Reactie: De ondoorzichtigheid van salarissen, bonussen en vehogingen is altijd al zo geweest en behoort ook zo te blijven. Als een leidinggevende een verhoging krijgt op basis van presteren, alsmede de bonusregeling uitgekeerd krijgt, moet dat dan direct transparant zijn binnen de organisatie? Ik denk het niet. Ook de transparantie wil negatief uitpakken en diskussie uitlokken.
Op niveau werkt men al sinds mensheugenis op basis van periodieke persoonlijke prestatie indicatoren en beoordelingen gekoppeld met verhogingen en de bonus en dat moet ook individueel blijven.
Reactie: Of het allemaal waar is daar laat ik me niet over uit maar om als laatste te blijven zitten bij bedrijfsuitjes of andere etentjes met leidinggevende, bedrijven bezitters en of mensen van de regering is altijd goed. Daar op het einde van de avond als de groep wat kleiner en intiemer is geworden informatie op tafel komt waar je echt wat aan hebt. Geplande zaken , nieuwtjes en afspraken die nog even oder elkaar gemaakt kunnen worden. Het belangrijkste is altijd de info, naar mijn mening.
Reactie: Ik vind niet dat wij belastingbetalers voor het wanbeleid moeten opdraaien. Er wordt constant maar aangegeven dat de staatspot leeg is en dat is merkbaar aan belastingpremies en btw's die allemaal omhoog zijn gegaan afgelopen jaar. Maar wel een paar miljoen uittrekken voor de overname van twee banken.
Mensen bereid je maar op het ergste voor want volgend jaar zijn wij hardwerkende mensen weer aan het werken om deze fout goed te maken.
Reactie: Deze keer wel goed zo maar de grote boeven ( die zichzelf verrijken met gouden handdrukken ) moeten wel gestraft worden en alles naar de schatkist terug. Kortom meer controle anders dweilen we met de kraan open.
Reactie: Op het werk heb ik alles wel redelijk op orde. Mijn probleem is eerder de werkzaamheden thuis. Die blijven liggen omdat ik van 8.45 uur tot 17.30 werk. Hoe doen andere alleenstaanden dat?
Reactie: U noemt de mensen die 'in paniek' hun geld van hun rekening haalden mafkezen, minder welvarend en niet snugger. U zult dus zelf wel intelligent, welvarend en slim zijn. Maar is een verkoper (!) die zulke kwalificaties voor andere mensen gebruikt wel zo slim? Misschien zijn die minder welvarenden zelfs wel slimmer dan u (denkt). Wat u namelijk niet vermeldt (of misschien niet weet?) is dat er weliswaar een garantie van de overheid is voor max. 38000 euro maar dat je er wel op moet rekenen dat, in geval van het faillissement van je bank, je minstens twee tot drie maanden niet over je geld kan beschikken. Mensen die minder welvarend zijn - en die mensen zijn er nu eenmaal - kunnen misschien al die maanden niet doorkomen zonder dat geld. Dus is het in hun geval misschien wél slim (en op z'n minst begrijpelijk)dat ze hun geld opnemen in die hectische en onzekere situatie van dat weekend. Misschien kopen ze met dat weinige geld dat ze hebben wel úw product. Zijn ze dan nog dom?
Reactie: Je hebt gelijk, ik heb Wouter Bos nog nooit zo snel zien toehappen. De man die alles wikt en weegt en er een ster in is om naderhand te vertellen wat anderen niet goed hebben gedaan was er nu als de kippen bij. Als het mee zit, kan hij uit naam van de PvDA straks echt een keer een meevaller weggeven die hij ook daadwerkelijk verdiend heeft en niet zoals altijd geld weggeven op basis van prognoses. Dat moet zijn oude Shell hart toch harder hebben doen kloppen. Ik moet toegeven, van Wouter Bos had ik niet zo'n hoge pet op maar ik ben blij dat hij nu de in mijn ogen juiste stappen heeft ondernomen. Wat mij betreft hoef je de staat dit stukje kapitalisme niet te verwijten.
Wat ik belangrijker vind is dat iedereen in de media maar brult hoe erg het allemaal is. Hoe meer dit onder de aandacht komt, hoe harder iedereen in een crisis gaat geloven. Als je constant wort gevraagd of je nog wel vertrouwen hebt in de economie, dan wordt dat vertrouwen vanzelf minder. Aan niemand wordt op dit moment gevraagd wat zij denken dat de oplossing is en wanneer de boel weer gestabiliseerd zal zijn. Dit blijft natuurlijk koffiedik kijken maar als het ene bericht een negatief versnellend effect heeft, dan kan je het trucje volgens mij andersom ook toepassen.
Het blijft een volstrekt belachelijk principe om de mate van welvaart af te meten aan een stijgende of dalende beurskoers. De populariteit van een aandeel is van invloed op de beurskoers. Als je negatieve berichtgeving de wereld inslingert laat het zich raden wat er met de koers van het aandeel gebeurt. Ik dacht dat dit soort marktbeinvloeding verboden was maar als de media het doen dan is het ineens volledig legaal. Concurrerende banken en verzekeraard zullen het echt niet nalaten om zelf te melden dat ''het bij hen niet gebeurt'' Dat zorgt voor een extra negatief effect waardoor diverse partijen dan ook echt voor een koopje over te nemen zijn. Populariteit van het aandeel stijgt weer, waarde stijgt en ineens is alles weer voorbij. Vreemd maar een aloud principe waarop al jarenlang vele beschavingen draaien.
Ik heb op 2 verschillende scholen stage gelopen voor mijn opleiding.
Bij de 1 moest ik zelf een bedrijf zoeken en mijn opleiding was administratie handel en ik kwam bij mijn vader op zijn werk bij de administratie terecht. 1 keer in de week 22 weken lang.
Ik kan jullie wel vertellen dat ik als onervaren broekie op de afdeling terecht kwam en in het begin leerde ik er wel wat maar veder nee de verveling sloeg op sommige dagen gewoon toe, vooral als je alleen maar moet archiveren en het archief moet uitruimen.
Dus je leert er bijna niks.
Mijn 2e opleiding was op het scheepvaart en transport college in Rotterdam (jan bacx). Deze school besteedde heel erg veel tijd in het zoeken naar de juiste bedrijven. Nou is dat niet moeilijk als je in het transport zit en je zit in midden rotterdam en een haven er aan vast dus stagebedrijven zat.
Ik heb drie keer stage gelopen van 5 maanden en 2 keer ging het niet goed, en ben ik bij een andere bedrijven geplaatst. Ik u wel vertellen dat ik door school goed begeleid werd. Regelmatig kwam er een leraar op bezoek die vroeg hoe het ging en hoe het er met mijn stageopdrachten voor stond.
Mijn school had een uitgebreid netwerk van bedrijven die wisten wat ze met stagaires aan moesten en dan zat er ook wel eens een misser tussen, dat kan, en dan wordt er met het bedrijf en school en leerling gesproken wat er moet worden veranderd.
En soms hebben stagebegeleiders geen tijd om te reageren, omdat ze ook gewoon voor de klas moeten staan of dat ze een dag afweizg zijn voor cursus.
Iedereen in mijn klas heeft wel een problemen gehad op zijn stage en is allemaal goed verholpen, al hoor je leerlingen wel eens klagen over de stagevergoeding of de bereikbaarheid.
En doorat er een goede begeleiding is geweest kan ruim 99% van de leerlingen in zijn laatste stagejaar gelijk bij het bedrijf blijven werken waar hij stage heeft gelopen.
Mijn school heeft er genoeg tijd in gestoken in de begeleiding tijdens stage.
Reactie: Nemen deze mensen dan genoeg afstand van hun werk als zij thuis komen? Er zijn veel mensen die op hun werk bezig zijn met omstandigheden van thuis/prive en thuis bezig zijn met werk gerelateerde zaken. Ik heb de indruk dat men niet altijd een scheiding kan aanbrengen in prive en werk.
Reactie: Een helder opgebouwd verhaal! Als trainer en coach heb ik regelmatig contact met managers op diverse niveaus in organisaties. Mijn ervaring is dat ook de rationele managers goed te raken zijn. Belangrijk in dat 'raken' is dat de ratio niet als 'vies' wordt bestempeld maar als hulpmiddel goede diensten kan bewijzen aan het richting geven (directie - direction) aan organisaties en medewerkers. Maar alleen ratio vind ik te arm. Vanuit mijn opleiding haptonomiek die ik momenteel volg werk ik met managers ook aan termen als 'ruimte' en gevoel. Ik merk hoezeer we zijn gericht op 'zien' en 'horen' en daar ook een hogere waarde aan toekennen dan aan het voelen. Maar als het gevoel een rol gaat spelen, zie je mensen veranderen!
Reactie: Het gaat denk ik niet alleen om het vernietigen van gegevens. Hoe wordt er met het uitwisselen van informatie via email omgegaan. Worden deze gegevens ook regelmatig opgeschoond??? Wat blijft er op de computersystemen staan aan client en medewerkersgegevens en dan in het bijzonder wat komt er op de prive systemen van medewerkers terecht, hoe is dit beveiligd.
Reactie: Het fabeltje dat dankzij de ICT alles beter wordt is al lang achterhaald. Gisteren weer een verhaal gehoord over een SAP inplementatie waar de haren rechtop van op je rug gaan staan.
Maar ja, mijn vooroordeel over ICT is inmiddels bekend.
Maar wist U dat ontevreden medewerkers gemiddeld 1000 euro per jaar kosten? Door verminderde productiviteit, hogere wit, grijs en zwart verzuim.
De kosten van slecht of minder goed personeelsbeleid zijn dus hoger dan de kosten van de al normaal beschouwde en geaccepteerde ICT non-kwaliteit.
Een aanpak gericht op het verbeteren van de motivatie en satisfactie van personeel, gecombineerd met procesoptimalisatie, waardoor de afhankelijkheid van ICT af kan nemen, levert daarom een veelvoud op van de investeringen.
Ik leg graag een keer uit hoe dat in zijn werk kan gaan.
Het ongebreidelde liberale kapitalistische systeem is schokkend tot een eind gekomen. De trein reed hart, dus we rijden nog een stukje. Hier en daar staan reddingswerkers namens de overheid de vonken te blussen die van de rails afspringen. Remmen veroorzaakt wrijving. Overheden kopen bankinstellingen. Mensen die tot nu toe hun zwart gespaarde woekergeld op veilige rekeningen elders hadden staan, worden nu geconfronteerd met de kans op een controlerende overheid die opeens eigenaar is. Natuurlijk bezweert vriend en vijand dat alles blijft zoals het was. Blinde paniek is niet nodig. Voor het gemiddelde van de mensheid, met een IQ van 95, is zo’n tekst net voldoende. Een minderheid haalt zijn geld van de bank en stopt het in een oude sok. Die denken dat het goed komt, maar dan pas later in de tijd.
Blinde paniek is er wel. Beleggers op de beurs, iets intelligenter dan de rest, voorzien het einde van het systeem. Ze zien het einde, maar ze weten het niet. In hun opvoeding, hun scholing en hun werkervaring zijn ze totaal afgestemd op het verblindende verrotte systeem waarin we leven. Het is nauwelijks voor te stellen dat er een andere economie zou kunnen zijn. Dat er andere economische waarden kunnen bestaan. Dat ons huidige systeem totaal anders kan zijn. Dat geld als waarde geen status of machtsmiddel kan zijn, maar een instrument om waarden te verruilen. Of dat geld als zodanig niet eens bestaat in een zichzelf respecterende samenleving die gestoeld is op competentiekracht.
Elke mensenwrat eindigt uiteindelijk in stof omdat de mens sterft en vergaat. Zo is het ook hier. Een grote wrat woekerde in een samenleving die aan verandering toe is. Bij die verandering sterft er een stukje van die samenleving. Tot stof zult gij wederkeren. Het is nu tijd om het anders te gaan doen. Alleen dan kan geen nieuwe wrat geboren worden.