zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Manager wil meer beoordelingsgesprekken

Ad de Beer   |    |  20 maart 2007
Reactie: Uiteraard communiceert een manager dagelijks met zijn medewerkers. Niet alleen over het werk, maar ook over de bekende koetjes en kalfjes.
Formele contactmomenten dienen echter niet uitgesloten te worden. Enerzijds vanwege het juridische karakter (kan zowel in het voordeel van de werknemer als van de werkgever vallen) anderzijds om de zwakkere managers te dwingen hun werk serieus te nemen.
Te vaak heb ik gezien dat de goed functionerende leidinggever geen poot had om op te staan als het een keer goed fout ging.
Te vaak heb ik gezien dat een slechte leidinggever alleen maar op de kwaliteit van zijn functionerings of beoordelingsgesprekken kon worden afgerekend.
 

Nederlandse manager leidt plezierige werkomgeving

Edgar Mostert   |    |  20 maart 2007
Reactie: Met plezier naar je werk, een goede zaak. Ik vraag me af of dat wel aan de manager ligt. Omgang met je directe collega's die goed is en een leuke functie zijn denk ik succesfactoren die crucialer zijn dan een manager ie de zaak in de hand heeft, want dat is op veel plaatsen niet volledig het geval! Nu wil ik mangers niet afschilderen als boemannen of dat zij helemaal geen invloed hebben op het feit of iemand met plezier naar zijn werk gaat, maar ik denk dat er andere factoren zwaarder wegen.
 

Betrokkenheid gaat verder dan tevredenheid

Edgar Mostert   |    |  20 maart 2007
Reactie: Betrokkenheid is een bron van motivatie. Als je je medewerkers het gevoel geeft dat ze betrokken zijn in hetgeen het management beslist (op welk organisatiorisch niveau dan ook), inspeelt op hun ambities en interesses en hen voor goede resultaten beloningen in het vooruitzicht stelt zullen medewerkers bereid zijn dat stapje extra te doen. Als men de juiste motivatie heeft is men nooit tevreden, met het resultaat dan wel te verstaan. Systemen en werkwijzen, tja daar kan ontevredenheid over blijven bestaan maar met de juiste motivatie zal men die ontevredenheid naar de achtergrond weten te dringen.
 

Volvo en de tirannie van de nerds

Guido Thys   |    |  20 maart 2007
Reactie: Wat is nog het meest ernstige aan dit alles vind, is dat de ''comfortindex'' met de voeten getreden wordt.
Nadat een product een aantal initiële fases doorlopen heeft en het er in slaagt om zijn primaire functies perfect te vervullen, kunnen bijkomende vernieuwingen er alleen maar op gericht zijn het gebruiksgemak (in de ruimste zin van het woord, dus inclusief eventueel de prijs) te vergroten.
Klanten werken dan ook met een comfortindex: weegt de investering (in tijd, geld, energie) op tegen het gewonnen comfort.
Blijkbaar heeft de autoindustrie een kritieke grens overschreden. Ze komen daarmee vervaarlijk dicht in de buurt van de gemiddelde IT-dienstverlener die ook van zijn klant een toenemende kennis en inschikkelijkheid verwacht.
Op lange termijn komt dat allemaal wel weer goed, want universele wetten van ruilprocessen verdwijnen niet zomaa. Alleen heb ik er de pest over in dat ik dit dan zo lang moet uitzweten. Ik was al blij dat de Katholieke Kerk het vagevuur had afgeschaft. Het blijkt nu op aarde geïnstalleerd te zijn.
 

Oudere kansloos na WAO

heer E Geenen   |    |  20 maart 2007
Reactie: Met mijnheer Wijnholds opvatting kan ik het eens zijn.

Mensen in de WAO hebben nadat ze beter zijn geworden zelf ook verantwoordelijkheden om weer aan de slag te kunnen gaan. Helaas vind ik de geboden mogelijkheden voor bv. omscholing en bijscholing zeer mager. Binnen het starre UWV werden en worden weinig mogelijkheden geboden. Er wordt daarbij uitgegaan van functies welke volgens de belastingstatus rieel zijn, maar vaak een gigantische domper geven aan de uitkeringsgerechtigde.

Iemand die jarenlang goed gefunctioneerd heeft als hbo'er en die dan functies voorgeschoteld krijg op basis van postkamerniveau krijgt dan nog een extra dreun te verwerken. Wat nooit gedaan wordt is het ondersteunen van deze mensen vanuit - hun - eigen toekomstverwachting en uit te gaan van - hun - eigen zelf bedachte mogelijkheden. Vooral middels het ondersteunen van een bij- of omscholing op hun niveau.
Maar blijkbaar is het meer aanvaardbaar om iemand jaren in een uitkering te laten.

In deze tijd waarbij het begrip innovatie veelvuldig wordt gebruikt blijkt dat innovatie op menselijk niveau vanuit overheidzijde en vanuit het bedrijfleven ver te zoeken is.
 

Vrouwen en mannen even goede managers

mevrouw R. Helsloot   |    |  20 maart 2007
Reactie: Soms lijkt het wel een wedstrijd tussen mannen en vrouwen. Jammer, want daarmee vergroot je de verschillen op een negatieve manier, terwijl deze elkaar juist kunnen aanvullen. Mannen en vrouwen beschikken over andere, aanvullende kwaliteiten. Laten we vooral kijken hoe die optimaal in te zetten zijn in een wereld waarbij de mannen in het verleden de 'ongeschreven regels' bepaald hebben. De kracht van het verschil!
 

Drama’s in innovatieland: paarse kalfjes en blauwe binnenmeertjes

heer E Geenen   |    |  20 maart 2007
Reactie: Echte innovatie is mijn inzien niet meer mogelijk of er moet iemand zijn die ontdekt dat uit water op een eenvoudige manier energie te halen is. Wat tegenwoordig innovatie wordt genoemd is eigenlijk een voortzetting op een al eerder ontdekte mogelijkheid en kun je wel creativiteit noemen; het combineren van twee producten tot een nieuw product. Zoals bv. de telefoon met een beeldschermpje. De hype rond het begrip innovatie als DE oplossing voor groei in de economie bestaat niet. De kosten om iets echt nieuws te ontdekken groeien met de moeilijkheidsgraad. De vraag is of mensen hierop zitten te wachten. De top van mogelijkheden zijn lijkt mij bereikt. Hooguit dat een creatieve geest nog een leuk creatief idee uitwerkt. Bv. het opslaan van binaire data in een glas water. Maar wat zal het kosten? En zit de consument hierop te wachten?
 

Mannen stressbestendiger dan vrouwen

Mw. K. Muller   |    |  20 maart 2007
Reactie: Is het niet ook zo, dat een vrouw eerder durft toe te geven dat ze stress heeft dan een man? Ziet een man stress als teken van zwakte en een vrouw stress als bijkomstigheid?
Heeft de vraagstelling niet bij voorbaat al invloed op de uitkomsten van dit onderzoek?
 

Vrouwen en mannen even goede managers

b.j.p.mieden@pyramide.nl   |    |  20 maart 2007
Reactie: Wat een oprechtheid om dat vanuit ''politieke correctheid'' te doen. Een niet veelzeggend verhaal met dubieuze conclusies. Sinds mensenheugenis zijn er al vrouwen die leiderschapskwaliteiten hebben en het is mannelijke arrogantie om te beweren dat vrouwen geen goede leiders zouden kunnen zijn.
Er zijn overeenkomsten en verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke leiders. In plaats van rivaliteit kunnen we beter gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn om elkaar aan te vullen. Als (executive)coach constateer ik dat daar nog veel te weinig gebruik van wordt gemaakt. De doelstellingen en resultaten worden beter en eerder gehaald als dat wel zou gebeuren. Per functie en plek zou er beter naar gekeken moeten worden en voor vele functies en plekken geldt dat het niets uitmaakt of het een man of een vrouw is die leiding geeft. Het Ennisme biedt uitkomst, maar dat is nog niet erg bekend. Het is wellicht niet verbazend dat in workshops blijkt dat met name vrouwelijke leidinggevenden warm lopen voor bewustwordingsmanagement, omdat die wellicht wat meer gericht zijn op verbinding, zelfreflectie en effectief omgaan met gevoelens, maar die gerichtheid hebben ook veel mannen, dus ook daar is het lastig en ook niet altijd zinvol om onderscheid te maken. De benadering is wel eens anders, maar dan mooi aanvullend voor beide seksen. Beter van elkaar leren dan te concurreren. Een prikkelende titel is leuk, maar is er inhoudelijk niet wat meer en zinnigers over een dergelijk onderzoek te melden? Ik verneem het graag.

Bert-Jan van der Mieden.
 

Volvo en de tirannie van de nerds

Ad de Beer   |    |  20 maart 2007
Reactie: Och, de keuze voor een ander merk helpt niet veel.
Ik heb in mijn Audi (moet van de baas, even slikken voor een man die van Zweedse degelijkheid houdt) ook een hoop toeters en bellen (letterlijk) zitten die je steeds weer een klein moment van paniek bezorgen. Waarom gaat er nu een toetertje (Oh ja, de lichten branden nog, waarom geen safety lights net als bij Volvo). Ruitenwissers die een eigen leven leiden schijnt al heel gewoon te zijn.
De juffrouw die me braaf de weg wijst heeft vrouwelijke trekjes, ze past de route ongevraagd aan als dankzij het kortzichtige beleid van onze overheid er weer een reuze parkeerplaats wordt gecreeerd op een stukje nederland wat de naam ''snelweg'' draagt.
Nu start hij wel meteen, en dat is een verschil met de Windows computers die we door de strot geduwd krijgen.
De Amiga, waar ik nog steeds met enige emotie naar terug verlang, startte meteen, geen minutenlange warming up. Het kan best met een computer. Het enige probleem is dat de software bouwers zoveel onnodige balast in onze software willen bouwen dat de kans op een foutje de 100% overstijgt.
De auto gaat dezelfde kant op. Dat ding zit ook vol onnodige ad-ons. Wat kun je nu met cruise controll in ons land? Zelfs de kilomters die ik wekelijks in Duitsland afleg vragen niet om deze onzin.
het antwoord op deze vraag?
Simpel, de automotive industrie verdient 6 keer zoveel aan spareparts dan aan de verkoop van nieuwe auto's. Alleen Porsche is daarop een uitzondering. Helaas is de bijtelling van dit wondertje van Duitse techniek een beetje te hoog.
 

Hoe krijg ik mijn organisatie in beweging?

aryan.deleeuw@defriesland.nl   |    |  20 maart 2007
Reactie: Goed verhaal, het is alleen exact wat John Kotter 11 jaar geleden al schreef in zijn boek 'Leading change'.

 

Vrouwen en mannen even goede managers

heer p kraus   |    |  20 maart 2007
Reactie: Deze stelling is waarschijnlijk voor een deel van de vrouwelijke managers terecht, echter bij een significant aantal is er sprake van een geldingsdrang t.o.v mannen waardoor er een bepaalde vorm van rivaliteit wordt ontwikkeld.
Dit leidt vervolgens tot een vorm van ongenaakbaarheid bij sommige vrouwelijke managers.
Anderen willen zich op een dermate onvriendelijke manier manifesteren om een afstand te creëren dat dit resulteerd in een onwerkbare situatie, waarbij collegialiteit vervolgens ver te zoeken is.
Tevens is er een geldingsdrang tav. mannelijke collega's en wordt de positie regelmatig misbruikt om onkunde, onenigheid en gemis aan inzicht in hun voordeel te gebruiken.
In geval van Senioriteit bij mannelijke collega's welke 1 stap lager in de hiërachie staan wordt gezocht naar mogelijkheden om deze personen te verplaatsen naar andere afdeleingen of in dien niet mogelijk deze te (laten) ontslaan op grond van allerlei dubieuze en of gefingeerde redenen.
En dit alles vaak alleen uit bedreiging voor de eigen functie als ook het voorkomen van ''missers'' waarbij plannen of voorstellen in de bedrijfsvoering slechter uitpakken als de voorstellen die gedaan werden door de lager in functie gekwalificeerde mannelijke collega's.
 

Manager wil meer beoordelingsgesprekken

heer F Schophuizen   |    |  20 maart 2007
Reactie: Een manager hoort zich te richten op mensen en werk. Je mag verwachten dat een manager al regelmatig overleg heeft met zijn mensen over hun werk. Er is dus voldoende gelegenheid om mensen en werk te beoordelen en waar nodig te corrigeren en nieuwe afspraken te maken.
Managers die daarvoor niet voldoende gelegenheid hebben (nemen!) doen hun werk niet goed.

Waarom moet de normale communicatie die je mag verwachten van een manager gegoten worden in formele (functionerings- of beoordelings) gesprekken?
 

Volvo en de tirannie van de nerds

Jan Maasland   |    |  20 maart 2007
Reactie: De 'nerds' hebben ook allerlei foefjes in mijn auto gezet. De meeste functioneren trouwens goed. Wel keek ik even raar op toen ik een zelf-gebrand cd'tje wilde afspelen. Hele installatie kapot. Kosten: 5000 euro. Jawel, 5000 euro! Want alles in de auto hangt samen met dat ene systeem. Nou begrijp ik al niet dat een moderne CD/DVD-speler geen gebrande cd'tjes aankan, maar dat het verhelpen van dat euvel zoveel eurootjes kost is werkelijk te gek. Ja toch? Positief overigens is dat de dealer de kosten nam, ook al ''had ik kunnen weten dat gebrande cd's er niet in mogen'' (pagina zoveel van de manual).
 
< vorige 2091 2092 2093 2094 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10