zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf ultieme tips tegen werkstress

8 april 2010 - U kent het wel. Steeds meer werk moet steeds sneller af. Al snel zit uw agenda helemaal vol met klusjes die nog deze week, deze maand, voor het weekend af moeten. Gevolg: in het weekend ligt u uitgeput op de bank en ziet u op tegen alle leuke dingen die u gepland had.

 Het kan anders, met deze tips van dokterdokter.nl1. Slaap goed

Als u slecht slaapt, bent u labieler en wordt alles zwaarder en groter. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen het slechtst slapen op zondagavond, omdat ze opzien tegen de maandag. Vang dit op door op zondagavond iets vroeger dan normaal naar bed te gaan. 

2. Wees matig met koffie

Koffie drinken is verleidelijk, maar kan de gevoeligheid voor stress ook vergroten. Daarnaast kunt u er prikkelbaar en nerveus van worden. Reduceer uw koffiegebruik dus tot maximaal twee kopjes koffie per dag. 

3. Ga sporten
Reageer u na het werk af in de sportschool. Tijdens het sporten komt het gelukshormoon endorfine vrij, waardoor u zich automatisch beter voelt. Daarnaast kunt u zich beter afreageren op een fitnessapparaat dan op uw collega’s of medewerkers. 

4. Laat uw perfectionisme varen

Veel werknemers werken zichzelf in de stress als ze hoge eisen aan zichzelf stellen en alles perfect willen doen. Als u iets minder hoge eisen aan uzelf stelt, zult u merken dat er heus nog wel genoeg wordt gedaan. 

5. Kalmeer uzelf met muziek

Onderzoekers van de University of California ontdekten dat iemand door het luisteren naar Mozart (vooral naar zijn pianosonates) veel beter abstract kan redeneren. Uw stressniveau gaat niet alleen naar beneden, ook uw IQ stijgt. Luisteren naar Metallica daarentegen heeft helemaal geen stressreducerend effect.


Bron: Dokterdokter.nl
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Kwart werkend Nederland gaat dagelijks met tegenzin naar het werk
 Wassenbeeld Emma legt gezondheidsrisico’s kantoorwerk bloot
 Vijf interessante ontwikkelingen in tech voor 2020
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven manieren om werkstress te verminderen
 Kwart werkenden is gestresst
 Werkstress verhoogt kans op hartaanval
 Ideaalbeeld verhoogt werkstress
 
 
reacties
 
Janus Kizuna  |   | 
8-04-2010
 | 
07:42 uur
Misschien kan het ook geen kwaad om reele afspraken te maken. Steeds meer moeten (van je baas of jezelf) ondervang je ook met meer slaap of sporten niet (wanneer heb je dan tijd om te slapen en te sporten?). Reele afspraken maken over wat je wanneer op gaat leveren voorkomt een hoop stress en zo heb je ook aan je weekend nog iets. Dat wil ook zeggen dat je met een goed verhaal komt als je het beargumenteerd. Assertief zijn kan dus geen kwaad, misschien kunnen daar wat mensen bij geholpen worden.
Civile  |   | 
8-04-2010
 | 
08:00 uur
Graag onderschrijven we deze tips maar vullen die ook graag aan. Met name in de mediterane landen, zo is gemeten, blijkt men vaak helemaal niet zo gestressed. Ook daar is onderzoek naar gedaan en alhoewel we natuurlijk niet alles kunnen overnemen zijn er wel degelijk een aantal dingen overnemen.

- Rustmomenten

In landen zoals Frankrijk, Spanje en Italie, houd men bepaalde rustmomenten in ere. Lunch en diner bijvoorbeeld zijn van die momenten die men collectief ononderbroken geniet. Je wort er in elk geval niet minder productief van.

Begin met het niet opnemen van de telefoon tijdens die rust momenten.

- Focus

Het is bekend dat veel zaken op je bordje misschien wel erg professioneel staat maar het bevorderd ook de improductiviteit. Minder werkt sneller en accurater dan veel verschillend. Het werkt werkelijk stress verhogend.

- Een probleem blijft een probleem ook na 17:00

Veel mensen nemen een probleem mee naar huis. Het is nu eenmaal zo dat iets wat een 'uitdaging is om 17:00 uur, dat de volgende morgen ook nog zo zal zijn. Het heeft dus geen enkele zin om mentaal een probleem mee te nemen. Integendeel.

- Antwoorden het meest te vinden in de eenvoud

De meest krachtige antwoorden en oplossingen worden/werden gevonden op onverwachte momenten in eenvoud. Vele uitvindingen zijn zelfs zo tot stand gekomen. Het is bijna een wetenschap dat mensen die bezig waren met ingewikkelde zaken, oplossingen en antwoorden vonden op juist hele rustige momenten, terwijl ze met heel iets anders bezig waren.

Kevin  |   | 
26-05-2010
 | 
15:03 uur
Deze tips helpen zeker!
<a href=  |   | 
28-06-2010
 | 
12:43 uur
goede tips!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Geld opzijzetten voor later
reacties
Zo voorkomt u keuzestress (1) 
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst (1) 
Vrouwen voorop in de rum-sector (1) 
Betere werksfeer vermindert werkstress (1) 
Eerlijke collega’s belangrijk voor werkgeluk (1) 
Banner leidt opvallend vaak naar online zoekopdracht (1) 
Noorwegen populair onder camperaars (1) 
top10
Vriendschappen op het werk belangrijker dan salaris
Zo wordt uw organisatie een leider in duurzaamheid
Wat moet u doen als uw medewerker data verliest?
Helft aanstaande vaders niet bekend met komende geboorteverlofregeling
Zet energiemanagement hoger op de duurzaamheidsagenda
5G in de logistiek: voorbereiden op de toekomst
UvA en TomTom openen onderzoekslab voor autonoom rijden
Kwart Nederlanders actief op zoek naar nieuwe baan
Winnaars bekend van 2019 EMEA Convergence Client Awards
Helft Nederlanders stoort zich aan ophef rondom Black Friday
meer top 10