zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Mobiele office-oplossingen steeds gewilder

heer Francis Heselmans   |    |  2 juli 2007
Reactie: Zijn er meer details over deze studie ?
 

‘The Secret’ komt eraan

Angelika Holland   |    |  2 juli 2007
Reactie: Ik weet een ding: ''The Secret'' heeft me geholpen mijn leven te veranderen. Ik voel me gelukkig, iedere dag opnieuw en opnieuw, en dit komt door het volgen van adviezen uit dit boek. Het boek heeft me wellicht niets nieuws verteld, maar het heeft me wel gestimuleerd mijn wijze van denken en handelen aan te passen. Iets wat andere schrijvers met hun soortgelijke boeken bij mij niet voor elkaar kregen. Ik maak me veel minder druk, kan beter relativeren en mijn contacten met mensen (zowel privé als op het werk) zijn enorm verbeterd. Daarnaast heb ik veel meer energie dan vroeger en kan veel meer aan. Ook krijg ik veel meer voor elkaar, zelfs de dingen die vroeger niet lukten. Met mijn ethousiasme en positieve instelling heb ik al een aantal personen aangestoken. De sfeer om me heen is verbeterd. Ik ben blij dat ik ''The Secret'' heb gelezen. Wat andere mensen van het boek vinden, moeten ze zelf weten. Kritiek leveren op iets wat iemand anders heeft geschreven/gemaakt/gedaan is niet moeilijk. Zelf iets creëren is veel moeilijker en dit geldt ook voor zo'n primaire kwestie als het creëren van je persoonlijke geluk...
 

Jonge werknemers hebben een slechte werkhouding en weinig inzet (Artikel)

M. Bleecke   |    |  2 juli 2007
Reactie: Het is onlangs nog in het nieuws geweest dat veel jonge werknemers niet gemakkelijk door een deur kunnen met hun werkgever. Allerlei basis-attituden worden met voeten getreden. Bijvoorbeeld op tijd komen, het zich op de juiste manier gedragen op de werkvloer, etc. Dit zijn allemaal punten die door het onderzoek werden genoemd.
 

Zeven foute manieren om een compliment te maken

heer m loonen   |    |  2 juli 2007
Reactie: Wat heeft bovenstaande nou met complimenten te maken?
het is toch duidelijk dat er van de voorbeeld ''complimenten'' werkelijk niets opbouwends uitgaat.
sorry, geen sterk stuk.
 

Ondermijnend gedrag slecht voor moraal

heer RGF Stammen   |    |  2 juli 2007
Reactie: ''Zero'' tolerance voor negatief gedrag:

Mijn advies in dgl omstandigheden is onmiddellijk, met klaar en duidelijke uiteenzetting van de feiten het topmanagement aanschrijven/mailen, met de dader in copij. Geen emotionele oprispingetje, maar een heldere zakelijke aanklacht van het gebeuren.
Best is daaraan je eigen engagement en goede wil ''om het nog éénmaal te proberen'' ook duidelijk te melden.

Het echte verantwoordelijke topmanagement treedt dan zeker op. En de dader weet dat hij/zij op de tellen moet passen. Naargelang de ernst kan hij zich aan een serieuze berisping verwachten. De meeste pesters (meestal toch uit zwakheid) ontkennen, maar zorgen niet meer betrapt te worden. Dus stoppen ze, zoeken een ander slachtoffer, of.. zoals bovenstaande schrijft, gaan subtieler voort. Maar dan moet het ook onmiddellijk terug gemeld.

Een organisatie verantwoordelijke die hier niet op zou reageren, kan verder nog gerapelleerd, of indien deze het verhaal onder de mat wil schuiven: hogerop!

Als deze organisatie daar niet op reageert, dan zoek je een nieuwe job, en pleeg je een gemotiveerde eenzijdige contractbreuk, al dan niet met schadebeding, zowel naar de organisatie als naar de plagers persoonlijk.
(Het zou kunnen dat dan het topmanagement toch nog wakker schiet, en een interessant voorstel doet)

Algemeen denk ik dat het ook aan te raden is om er met zoveel mogelijk mensen binnen de organisatie over te praten. Dit alleen al kan de 'dader' met de 'billen bloot' zetten.

Succes!
 

‘The Secret’ komt eraan

Renato   |    |  2 juli 2007
Reactie: als we het toch over gedachtes en daden hebben..misschien interessant voor sommigen onder jullie,
iets van Edgar Cayce:

Thoughts are things. Thoughts are real.

Karma is memory. As one recalls or relives situations, one meets self again, and a new decision point, or crossroads, is presented to the soul. In life, ''good'' would be equated with compatible, harmonious actions and thoughts which consider the needs and desires of others, along with self's needs and desires. ''Evil'' would be equated with actions and thoughts that are motivated by a self-orientation that pays little or no attention to the needs and desires of others and the Whole. Metaphysically speaking, good results in oneness, and evil results in a sense of separation. Decisions in one's life could be approached by evaluating which choices promote greater oneness and which promote separation.

http://www.near-death.com/experiences/cayce04.html



 

Ambitieuze CFO moet verder kijken dan cijfertjes

heer JCF Meijboom   |    |  2 juli 2007
Reactie: Ik ben het daar helemaal mee eens en het opzetten van een balanced score card leert je het bedrijf beter kennen en op prestaties te meten. Dit inclusief de 'zachte' elementen.
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

A. Stuijt   |    |  2 juli 2007
Reactie: Onder druk wordt alles vloeibaar? De P&O-ers behoren blij te zijn met 't gelegenheidsargument van personeelskrapte. Nu is het tijd om enige orde te herstellen in alle aan werving en selectie gerelateerde werkprocessen. Sla toe en doe uw werk weer eens!
 

Maak maximaal gebruik van de 80/20-regel

A. Stuijt   |    |  2 juli 2007
Reactie: 20 % van de stukjes in Managersonline levert 80 % van de voor amangers nuttige informatie: om over na te denken!
 

Een vertrouweling maakt me zwart. Wat te doen?

Robert Vos   |    |  2 juli 2007
Reactie: U heeft het gehoord van anderen. U weet het dus niet zeker. Zoals in zoveel gevallen is het belangrijk de informatie van de persoon zelf te vernemen. U kunt de persoon in kewstie het beste de kans geven het zelf aan u te vertellen, of de verhalen die u hoort op waarheid berusten. Ga een gesprek aan en leg uit wat u heeft vernomen. Nu kan de ''waarheid'' boven water gehaald worden, en indien nog noodzakelijk, kan er samen gesproken worden over wat het met u doet en hoe u er tegenaan kijkt.

U voelde een vertrouwensband, behandel de persoon dan ook als een vertrouwenspersoon. De insteek is positief tot dat het tegendeel bewezen is. Dan zijn andere opties misschien een beter idee.

 

Zeven foute manieren om een compliment te maken

Wilma Vermunt   |    |  2 juli 2007
Reactie: Erg leuk om te lezen! Ik ga er zeker mee aan de slag. Ik weet zelf nooit zo goed wat ik moet doen als ik een complimentje krijg; ik wuif het weg. Soms vind ik dat vervelend voor degene die mij complimenteert.
 

Creativiteit hoog op managementagenda

Martha van de Pasch   |    |  2 juli 2007
Reactie: Heer Mijland heft misschien gelijk dat er vele technieken mogelijk zijn maar een techniek is iets anders als een creatieve geest die je al van je geboorte hebt meegekregen. Technieken kun je aanleren maar creativiteit die al in je zit komt vanuit jezelf en niet met alle respect uit een boek. Zo ontstaan de kunstenaars. Zelfdiscipline komt daar niet aan te pas dit is de vrije geest. Creativiteit met evenwicht kan maar dan gebruik jemeer de logica in plaats van je gevoelens. Ieder zijn meug zou ik zeggen.
 

Zeven foute manieren om een compliment te maken

heer F Schophuizen   |    |  2 juli 2007
Reactie: Weer een pareltje van Frank van Marwijk!
 

Ondermijnend gedrag slecht voor moraal

mevrouw Lia Donkers   |    |  2 juli 2007
Reactie: Wat een goed artikel.

Helemaal mee eens dat een koekje van eigen deeg niet helpt: het wordt alleen maar erger.
Ook goed om het bespreekaar te maken en eventueel een procedure in te zetten echter wat ik vanuit mijn praktijk vaak merk is dat dit heel onprettig kan aflopen:
- de betrokkenen stopt het gedrag of ontkent het en gaat op een nog subtielere wijze verder,
- het bedrijf heeft geen duidelijke procedure in dit soort zaken of het hoger management ontkent de problematiek.
Dit zijn vaak lastige situaties voor een medewerker want bewijs van dit soort gedrag is er vaak niet en gedragsregels zijn ook vaak onduidelijk wan anders was het gedrag al helemaal niet voorgekomen.
 
< vorige 1982 1983 1984 1985 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10