zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Grote bedrijven gaan weer investeren in software

28 mei 2010 - De ICT Barometer van Ernst & Young toont aan dat 39 procent van de ondervraagde managers en professionals verwacht meer te besteden aan ICT. Twintig procent van de ondervraagden verwacht minder uit te geven. Per saldo betekent dit een duidelijke stijging. Vooral bedrijven met meer dan 500 werknemers verwachten eindelijk weer hogere ICT-budgetten.

De stijging van de ICT Indicator is aanzienlijk: van 71 (in maart) naar 104. Het grootste deel van de stijging is te danken aan de groei van de investeringen in software. Deze resultaten zijn afkomstig uit de meest recente ICT Barometer van Ernst & Young, een periodiek terugkerende peiling onder ruim 600 managers en professionals in het bedrijfsleven en bij de overheid. Startblokken
Hoewel het onderzoek een flinke stijging van de ICT Indicator aantoont, verwacht de voorspellende Horizon een kleine daling naar ongeveer 95 punten voor de komende twaalf maanden. Jacob Verschuur, directeur Ernst & Young ICT Leadership licht toe: "De ICT Indicator is een samengesteld cijfer, gebaseerd op zes belangrijke factoren die te maken hebben met de ICT-arbeidsmarkt en ICT-bestedingen. De overheid zal volgend jaar zeker proberen de ICT-investeringen omlaag te brengen terwijl de ICT-bestedingen in het bedrijfsleven nog uit de startblokken moeten komen. Het is dan ook niet gek dat de ICT Horizon over de komende twaalf maanden iets lager uitkomt dan nu." 

Meer externe ICT-ers

De vraag naar externe ICT’ers neemt toe: na de plotselinge daling in februari ziet in mei zestien procent (negen procent in februari) van de bedrijven het aantal externe ICT’ers weer groeien, terwijl dertien procent (22 procent) een daling constateerde. Hiermee wordt de opleving van december 2009 weer voortgezet. De vraagt stijgt bij de sectoren handel/distributie en overheid. De omvang van de interne ICT-afdeling blijft gelijk: in mei 2010 zag elf procent van de bedrijven het aantal interne ICT’ers groeien en bij tien procent was er sprake van een daling. Vooral binnen de overheid en dienstensector neemt de vraag naar interne ICT’ers licht toe.5 Onderzoeksresultaten ICT Barometer over conjunctuur, bestedingen en ICT Indicator 

Meer ICT-investeringen

Alle sectoren - vooral overheid en dienstverlening- verwachten in het komende jaar meer te investeren in ICT. De sectoren handel/distributie, overheid en dienstverlening gaan meer uitgeven aan hardware. De totale bestedingen aan hardware nemen toe: 32 procent (25 procent februari) verwacht een toename, terwijl zeventien procent (twintig procent) denkt dat deze zullen afnemen. De investeringen in software nemen aanzienlijk toe: 41 procent (28 procent februari) verwacht een toename, slechts veertien procent (achttien procent) een afname. Jacob Verschuur: "De afgelopen anderhalf jaar hebben grote bedrijven hun uitgaven aan ICT geminimaliseerd. Nu er weer meer ruimte komt, is een investering in software een slimme keuze omdat hiermee vaak efficiency- en kostenbesparingen behaald worden. Het herstel van de softwaremarkt de we in de tweede helft van 2009 zagen wordt nu met vaart doorgezet, waarbij het topniveau van de afgelopen tien jaar weer in zicht komt."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlands MKB loopt nog niet voorop met ‘Het Nieuwe Werken’-software
 Projectmanagers en consultants zeer gewild in 2010
 ICT-sector zit weer in de lift
 Overheid investeert in ICT, grote bedrijven juist niet
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10