nieuws op verkoopgebied is.

PS Da Costa is op z'n 16e naar Nederland gekomen.
 

Veel solliciterende managers overdrijven en liegen

TRICKY VIC   |    |  21 juli 2006
Reactie: Volledig akkoord met de laatste opmerking. De sollicitant moet steeds feed-back krijgen, m.a.w. reden van afwijzing. Hieruit kan de kandidaat leren, en hieruit ook conclusies trekken (b.v. een job ambieren boven je mogelijkheden). Ik stel toekomstige kandidaten altijd voor om een dagje (gratis) te proeven van onze werksfeer.
Soms kunnen zeer waardevolle kandidaten onmogelijk samenwerken en maken zeer snel kortsluiting.
 

Veel solliciterende managers overdrijven en liegen

Rolf   |    |  21 juli 2006
Reactie: Helpt het niet om de STARR methode toe te passen tijdens een gesprek?
 

Veel solliciterende managers overdrijven en liegen

heer Theo mj Schreurs   |    |  21 juli 2006
Reactie: Je zou je kunnen af vragen, wat is ''wijsheid''

De kans van slagen ligt niet zo zeer in het vinden van de juiste kandidaat, maar meer in de te strakgestelde functie eisen die een een bedrijf steld in bepaalde sollicitatieprocedures. Ook het slagen van een baan is sterk afhankelijk op 'symphatie' klikt het klikt het niet met de gesprekspartner. Ik heb al meegemaakt dat er een niet zo beste kandidaad wel aangenomen werdt en achteraf bleek dat hij zich ontplooide als een ZEER bekwaam werknemer. Een betere hadden we niet kunnen vinden bleek achteraf gezien. Het is niet altijd noodzakelijk om de kwalificaties in huis te hebben en of de juiste studies gevolgt te hebben. Ik ben van mening dat in he Nederlands bedrijfsleven het behoorlijk schort op het gebied van gezond verstand voor wat betreft de selectieprocedures. Wat is 'wijsheid' de lat wordt veel te hoog gelegd omdat er blijkbaar géén tijd meer is voor ontwikkeling en zelfontplooiing. We willen het allemaal hebben en het liefts NU.

Theo Schreurs
 

Communicatiemedewerkers willen niks te maken hebben met PZ

Geert111   |    |  21 juli 2006
Reactie: Beste communicatie collega,

Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. Heb beide opleidingen, was van beide manager en had prima samengekund. Inderdaad, beter vanuit HR niet vanuit Communicatie. Meer weten? www.winkelenwinkel.nl
 

Sollicitanten steeds beter nagetrokken

heer Karel Walg   |    |  20 juli 2006
Reactie: Even een reactie op de heer Mieden.
Het natrekken van sollicitanten is onderdeel van de dienst wanneer het om bureau's uit het hogere segment met hogere placement fees gaat. Voor lagere functies of bij lagere fees gebeurt dit niet aangezien de prijs hier niet op is gebaseerd. Wilt u als bedrijf dus dat kandidaten worden nagetrokken dan zult u meer moeten betalen.
 

Lach eens tegen het vogeltje!

heer M Nobelen   |    |  20 juli 2006
Reactie: Welke onbenullige ambtenaar of politicus heeft dit nu weer voor ons bedacht?. Een verplichte schaterlach op de foto van het paspoort zou je moeten verplichten. Heb je meteen de gebitsgegevens. Dáár heb je wat aan.
En wat gebeurt er als ik met lyposuctie m'n kraaienpootjes weg laat halen en mijn vrouw haar lippen laat vullen? Komen we dan het land niet meer in of uit, of moeten we beiden een nieuw paspoort aanvragen?
Zolang dit geen EU-regelgeving is blijf ik lachen op de foto voor een reisdocument. En ik zal waarschijnlijk niet de enige zijn. Laat het Europees Hof in Straatsburg zich hier maar eens over buigen. Er bestaat nog altijd zoiets als het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).
Mark Nobelen Bussum
 

Sollicitanten steeds beter nagetrokken

Peter ten Have   |    |  20 juli 2006
Reactie: Ja, het is ook zo gemakkelijk om een goede kleurenfotocopie van een diploma te maken en een naam te veranderen. Kinderspel! En een strafblad...als je iemand na een proefperiode wilt ontslaan vanwege wangedrag, diefstal of wat dan ook dan is dit een hoop gedoe. En in het huidige tijdperk zijn veel dingen veel gemakkelijker na te trekken als in het papieren-tijdperk. Dus het is maar hoe U het ziet.
 

De enorme voordelen van domheid

V.Beek   |    |  20 juli 2006
Reactie: Bij het lezen van de titel dacht ik: ''Het is een zinloos artikel dus dat ga ik niet lezen''.
Toch was ik zo dom om het helemaal uit te lezen, ik kan niet zeggen dat ik mij nu geslaagd voel.
 

Communicatiemedewerkers willen niks te maken hebben met PZ

Bart Dijkstra   |    |  20 juli 2006
Reactie: Naar mijn mening hebben beide afdelingen -communicatie en PZ- dezelfde missie, nl. communiceren met in- en ook extern.
Dat communicatie geen deel wil uitmaken van PZ kan ik mij voorstellen, omdat PZ zich vaak eenzijdig richt op administreren. Als PZ nu eens een volwassen afdeling wil worden, zal zeker blijken, dat beide afdelingen hand in hand kunnen gaan onder de afdeling Personeel, Communicatie en Organisatie.
 

Hittegolf: vrouwen mogen bloter naar het werk dan mannen

heer M Leeuwen   |    |  20 juli 2006
Reactie: Zoals reeds eerder werd genoemd, het kleden is een cultuur patroon dat in elk land weer anders kan liggen.
In Nieuw Zeeland en Australie zul je erg veel mannen in de zomer in korte broek zien lopen.
Korte broek in stijl en netjes gekleed is dan ook niets mis mee. Behalve in executive offices etc. vind je dat niet terug. daar lopen zowel man als vrouw allemaal in keurig zwart, maar de airconditioner draagt dan bij om het klimaat op kantoor koel te houden.
Kan wel vertellen dat ik al mijn geklede korte broeken bij mijn terugkomst in NL weg kon doen. Want zelfs de mode was hier anders en je liep dus voor schut, aldus je vrouwelijke vrienden. Dus wat doe je als man........
Live and let live
 

Communicatiemedewerkers willen niks te maken hebben met PZ

peter zwart   |    |  20 juli 2006
Reactie: De titel sluit absoluut niet aan bij het verhaal. Het gaat er niet om dat ze niks met PZ te maken willen hebben maar dat ze er geen onderdeel van willen worden. Aan het einde van de artikel wordt ook perfect uitgelegd waarom IC geen onderdeel moet zijn van PZ. Dus ik begrijp niet zo goed wat de bedoeling nou was van dit verhaal. Als je goed leest, wordt er alleen maar duidelijk gemaakt wat de essentie is van IC en daar ben ik het roerend mee eens. IC is een onzettend belangrijk onderdeel binnen de organisatie en moet ook op juiste waarde geschat worden. En voor wat betreft het feit dat communicatiemedewerkers geen hoge dunk hebben van collega's op PZ, dit lijkt me erg suggestief en ik ben ook erg benieuwd hoe dit is onderzocht.
 
< vorige 2310 2311 2312 2313 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10