zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'PvdA straft hard werkende mensen en ondernemers'

9 april 2010 - De ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn geschrokken van de belastingplannen van de Partij van de Arbeid. De partij perst de 'schwung' uit de economie en straft hard werkende mensen en ondernemers die de welvaart van ons land dragen.

De verhoging van de inkomstenbelasting en de afbouw van de hypotheekrenteaftrek is een dubbele aanslag op het Nederlandse ondernemings- en vestigingsklimaat, dat voor een open economie als de onze zo belangrijk zijn.


De beperking van de aftrek van de hypotheekrente is slecht voor het economisch vertrouwen van honderdduizenden Nederlanders met een eigen huis en raakt een zeer belangrijke sector van de economie in het hart.

 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Ondanks salariskloof vrouwen positiever over arbeidsmarkt
 Optimisme over werkgelegenheid houdt aan
 Veelgebruikte systemen voor e-mailbeveiliging niet effectief
 

Gerelateerde nieuwsitems

 'Bonussen moeten ingeperkt en verduurzaamd'
 Kabinet ziet niets in vierdaagse werkweek
 Kennistest voor alle werknemers
 Soepeler ontslagrecht voorlopig van de baan
 
 
reacties
 
J. van der Vreede  |   | 
12-04-2010
 | 
08:30 uur
Volgens mij hebben jullie er geen verstand van, dit is typisch weer zo'n VVD en CDA verhaaltje, zodat mensen met hoge inkomens en grote huizen hun grote voordeel(ten opzichte van de minder bedeelden) moeten inleveren (kunnen behouden), met zijn allen (naar draagkracht) het probleem, de recessie, oplossen, dat is de bedoeling.
Gijs van Dijk  |   | 
12-04-2010
 | 
09:20 uur
Natuurlijk zijn de plannen van de PvdA, zoals we die nu kennen geen straf voor ondernemers. Dat is je reinste onzin. De plannen zijn een poging om de straf voor de roekeloosheid van onze financiele deskundigen op een zo rechtvaardig mogelijke manier te verrekenen. Het oplossen van de gevolgen van de financiele crisis moet, zeker in deze omstandigheden, rechtvaardig gebeuren. Doen we het op de manier van 'rechts' dan kunnen we als ondernemers onze lol helemaal niet meer op...
Jeanne Versmissen-Adriaans  |   | 
12-04-2010
 | 
10:47 uur
Uitroepen dat de PvdA hard werkende mensen en ondernemers straft is demagogisch taalgebruik. Alleen door een uitgebreid en divers maatregelen-pakket kunnen de gevolgen van de financiële crisis opgelost worden. Ik vind het weinig sociaal om het geld alleen te halen bij zieken, gehandicapten, werklozen en de minima. Bovendien is het beperken van de hypotheekrente-aftrek een maatregel die veel andere Europese landen al veel eerder hebben toegepast. In die landen gaat het nu met de economie niet slechter dan in Nederland.
Maarten  |   | 
12-04-2010
 | 
11:52 uur
De beperking van hypotheekrente aftrek vind ik zeker niet verkeerd. Dat kan wellicht voor onrust zorgen bij mensen die een huis hebben, maar voor een starter is het schier onmogelijk geworden om nog iets fatsoenlijks te kopen, zonder jezelf diep in de schulden te steken.
Zelfs afgelopen jaar (!) zijn in Amsterdam de prijzen met 5% gestegen. De stijgingen van afgelopen jaren zijng gewoon niet normaal en ongekend in welke andere productgroep dan ook.

Het 'ineenstorten' van de woningmarkt, met door sommigen verwachte prijsdalingen van 15% zou in dat licht dus ook een 'normalisatie' genoemd kunnen worden. De prijzen zijn dan gelijk aan die van een paar jaar geleden. Het is dus maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Het voorstel van D66 vind ik zeer acceptabel. (flat-rate van 30% en iemand die 52% aftrek heeft, gaat in 22 jaar met 1% naar beneden tot hij ook 30% aftrek heeft).

Het PvdA voorstel van 60% toptarief belasting vind ik gewoonweg IMMOREEL. Meer dan 50% belasting betalen, vind ik de grens van het betamelijke overschrijden.

Ik werk zelf als zelfstandige (ZZP) en krijg wel eens een 'extra' opdracht die ik dan in het weekend doe. Aangezien ik mijn inkomen net in de 3e schaal terechtkom, moet ik mij dan afvragen: ga ik dit extra werk aannemen, als ik weet dat 60% van het extra inkomen dat ik er uit haal rechtstreeks naar de fiscus gaat. Niet echt uitnodigend dus...


Trojan  |   | 
12-04-2010
 | 
19:23 uur
Wanneer gaan we de crisis nu eens oplossen waar hij begon???? Misschien moeten de Rijkman Groenink's en de Nout Wellink's maar eens met de billen bloot!!!

Terwijl werkend Nederland met elkaar zit te ouwehoeren over een eerlijke oplossing voor de crisis, worden de eerste megabonussen voor wanprestaties alweer uitgedeeld! Zijn we nu echt zo gek dat we die jongens en meisjes hun gang weer laten gaan?

Komt er dus op neer dat de winkelier die wordt overvallen, de straf van de dader moet uitzitten??? DE WERELD STAAT OP ZIJN KOP!!
Civile  |   | 
13-04-2010
 | 
09:10 uur
Prachtig te zien hoe de criticasters hier onderling elkaar met argumenten te lijf gaan. Misschien heeft u het nog niet helemaal zo door, dat is waar het namelijk in de hedendaagse politiek om draait.

De presentatie van 'Het zoeken en bereiken van Consensus', is hier namelijk de grote politieke leugen. Verdeel en heers is wat er speelt want zoalng je dat kunt vol houden blijf je een lang leven beschoren.

Ik wil u even naar voren brengen, even los van gedachtengoed, Pim Fortuijn. Charisma en 'Balls' om in te zien en te zeggen wat zijn mening was. Wat er geberude heeft iedereen kunnen zien. Er kwam een politieke aardverschuiving op gang. Waarom kwam die op gang? Juist, er werd duidelijke taal gebruik, versimpelde uitleg van de problemen en mogelijke oplossingen en de stelling, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

De basis is niet nieuw. Kijken we wereld wijd dan zien wij een hele grote gemene deler, en wel op zakelijk vlak. Er is 1 kapitein die zegt,''Het maakt mij niet uit hoe je het doet maar hier is het schip, en daar gaan wij naar toe. Verder mag je het kleuren zoals je helemaal zelf verkiest.''

Kijken we naar hele grote namen die grote dingen tot stand hebben gebracht, al of niet positief, val me even niet op een gebruikte naam aan maar hoe het werkt.

Stalin, Hitler, Churchill, Rooseveld, McCain, Rommel, McArthur, Ford, Brinkman, Roddick, Heijn, Gates, Truman, Armani, Gucci, Ricci en oude naamgenoten van ondergetekende Civile. [Civilus]

Wat hadden die gemeen? Juist, positief of negatief maakten zij verbinding tussen EIGEN visie en loyaliteit met als basis ...... COMPETENTIE!

Dat betekend heel eenvoudig dat zij heel goed luisterden naar raadgevingen, dat is ook in negatieve zin werkelijk zo geweest, maar tegelijkertijd namen ZIJ de beslissingen op individuele leest geschoeit. We kennen allemaal de geschiedenis en ik verwijs hier graag naar de grote namen die op diezelfde wijze groot zijn geworden en vele crisis hebben overleefd.

Gaan wij dit neerzetten tegenover het contingent ambtenaren en politici, moeten we simpelweg tot de conclusie komen dat wij de laatste tien jaar te maken hebben gehad met een generatie incompetentie en impotentie die zijn weega in de politieke geschiedenis van Nederland niet kent. Dat is duidelijk.

Sinds het uitbreken van de crisis is er weinig anders geberud dan het instellen van een twintig tal ambtelijk commissies die moeten gaan adviseren, commissies waar de impotentie en incompetentie hoogtij viert. Lees even goed, in achttien van de twintig commissies zaten economen en visionairs die werkelijk met goede oplossingen konden komen, dat is de realiteit mijn beste medemanagers.

Vertaal dit even naar micro niveau. Plaats dit hele verhaal naar uw eigen woonkamer en persoonlijke situatie. Stelt u zich eens voor, U staat aan het hoofd van uw eigen micro economie. U raakt uw baan kwijt, Uw vrouw moet minder uren gaan werken in haar deeltijdbaan. U heeft 3 kinderen. Alle comfort, sport en spel, en zaken die kinderen kosten met zich mee brengen. Na schoolse opvang. Twee auto's. Eén voor de vrouw van U zelf en een leasebak.

U wordt getroffen en raakt uw baan kwijt. Wat is het eerste wat u gaat doen? Naar de buren links? Naar de buren rechts? Naar uw kinderen? ''Tjong jonge jonge, het is nogal wat, papa/mama is haar baan kwijt. Wat nu? Wat gaan wij er aan doen?''

U gaat op antwoord zitten te wachten van buren, vrienden, kennissen of reactie van uw kinderen? Mooi, dan zien wij u waarschijnlijk binnen een half jaar bij de voedselbank.

Oh??? U gaat meteen een nieuwe begroting maken van inkomsten en uitgaven? Oh? U gaat meteen kijken wat u even NIET kunt uitgeven?

Samen een lijstje maken? Wat af zal vallen?

- Lease auto
- Zakgeld
- Sport en spel
- Abonnementen
- Giften
- Annuleren van gedane bestellingen
- Grote uitgaven bevriezen
- Vakantie bevriezen
- Begroten op de komende tijd

Sorry mijn beste collegea. Ik noem enkele directe maatregelen die een weldenken, gezond en verstandig mens gewoon zou uitvoeren, zonder mankeren want ...... U als hoofd van het gezin kijkt wel beter uit dan in de schuldsanering of bij de voedselbank aan te moeten kloppen.

Wat dit macro betekend? Leest u even mee?

- Onmiddellijke bevriezing en herorientering van overheids uitgave

Dat betekend dat we even niet meer mee zullen gaan doen aan militaire missies, daar is namelijk geen geld voor. Dat moet verder worden gereduceerd dus dat betekend dat militairen binnen de landsgrenzen kunnen worden ingezet.

- Afslanken van het overheids apparaat
Sluiting van Min v. Ontwikkelingssamenwerking?
Geef deznoods een kwart van het totale budget jaarlijks aan 4 internationale charitatieve organisaties. Scheelt je meteen miljarden. De ambtenaren na sluiting? Moeiteloos elders in te zetten.

- Eisenpakket aan ambtenaren versobering financiele regelgeving.
Dat houd in dat ambtenaren en politici gewoon vallen onder dezelfde regels als u en ik in loondienst. Immers, je ben dienaar van de bevolking, en niet, zoals het telkenmale wordt gepresenteerd, wij in uw dienst...Toch?

- Abonnementen terugbrengen
Thatcher, even als voorbeeld, prachtvrouw met visie, liep gewoon de kamer van de EU binnen en verordonneerde dat zij niet langer van plan was zo 'RIDICULOUS much' meer uit te zullen gaan geven aan de EU. De reden? Omdat de kosten en baten in geen enkele verhouding met elkaar stonden. Meteen bespaarde zij de schatkist van het VK 5 miljard per jaar.

Zo ook andere landen die reductie bedongen. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat wij ons zouden moeten conformeren aan een bedrag tussen de 12 en 14 miljard structureel per jaar, waarna, door de valsheid in geschrifte van ene J.P. Balkenende en diens handtekening onder het verdrag van Lissabon, wij incompetente en impotente commissies grappige ideeen mogen laten spuien ten tijde van een financiele crisis.

Ik kijk even naar de enkele reacties hier en zeg u maar één ding. Zolang de politiek en ambtenarij hier toont hoe incompetent en ridicuul zij kan zijn, moeten wij van een andere kant gewoon concluderen dat wij wederom 'Een ooer worden aangenaaid'. en dat de wetmatigheid 'verdeel en heers' nog steeds werkt.

Please wake up Ladies en Gentlemen, please wake up!


Dat betekend een onmiddelllijk einde aan allerlei wachtgeldregelingen die ook cumulatief miljarden kosten. Elke ambtenaar gaat de WW in. Elke politicus ook. U bent namelijk ten dienste van ons en niets meer of minder dan wij.

Misschien dat we dan toch over moeten gaan tot een BINDEND referendum? Wilt u iets uitvoeren boven de 50 miljoen? Prachtig, betrek de massa bij de politiek. Infratructureel kunnen we en laat het volk maar mee roepen. Ze zijn er mens genoeg voor.

Ik denk, maar wie ben ik, dat wij binnen een jaar op een niveau staan dat we zonder omwegen met wat simpel management, het probleem meteen onder de knie hebben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Structureer je online marketing activiteiten
Werkstress: voorkomen is beter dan een burn-out!
reacties
Kan IT de populariteit van Virtual Reality bijhouden?  (1) 
Hostingbranche ziet public cloud niet als bedreiging (1) 
Drie manieren om te beleggen voor uw pensioen (1) 
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers  (1) 
Huisdierbezit populair (1) 
Consumenten nog niet overtuigd van de voordelen van Artificial Intelligence  (1) 
Nederlander positief over milieuzones, maar snakt naar duidelijkere regels (1) 
top10
Werknemers willen vierdaagse werkweek met langere werkdagen
Waarom bedrijfscultuur een strategisch doel moet zijn
HR-professionals kunnen eigen welzijnsambities niet bijbenen
Artificial Intelligence: gaan robots onze banen inpikken?
Leiders besteden maar dertien minuten per dag aan persoonlijke ontwikkeling
Slecht datamanagement kost miljoenen
Pensioenakkoord: voldoende waarborgen op verdere uitwerking
Zorgmedewerkers hebben weinig vertrouwen in actieplan (Ont)Regel de zorg
Vijf vragen die doel-denken veranderen
Alarmerende schaarste op de IT arbeidsmarkt
meer top 10