zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Rollenspel steeds populairder bij sollicitaties

Martha van de Pasch   |    |  1 juli 2007
Reactie: Rollenspelen zijn echt iets van de laatste tijd. Het lijkt mij vrij onzinnig om bijvoorbaat al te zeggen of iemand geschikt is na een bepaald patroon aangegeven te hebben hoe hij of zij zal reageren. Het blijft nog altijd een spel en dan reageert de mens toch als op het toneel net wat e van hem wordt verwacht. Moet men aardig zijn dan reageert men zo, moet men streng zijn idem dito. We kunnen daarmede de ander voor de gek houden. Wat het IQ daarmee heeft uit te staan is mij een raadsel. Bij een rollenspel reageert de mens meer emotioneel en ik meen te zeggen dat dit meer naar voren komnt dan het IQ. Het omgaan met collega's gaat in de praktijk anders dan op dat moment even een vervelend figuur voor je neus zetten en kijken hoe jij reageert. Het is wel degelijk anders als je met zo iemand de hele dag moet optrekken. Dan zullen er andere trucs bedacht moeten worden i.p.v. in een uur tijd iets te bedenken. Nieuwe vaardigheden aanleren doe je in de praktijk en niet een voorgekouwd verhaal wat en hoe je iets moet zeggen. Wat blijft er dan nog van je over. Maar ja de commercie vaart er wel bij. Wie dit soort zaken heeft bedacht is een slimme jongen. Nog even en er komen rollenspelen voor een huwelijk. We spelen al een rol als we de deur achter ons dicht trekken. Laat een ieder zichzelf mogen blijven. Het is nog altijd zo dat een mens meer leert van zijn collega's om zich heen die hem vanzelf wel terecht wijzen dan van een opgelegde rol van een paar uur waar duur voor betaald wordt. Over een paar jaar is dit weer achterhaald. Wat is het volgende. Naast het in het openbaar leren praten, de psychoanalyses en de IQ testen blijft er niets meer van het karakter zelf over. Het feit is dat men nimmer zijneigen wezen kan veranderen.
 

Rollenspel steeds populairder bij sollicitaties

heer Michiel Bilkerdijk   |    |  1 juli 2007
Reactie: Een hoge IQ biedt niet altijd zicht op het functioneren van iemand
Het geeft geen zicht op bv de stressbestendigheid en overigens blijkt in de praktijk dat mensen met een hoge IQ vaak theoretisch aangelegd zijn maar veel minder met praktijk gerichte problemsolving kunnen omgaan. Er zijn gevallen bekend waarbij mensen obv een IQ test zijn afgewezen voor een funktie,later voor diezelfde funktie en bij een andere werkgever in dienst worden genomen en toch blijken uit te blinken in die funktie
 

Belastingontduiking makkelijker na uitspraak Europese hof

Moderator Belastingparadijzen   |    |  1 juli 2007
Reactie: De Group Belastingenparadijzen is een niet-commercieel initiatief. Juist bedoeld om al die dubieuze aanbieders de wind uit de zeilen te nemen door gratis informatie aan te bieden.
Wel moet u altijd via een fiscalist laten bezien of uw specifieke oplossingen fiscaal door de beugel kunnen.
http://finance.groups.yahoo.com/group/belastingparadijzen/
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

Eric Blom   |    |  30 juni 2007
Reactie: Volgens mij is er met een investering in scholing en begeleiding genoeg potentieel. Wij zijn een klein bedrijf maar met een hoge graad van begeleiding en veel scholingskansen. We hebben er niet zo`n moeite mee met die arbeidskrapte omdat wij durven kijken naar de oudere werknemer die met zijn ervaring en kwaliteit ons bedrijf naar een hoog niveau kan tillen. Als beide partijen water bij de wijn kunnen doen dan valt het nog wel mee.
 

‘The Secret’ komt eraan

heer Walter Bril   |    |  29 juni 2007
Reactie: Nee, niet perfect denk ik. Wat is overigens perfect? Als ''The Secret'' het eerste ''positive thinking'' boekje is dat u leest bent u best onder de indruk lijkt me. Maar als u zich van dit fenomeen al een tijdje bewust bent, de nodige ervaring heeft en de nodige literatuur gelezen, of zich gewoon al een tijdje verdiept heeft in deze materie, dan is het zomaar wat minder nieuw dan wel oude wijn in hele nieuwe commerciele zakken. Op dat moment valt juist ook de focus op het ''hebben''... en dat is waar sommigen hier moeite mee hebben volgens mij.

Als 6 miljard mensen gedachten kunnen omvormen tot dingen, laten we bijvoorbeeld alle 6 miljard eens miljonair willen worden en dat lukt... dat lijkt me een interessante situatie... moet ik dit nog toelichten? Men leest wat men wil lezen... allemaal super. Maar feit is dat sommigen hier niet alleen maar willen ''hebben, hebben, hebben''... zelf voor zaken als liefde, gezondheid en depressies geldt dat (v.w.b. dat laatste een leuk voorbeeld: ik ben depressief... ja, maar ik ben lekker MEER depressief dan jij...) Op de een of andere manier moeten we altijd meer hebben... Waarom? Waarom niet gewoon het NU accepteren? Daar wordt je rustig van hoor, gegarandeerd! Niet dat je geen ambities moet hebben, maar waarom moet ik me gek laten maken door situaties (wachtrij morgen voor de kassa, file rijden etc...)? Kortom, met deze leefwijze wordt ''The Secret'' in een keer wat minder interessant. En dat is nog makkelijker dan ''gedachten worden dingen''...
Hoeft dus niet; ben je ziek? Dan ben je ziek... Denk positief maar accepteer het. Wil je rijk worden? Zul je toch wat moeten gaan doen uiteindelijk... ''The Secret'' lezen en vanuit de stoel denken ''ik ben rijk, ik ben rijk''... Eh, probeer echt Eckhart Tolle toch ook maar eens zou ik willen zeggen... dat lucht op... ''The Secret'': oude principes, heerlijk neergeschreven / gefilmd en uiteraard commercieel succesvol. Meer niet...

 

Wij hebben last van de krapte op de arbeidsmarkt (Artikel)

heer klaas Bosgraaf   |    |  29 juni 2007
Reactie: Er is een mogelijk tekort aan mensen op de arbeidsmarkt, maar dit is voor een klein deel ook te danken aan de bedrijven zelf. Er wordt te weinig gedaan aan de ontwikkeling van de medewerkers waardoor mensen gedemotiveerd worden. Mijn advies aan bedrijven; stimuleer het ontwikkelen van de medewerkers door hun de juiste studiemogelijkheden aan te bieden. Hierdoor zal het tekort misschien niet door worden opgelost, maar u krijgt er wel gemotiveerder en gekwalificeerder personeel door. En dit geeft weer een sneeuwbal effect. Dus het levert het bedrijf op langer termijn geld op.

Met vriendelijk groet, Klaas Bosgraaf.
 

‘The Secret’ komt eraan

Jan van Eerlijck   |    |  29 juni 2007
Reactie: Helaas,

velen van ''de Managers'' hier slaan de plank niet alleen mis...ze zien de plank niet eens liggen en slaan in het wilde weg.


Helemaal waar Wim.........
Ik snap ook niet zo best dat er zó wordt afgegeven op de ''secret''..........

Een mentaliteitverandering van de laatste jaren?
Alles wat ik er van vind, moeten anderen óók vinden???

Schijnbaar allemaal ''perfecte'' mensen hier?

Jan van Eerlijck
 

Creativiteit hoog op managementagenda

Erno Mijland   |    |  29 juni 2007
Reactie: Martha schrijft dat creativiteit in je moet zitten. Daar ben ik het niet mee eens. Er zijn vele technieken beschikbaar om los te komen uit de geijkte denkpaden. Als je praat over de tegenstelling tussen creatieve en rechttoe-rechtaan-mensen is dat een perspectief dat uitgaat van verschil. In mijn boek
 

Belastingontduiking makkelijker na uitspraak Europese hof

Andy   |    |  29 juni 2007
Reactie: Die belastingparadijzen site stelt helaas niks voor en ik moet zeggen dat je beter iets meer kunt betalen voor een goed advies dan achteraf op de blaren zitten.

Ik heb vie e-cires nv met een Nederlandse fiscalist gesproken en deze wist alles van zowel de Nederlandse als de Antilliaanse situatie.

Hij heeft voor mij een complete uitwerking gemaakt die via een ruling bij de Nederlandse fiscus is goedgekeurd en zodoende heb ik een waterdichte constructie.

Daar moet je maar eens om vragen bij al die andere....
Ik heb het gedaan en kreeg nul op het request.

Kortom, soms kan goedkoop ook duurkoop zijn!
 

Managers besteden 3,5 jaar aan irrelevante mail

John Lodder   |    |  28 juni 2007
Reactie: De laatste tip van de heer Schophuizen spreekt mij zeer aan.
In mijn omgeving weet iedereen dat ik geen copie van (schriftelijke of digitale) berichten lees tenzij mij daarom expliciet werd gevraagd.
Dat scheelt inderdaad erg veel tijd en energie.
'We' zijn helaas vaak veel te bang dat we essenti''ele info missen. Als het werkelijk essentieel is ben je toch snel genoeg op de hoogte. Ook hier geldt de kunst van het loslaten.
 

Negen tips om slimmer te netwerken

Erik Jonker   |    |  28 juni 2007
Reactie: Altijd erg interessante info, maar dit kan echt niet:
-voor datu elkaar
-doorheen alsu een praatje
-contacten alsu twijfelt
-een uitnodiging waaropu niet kunt
-eens iets vanu horen als u

HBO/HBO+

Update redactie: Inderdaad, erg storend. De u'tjes zijn inmiddels gecorrigeerd.
 

Sturen op situatie en niet op motivatie

Arjan Heijden   |    |  28 juni 2007
Reactie: Heer Hoetmer,

Er is een wereld(beeld) van verschil tussen:

1. Het creëren van een omgeving waarmee gedrag wordt afgedwongen zoals in uw voorbeeld het verplaatsen van de koffieautomaat.

2. Het creëren van een omgeving waarbinnen mensen zich veilig en gewaardeerd voelen; Een lekker bakkie met collega’s zonder het gevoel te worden bespioneerd door de receptioniste.

Meerdere lezers hebben dit getracht aan u uit te leggen. Met uw laatste reactie aan de heer de Beer laat u zien dat u het inzicht hiertoe ontbreekt.
Het lijkt erop dat dit in de wereld van cold-canvassers en hard-sellers nog steeds de gepropagandeerde managementstijl is (was ooit ook mijn omgeving). Zo hebben we allemaal onze eigen achtergrond, ervaringen en omgeving van waaruit we praten en al dan niet groeien. U het uwe en wij het onze.

Hier wil ik het graag bij laten, succes

Arjan van der Heijden
 

Een vertrouweling maakt me zwart. Wat te doen?

tellme@pandora.be   |    |  28 juni 2007
Reactie: U bent jammer genoeg een ontgoocheling rijker, maar nu staat u eigenlijk een stapje vóór.

Maar u kan hieruit misschien uw voordeel halen. Uiteraard neemt u voortaan uw voorzorgen tgo haar en zoekt u discreet uit wat haar wel en niet bevalt, maar als u haar niét vertelt wat u weet, kunt u een taktiek of strategie opbouwen, waarmee u uw positie weer kunt versterken.

Misschien niet zo netjes, maar wat zij doet, is ook niet zo prijzenswaardig ?
 

Sturen op situatie en niet op motivatie

Michel Hoetmer   |    |  28 juni 2007
Reactie: Meneer de Beer,

Ik stel uw mening altijd zeer op prijs. U hebt al talloze waardevolle bijdragen aan deze stie geleverd. Nu heb ik een bijzonder verzoek aan u. Wilt u de volgende vragen beantwoorden?

Wat bedoelt u precies met 'een dusdanige omgeving te creëren dat mensen met plezier werken'?

U zegt: 'Werken aan de motivatie van mensen die niet competent zijn, is verkeerd.'

Hoe uit zich deze incompetentie? Is het een gebrek aan kennis en / of vaardigheden. Of schort er iets aan de motivatie van deze mensen?

'Te weinig bedrijven werken aan commitment van hun medewerkers.' Waar doen deze bedrijven het in uw ogen fout?

'Als ik een medewerker opdraag om het riool schoon te gaan maken, dan zal hij dat niet graag doen.' Welke medewerker heeft u hierbij voor ogen?

'De voorbeelden .... in mijn opinie een geweldige verspilling van het potentieel van de medewerkers'. Begrijp ik u goed dat de situatie (omgeving) waarin deze medewerkers hun taken moeten verrichten niet van belang is?



 
< vorige 1983 1984 1985 1986 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10