zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Werknemer wil niet reizen voor baas

Dennis   |    |  3 april 2007
Reactie: Dat kan ik dan weer niet rijmen met het zogenaamde file zen. Laatst nog een onderzoek onder ogen gehad waaruit bleek dat de meeste mensen het helemaal niet erg vinden om te reizen, ik snap er niks meer van. Ik wordt in ieder geval gestoord van de huidige toestand van het verkeer. Men heeft het gewoon laten verslonzen en nu zitten we met de gebakken peren. En die kilometerheffing daar snap ik ook helemaal niks van. De meest simpele en doeltreffende kilometerheffing is gewoon brandstof nog eens 2 keer zo duur maken, waarom moet daar dan weer een miljarden verslindend mega project van worden gemaakt.
 

Manager neemt werk mee op vakantie

heer JP Groot   |    |  3 april 2007
Reactie: Als manager moet je gemist kunnen worden - maar vooral ook : gemist durven worden: laat die mensen het gewoon ook maar eens zelf uitzoeken.
 

‘The Secret’ komt eraan

Marcel Peeters   |    |  3 april 2007
Reactie: Ongelooflijk hoeveel onzin ik hier zie van mensen die de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt... Ooit gehoord van Affiliate Marketing? Zoek het eens op op internet en je ziet dat het weinig te doen heeft met MLM, kettingbrieven en sektes...
Tuurlijk hoef je niks aan te kopen om de Law of Attraction voor je te laten werken. Daarom ben ik een eind terug begonnen te vertellen dat de GRATIS lessen van de leraren uit The Secret heel waardevol zijn. Voor diegenen die behoefte hebben er wat meer over te weten hoe je het heel goed toe kunt passen. Heb je die behoefte noet, dan doe je dat gewoon niet.
Het is waar, The Secret ziet er m'n mysterieuze Da Vinci Code sfeer erg commerciëel uit, maar is commercie een vies woord voor managers? Een feit is wel dat bijna niemand het 100 jaar oude boek van Wallace Wattles gaat lezen at aan The Secret ten grondslag ligt, maar dat de hele wereld nu wel de overigens geweldige Law of Attraction kent!

 

‘The Secret’ komt eraan

Pink   |    |  3 april 2007
Reactie: Ik heb The Secret gezien, in feite niets nieuws de boeken van Louise L. Hay al eens gelezen?
Het hoeft je inderdaad geen geld te kosten. Je eigen gedachten zijn gratis. Tenzij je er voor kiest om een of andere workshop gaan volgen.
Ik vond The Secret heel verhelderend en gaf me wel dat zetje in de rug om anders tegen dingen aan te kijken.
 

Leeftijd zegt niets over vertrouwen in manager

mevrouw p brummelkamp   |    |  3 april 2007
Reactie: Beste redactie,

Vanmiddag werd er een reactie van mij geplaatst op het artikel 'elke leeftijd dezelfde behoefte'

Ik zie echter een grote spelfout.

Hiegiene is dus met een 'g'

kan dit door jullie worden gecorrigeerd?

Dank!
 

Hoe krijg ik het tempo van een slome werknemer omhoog?

heer JM Palmers   |    |  3 april 2007
Reactie: Nou moe, weet uit ervaring hoe dat een beetje loopt in NL. Als werk''nemer'' heb je daar de luxe die je in Belgie niet kent. Je kan achteroverleunen en als het mis gaat is dat omwille van het slechte management. In Belgie kan een werk''gever'' zonder meer ontslaan. De tussenstap van de rechter is niet nodig. Als je op de 2 weiden gegraasd hebt merk je dat in NL het woord werkgever werknemer anders invult. In Belgie aanvaard men een baas te hebben, in NL is dit alleen voor honden.

Eigenlijk is het eenvoudig. achterhalen of er onwil is. Dit kan door een stricte doelsteeling en opvolging. Alles via een formeel proces. dit maakt duidelijk dat het menens(ernstig) is. Wordt de afgesproken doelstelling niet gehaald dan volgen de consequenties. Stel deze vooraf ook duidelijk.

Blijkt dat het geen onwil is maar onkunde dan kan je overwegen om een jobrotatie voor te stellen als dat kan. Je bakkersknecht bakker maken is natuurlijk niet het objectief. Kleine bedrijven hebben weing keuze.

Tenslotte is er steeds het principe: je moet je eigen loon verdienen. Is deze voorwaarde niet voldaan dan dient de persoon te begrijpen dat slechts één weg kan bewandeld worden. Exit procedure.

Een werkgever is geen bankautomaat waar je het geld zonder meer kan uithalen.

Luilekkerland is alleen in kinderverhalen
 

Werknemers met plezier maken meer winst

Mark Leenaerts   |    |  3 april 2007
Reactie: Exact - u brengt goed onder woorden wat mij nog niet gelukt is te duiden: het onderbuikgevoel dat dit aannemelijk klinkt, maar niet onderbouwd is.

Deheer Ladage is de enige die een poging doet met het artikel uit AD.. De rest lijkt zich te baseren op aannamen die gemakkelijk onderuit te halen zijn. Tevredenheid kan ook goed voortkomen uit - of leiden tot - inefficientie.

Excuses overigens dat ik u in een eerdere post aanhaalde als deheer ''Smulders''. Gelieve daar allen te lezen ''Snelders''.
 

Hoe krijg ik mijn organisatie in beweging?

heer S Coppens   |    |  3 april 2007
Reactie: We moeten ons niet laten beperken tot voor de hand liggende methoden. Verandering binnen organisaties is geen exacte wetenschap. Iedereen kan hier iets zinnigs over zeggen en iedereen heeft gelijk, maar elke situatie is anders. Dit -zoals vele boeken- is een welkome aanvulling op de gereedschapskist van de veranderaar.
 

Leeftijd zegt niets over vertrouwen in manager

mevrouw p brummelkamp   |    |  3 april 2007
Reactie: 'Leeftijd zegt niets, interne communicatie alles'
Interne communicatie is belangrijk. Deze draagt bij aan de motivatie van de werknemer ( jong en oud). Interne communicatie is naast arbeidsomstandigheden en beleid een hychienefactor (Herzberg). Door het ontbreken ervan is de kans op onvrede groot. Dit kan de productiviteit van een bedrijf schaden.

Student communicatie
 

Twaalf instinkers bij salarisonderhandelingen

AHelfensteijn   |    |  3 april 2007
Reactie: Ik vind het een goede steun bij voorbereidingen als het gaat om solliciteren. Het is gewoon belangrijk dat je even weer opgefrist wordt door andere teksten.
Natuurlijk zitten er stukken bij die we al kennen, maar ook die we al lang weer vergeten waren of gewoon niet meer aan dachten. Je zit er tenslotte alleen tegenover en het kan gebeuren dat je ff niet weet wat te zeggen.

Wat ik wel wil zeggen bij punt 7, is dat werkgevers tegenwoordig ook bluffen en gewoon zeggen dat de begroting voor dit jaar geen ruimte laat om meer salaris te geven.
Wat doe je dan?? Ze creeren een soort blok waar niet doorheen te komen is. Als je probeert erover te praten houden ze stug voet bij stuk.
Het gesprek veranderd is een soort '' take it or leave it''
 

Hoe krijg ik het tempo van een slome werknemer omhoog?

Ron Ladage   |    |  3 april 2007
Reactie: Een lang verhaal op deze vraag.
Natuurlijk kan je deze werknemer ontslaan, maar pas dan wanneer je aan de rechter kan tonen dat de werknemer alle kans heeft gehad om tot resultaat te komen.
Wanneer is een goed beoordelingssysteem hebt (b.v.360 graden competentiemeting) en twee keer per jaar een gesprek voert met de werknemer over zijn functioneren en dit schriftelijk vastlegt in zijn dossier, dan bouw je bewijs op.
Het moet de werknemer duidelijk zijn wat er van hem verwacht wordt, leg dit ook vast en bespreek dit met hem.
Dan komt de fase van hulp, training persoonlijke coaching etc. Weigert de werknemer dat, laat hem dit ondertekenen met de door hem genoemde redenen.
Wanneer na b.v. overeengekomen periode (3 maanden, 6 maanden of een max. 1 jaar)
Nog geen verbeteringen te zien zijn, dan gelijk een gesprek en een tussentijdse beoordeling.
Hang aan de beoordeling (b.v. slecht, voldoende en goed) ook een beloning aan vast.
Bij slecht volgt er een begeleidingsperiode (zie boven) en een termijn, in dien er geen verbetering komt.
Dan heb je als goede werkgever alles gedaan voor de werknemer en wordt het tijd om afscheid van elkaar te gaan nemen.
De eerste stap kan via het bedrijf in begeleiding naar een andere werkgever zijn en het eindigt bij ontslag.
Een goed werkgever heeft als plicht het ontwikkelen van zijn personeel, maar hij moet zeker het lef hebben om ook niet leuke zaken direct aan te pakken.
Vanuit mijn bedrijf kom ik deze problemen te vaak tegen, terwijl ze heel makelijk op te lossen zijn. Indien u meer wilt weten, dan kan dat via mijn e-mial.
 

Manager neemt werk mee op vakantie

Ron Ladage   |    |  3 april 2007
Reactie: Een echte manager kan zelfs zijn vakantie managen!
De minder goeden denken zelfs in hun vakantie aan het werk.
Daar zit nu de kern van het verhaal.
Managers werken keihard, maar is dat hun taak, moeten ze niet zorg drsagen dat de werknemers in het bedrijf de ruimte, de training en de kansen krijgen om hun werk zo breed mogelijk te kunnen doen.
Leidt de echte manager niet een ''rechter hand'' op en zet hij zo de toekomst van het bedrijf op de kaart, want ook de manager kan een ongeluk krijgen en niet meer terugkeren op het bedrijf.
Dus hoe belangrijk vind je nu jezelf, overschatten is een valkuil.
Dus die managers die op vakantie gaan en niet aan hun werk denken, dat zijn de goede managers en al die anderen, ga eens voor de spiegel staan, kijk goed naar jezelf en ga een lachen om die persoon waar je naar kijkt!
Alle echte managers een prettige vakantie dit jaar, laad eens even bij en kom uitgesrust op het werk, dan kan je weer mensen aansturen op de juiste wijze, motiverend en coachend, tot ze jou taak kunnen vervullen.
 

Sick Building Syndroom is gewoon werkstress

Ron Ladage   |    |  3 april 2007
Reactie: Weer een onderzoek, ‘Sick Building Syndroom’ bestaat niet, net zoals een tijdje geleden de Burn-out als onzin door de medici werd betiteld.
Nu blijkt het weer door stress te komen, wat komt er b.v. uit een onderzoek in kantoren over stress, misschien ligt het aan het op tijd naar bed gaan?
Onderzoekers moeten hun geld ook verdienen en blijven heel actief op dit gebied.
Misschien moeten deze mensen eens een jaar het werk gaan doen van de mensen die ze onderzoeken.
Krijgen ze ook wat zicht op de normale zaken en zijn ze misschien in staat om iets zinnigs te gaan doen de komende jaren.
Bij Burn out direct gewoon aan het werk en bij klachten op het kantoor onmiddellijk de bedrijfsarts opzoeken en over stress gaan praten.
Komt er straks een onderzoek met als resultaat dat stress niet bestaat………
 

Humor: medewerkers Maxeda meest tevreden

Flores van Emmerik   |    |  3 april 2007
Reactie: Volgens de Amerikaanse professor Seligman wordt geluk bepaald door tevredenheid met het verleden, acceptatie van het heden en optimisme over de toekomst. Blijkbaar hebben de nieuwe aandeelhouders de eventuele trauma's van het Vendex-verleden weten te sublimeren en zit het goed met acceptatie van het heden en optimisme over de toekomst. En er is natuurlijk geen enkele reden waarom een beursgenoteerde aandeelhouder of juist de overheid of een hedgefonds deze punten beter dan een ander kan beinvloeden. Het is niet de afkomst van het management dat dit bepaalt, maar de kwaliteit van het management.
 
< vorige 2076 2077 2078 2079 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10